Zmień rozmiar tekstu   Drukuj

Puchar RBR.PL - protesty

Pucharowe rozgrywki OnLine (dawne PRSMP)

Postprzez Przemek Wrobel » Pn, 17 wrz 2007, 15:38

Ja Marcin Cywka i Jix28 dostalismy po 33sekund kary nie wiadomo za co :huh:
W przypadku jixa28 i Marcina nie skutkuje to na pozycje ktora zajeli w rajdzie, ale ja spadlem przez to o jedna pozycje w rajdzie. Wiem ze nie da sie tego anulowac, ale chcialbym chociaz wiedziec za co to dostalem?
Polub nas na Facebooku: https://www.facebook.com/CFRallyTeam
Przemek Wrobel
 
Posty: 2204
Dołączył(a): 10 stycznia 2007
Lokalizacja: Z Warszawy
Wiek: 0

Postprzez CYWKA Marcin » Pn, 17 wrz 2007, 16:32

Przemek Wrobel napisał(a):Ja Marcin Cywka i Jix28 dostalismy po 33sekund kary nie wiadomo za co :huh:
Zgadzam sie z Przemkiem
Przemek Wrobel napisał(a):W przypadku jixa28 i Marcina nie skutkuje to na pozycje ktora zajeli w rajdzie, ale ja spadlem przez to o jedna pozycje w rajdzie. Wiem ze nie da sie tego anulowac, ale chcialbym chociaz wiedziec za co to dostalem?
A tu bym sie nie zgodzil bo rajd sie jeszcze nie skonczyl ;)
Rallyshop.pl Virtual Team
KULIG FOREVER!!!
Avatar użytkownika
CYWKA Marcin
 
Posty: 828
Dołączył(a): 08 października 2006
Lokalizacja: Skoczów
Wiek: 0

Postprzez Przemek Wrobel » Pn, 17 wrz 2007, 18:53

Ale narazie jest jak napisalem...
Polub nas na Facebooku: https://www.facebook.com/CFRallyTeam
Przemek Wrobel
 
Posty: 2204
Dołączył(a): 10 stycznia 2007
Lokalizacja: Z Warszawy
Wiek: 0

Postprzez Bogdan Swist » Pn, 17 wrz 2007, 19:45

Przemek Wrobel napisał(a):Ja Marcin Cywka i Jix28 dostalismy po 33sekund kary nie wiadomo za co


Niektóre modyfikacje do gry przesuwają nieco miejsce startu lub mety lotnej na niektórych odcinkach - plugin to wykrywa i wlepia 33 sekundy kary.
Z tego co pamiętam - robi tak któraś z modyfikacji dotycząca pilota i notatek.
Na "czystej" (niemodyfikowanej) grze takie kary się nie zdarzają.
aka "bees"
http://www.toprally.net - najlepszy internetowy manager rajdowy na świecie
Avatar użytkownika
Bogdan Swist
 
Posty: 598
Dołączył(a): 31 grudnia 2005
Lokalizacja: Rzeszów
Wiek: 0

Postprzez CYWKA Marcin » Pn, 17 wrz 2007, 20:09

Bogdan Swist napisał(a):Na "czystej" (niemodyfikowanej) grze takie kary się nie zdarzają.
Ale ja niemam zadnych modow :huh:
Rallyshop.pl Virtual Team
KULIG FOREVER!!!
Avatar użytkownika
CYWKA Marcin
 
Posty: 828
Dołączył(a): 08 października 2006
Lokalizacja: Skoczów
Wiek: 0

Postprzez BACZYŃSKI Michał » Pn, 17 wrz 2007, 20:43

Bogdan Swist napisał(a):
Przemek Wrobel napisał(a):Ja Marcin Cywka i Jix28 dostalismy po 33sekund kary nie wiadomo za co


Niektóre modyfikacje do gry przesuwają nieco miejsce startu lub mety lotnej na niektórych odcinkach - plugin to wykrywa i wlepia 33 sekundy kary.
Z tego co pamiętam - robi tak któraś z modyfikacji dotycząca pilota i notatek.
Na "czystej" (niemodyfikowanej) grze takie kary się nie zdarzają.


Taaa jasne tylko że nie pierwszy raz jade ten oes na pluginie i nigdy nie było czegoś takiego :blee: ,zrzuciłem repa każdy może zobaczyć mój przejazd jeśli zrobiłem coś nie tak Oki kara mi się należy ,ale jeśli nie to te :zygi: 33sek bzdurne oczywiście powinny być anulowane ,poza tym plugin służy tylko do samej rywalizacji a wyniki są wewnętrzną sprawą tego kto organizuje rajd np. ktoś dojechał ale wykroczenia regulaminowe których się dopuścił spowodowały wykluczenie tego kogoś, to co zajmuje np 3cie miejsce jest zdyskwalifikowany więc ten co na 4tym zostaje na 4tym a 3ciego nie ma?? :blink: Organizator chyba po prostu przesuwa tabele w górę. Wiec jeśli winą pluginu jest to że niesłusznie dolicza komuś jakiś czas ,wiec w czym problem żeby w końcowej kwalifikacji odliczyć te 33sek?? I nie chodzi tu o to czy to ma jakiś wpływ na końcowy wynik w moim przypadku „na razie” nie ma a co jeśli w następnym rajdzie będzie miało?? :biala flaga: Poza tym po to są repy żeby można było w razie jakichś wątpliwości sprawdzić delikwenta co on tam na oesie wyrabiał.
Avatar użytkownika
BACZYŃSKI Michał
 
Posty: 154
Dołączył(a): 25 listopada 2006
Lokalizacja: Krosnowice
Wiek: 0

Postprzez Lukasz Bednarz » Pn, 17 wrz 2007, 21:41

Było głosować za przesunięciem startu sezonu po przerwie do czasu aż plugin zacznie działać w 100%. Choć w tym przypadku jednak jestem raczej przekonany że mimo wszystko winne sa jakieś modyfikzcje..
Avatar użytkownika
Lukasz Bednarz
E-R Team
 
Posty: 5504
Dołączył(a): 19 listopada 2005
Lokalizacja: Wodzisław Śląski
Wiek: 0

Postprzez Bogdan Swist » Pn, 17 wrz 2007, 22:24

temat był wałkowany rok temu na forum RBRchamp:

sebgutkopf napisał(a):Grzegorz Jakubiak @ Vas. Szept. 10, 2006 2:36 pm írta:
Why many drivers got 33sec penality on sipirkakim (me too)?
If I have no points in rally, must I upload my replays?



The 33 sec penalty gives the plugin site after controlling the checkpoint by the plugin site and it find that your checkpoint (finish line) is not there, where it should be default.

Reinstall the game, because on sipir you will get penalty each time you drive on this stage!

If you install some mods these can modify something in your game and the plugin detects for a cheat. The problem is that these "cheat" is inadvertent by the drivers


Czyli przeinstalować RBR (albo odtworzyć oryginalne pliki z trasami OS'ów).
Chyba trudno byłoby stwierdzć przesunięcie checkpoint'a na podstawie replay'a.
aka "bees"
http://www.toprally.net - najlepszy internetowy manager rajdowy na świecie
Avatar użytkownika
Bogdan Swist
 
Posty: 598
Dołączył(a): 31 grudnia 2005
Lokalizacja: Rzeszów
Wiek: 0

Poprzednia strona

Powrót do Richard Burns Rally - Puchar RBR.PL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości