Zmień rozmiar tekstu  

sprzęt w waszych kompach

Wolność wypowiedzi, dowolny temat, bez wulgaryzmów. Użycie wulgarnego słowa grozi użyciem sił wyższych ;).

sprzęt w waszych kompach

Postprzez moonmaker05 » Wt, 1 lut 2005, 22:05

witam

chcialbym w tym temacie dowiedziec się jakie macie sprzęty i wasze krytyki na temat innych sprzetów

ja jak narazie siedze na p2 ale szykuje sie mocny sprzęt athlon 64 3200+ s939 1 gb ram gigabyte radeon X700 pro 128 gigabyte k8nf-9 nforce 4x creative audigy 2 zs i to wszystko

zapraszam serdecznie

pozdrawiam
moonmaker05
 
Posty: 69
Dołączył(a): 26 stycznia 2005
Lokalizacja: warszawa
Wiek: 0

Postprzez Fasi » Wt, 1 lut 2005, 22:14

ja mam atari 65XL do tego floppy disk drive 5 1.4 no i joystick quickshota...

A tak serio to moja konfiguracja przedstawia sie nastepująco: AMD Athlon 2500 XP, Płyta MSI K7N2Delta, 2x512 MB DDRAM Kingston, ProlinkGF 5700 256MB Golden Limited Edition, HDD 160 GB Samsung, Monitor Samsung 757MB

kompa kupiłem 11 miesięcy temu, oprócz problemów z wiatrakiem przy zasilaczu żadnych wiekszych problemów nie miałem... no może HDD nowy albo nagrywarka DVD by sie przydała ale jeszcze jakos daje rade nagrywając na cdry.
STANIK - Za szybki dla wściekłych!
Avatar użytkownika
Fasi
 
Posty: 1192
Dołączył(a): 21 maja 2004
Lokalizacja: Olsztyn
Wiek: 0

Postprzez moonmaker05 » Wt, 1 lut 2005, 22:16

aa wlasnie jest jeszcze nagrywarka dvd samsunga i zasilacz neotec x3800

i jakie zasilacze preferujesz???
moonmaker05
 
Posty: 69
Dołączył(a): 26 stycznia 2005
Lokalizacja: warszawa
Wiek: 0

Postprzez Fasi » Wt, 1 lut 2005, 22:24

obudowe mam codegena a standardowo był tam zasilacz 300W, ale po wczesniejszych przebojach mojego brata u którego GF 4200TI 64 MB pożerał za dużo mocy i wystepowały problemy z wyłączaniem się kompa lub niemożliwościa jego uruchomienia, zażyczyłem sobie w sklepie zasilacz 400W też wymontowany z jakiejs obudowy Codegena (model zasilacza chyba 300xx - wejdz na www.codegen.pl) i na razie nie mialem tego typu akcji co u brata. moje problemy z zasilaczem wynikaly z tego, że czasami komp chodzi 2 tygodnie bez przerwy, czasami restartowany i po takich niezłych maratonach zaczął mi po prostu za głośno chodzić. oddałem do bubków z serwisu, przeczyścili wirniki i na razie chodzi pięknie.
STANIK - Za szybki dla wściekłych!
Avatar użytkownika
Fasi
 
Posty: 1192
Dołączył(a): 21 maja 2004
Lokalizacja: Olsztyn
Wiek: 0

Postprzez Jarlaxe » Wt, 1 lut 2005, 22:27

Ja jestem aktualnie w fazie wymiany części... część już mam a reszte zmieniam...

Mam to:

Athlon 2800+, 512 MB Ram no-name, GeForce 6800 GT, Gigabyte KT400 i jeszcze kilka dupereli (teraz mam chiefteca obudowę i jakiś zasilacz ale kiepski)

a zmieniam z grubsza na to:

Athlon64 3800+, 2x512 MB Ram Vitesta 566, Epox 9nda3+ i jeszcze pare dupereli (zasilacz Topower 400 W czyli taki ulepszony Tagan)

:)
Avatar użytkownika
Jarlaxe
 
Posty: 621
Dołączył(a): 10 czerwca 2004
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 0

Postprzez moonmaker05 » Wt, 1 lut 2005, 22:33

ja mialem epoxa i gdyby nie qumpel to bym ją wywalil za okno a 3800+ kosztuje okolo 2 patyków
moonmaker05
 
Posty: 69
Dołączył(a): 26 stycznia 2005
Lokalizacja: warszawa
Wiek: 0

Postprzez kranked » Wt, 1 lut 2005, 22:36

Nie ważny komp, ważny system :blink:
Avatar użytkownika
kranked
 
Posty: 2362
Dołączył(a): 29 września 2003
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 0

Postprzez moonmaker05 » Wt, 1 lut 2005, 22:38

ja tutaj sie nie zgodze czemu akurat system wazniejszy niz bebechy
moonmaker05
 
Posty: 69
Dołączył(a): 26 stycznia 2005
Lokalizacja: warszawa
Wiek: 0

Postprzez Jarlaxe » Wt, 1 lut 2005, 22:39

Co do epoxa to zależy wszystko od płyty i do czego ci potrzebna.

Ja bawie sie w OC procesora - a nie kupuję 3800 za dwa kafle tylko 3000 i podkręce na 3800.... a jestem tego pewien bo procesor będzie selekconowany :)

Co do płyty to aktualnie najlepsza alternatywa do kręcenia pod A64 S939 na AGP

A co do systemu to dla mnie ważne jest tylko żeby sprawnie działał i szybko - reszta to dodatki :) zresztą jedną modyfikację windowsa mam już za sobą i wyszło nienajgorzej ;)
Avatar użytkownika
Jarlaxe
 
Posty: 621
Dołączył(a): 10 czerwca 2004
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 0

Postprzez Hex » Wt, 1 lut 2005, 22:41

moonmaker05 napisał(a):ja tutaj sie nie zgodze czemu akurat system wazniejszy niz bebechy

Bo ja mam np. 3 razy mniejsze cyferki od tych co tutaj widze a i tak moj komp jest 4 razy szybszy od tych cyferek 3000 czy tam 512 dlatego :lol:
Mewa Kwiaty Focus Grzyb
Avatar użytkownika
Hex
 
Posty: 1591
Dołączył(a): 28 sierpnia 2003
Lokalizacja: Gdańsk
Wiek: 0

Postprzez moonmaker05 » Wt, 1 lut 2005, 22:42

ja próbowalem podkręcac athlona na sockecie a i mi plyta główna sie spalila oczywiscie epox teraz bede mial gigabyte i tez grafe gigabyta zobaczymy
moonmaker05
 
Posty: 69
Dołączył(a): 26 stycznia 2005
Lokalizacja: warszawa
Wiek: 0

Postprzez moonmaker05 » Wt, 1 lut 2005, 22:45

to zalezy jak masz ustawione mojemu qumplowi sie zacina myszka jak mu dysk na maxa pracuje a on ma athlona a ja mam p2 i mi sie nie zacina wymienil dysk i problem znikl
moonmaker05
 
Posty: 69
Dołączył(a): 26 stycznia 2005
Lokalizacja: warszawa
Wiek: 0

Postprzez Jarlaxe » Wt, 1 lut 2005, 22:46

e tam takie gadanie.... jak sie nie znasz na OC to sie nie dziwie że ci sie spaliła :blink:

Swoją drogą trzeba być niezłym żeby mobo spalić... proca jeszcze rozumiem ale mobo :blink: Pewnie podkręcałeś kiepską serię na jakimś codeshicie i ci wybuchło :D

Niestety moja rada taka: albo masz 4 rzeczy na najwyższym poziomie: zasilacz, proc odpowiedni, mobo, ram albo niema sensu sie bawić w OC

Co do systemu to jak niemasz gier to nic dziwnego że szybko chodzi.... a takie porównanie chodzi 3 razy szybciej od cyferek 3000 to troche z palca wysysasz bo sam niemasz takiego kompa więc skąd wiesz jak tam by ci chodziło albo jak komuś chodzi z takim konfigiem ? -_-

PS: Gigabyte to najgorzse płyty do OC - to tak na zakończenie ^_^
Avatar użytkownika
Jarlaxe
 
Posty: 621
Dołączył(a): 10 czerwca 2004
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 0

Postprzez Hex » Wt, 1 lut 2005, 22:52

Jarlaxe napisał(a):...a takie porównanie chodzi 3 razy szybciej od cyferek 3000 to troche z palca wysysasz bo sam niemasz takiego kompa więc skąd wiesz jak tam by ci chodziło albo jak komuś chodzi z takim konfigiem ? -_-


Akurat wiem bo mam tez komputer z takimi cyferkami do grania w gierki :)

I jeszcze jedno Nie dasz rady podkrecic 3000 do 3800 znaczy dasz ale nie uruchomisz na tym gry cos nie bedzie nadganiało albo grafa albo Ram i troche prockowi bedzie ciepło.
Mewa Kwiaty Focus Grzyb
Avatar użytkownika
Hex
 
Posty: 1591
Dołączył(a): 28 sierpnia 2003
Lokalizacja: Gdańsk
Wiek: 0

Postprzez moonmaker05 » Wt, 1 lut 2005, 22:53

jedyne co bylo kiepskie to chlodzenie bo chcialem poprostu czy sie uda i sie spierdzielila plyta a procek sprawny lezy w szufladzie moze jeszcze ramu bylo za malo ale procek byl dobry zasilacz tez
moonmaker05
 
Posty: 69
Dołączył(a): 26 stycznia 2005
Lokalizacja: warszawa
Wiek: 0

Postprzez Jarlaxe » Wt, 1 lut 2005, 22:56

a jaki miałeś zasilacz że niby był dobry ? Jakie chłodzenie i jakie napięciu zapuściłeś ?


Hex -> Tak jak pisałem to nie będzie zwykły proc tak samo jak nie będe miał na nim BOXowego chłodzenia tak jak nie będe miał zwykłej grafy i zwykłego chłodzenia na niej, tak jak nie będe miał zwykłego ramu no-name i na koniec nie jest to zwykły zasilacz i zwykła płyta główna z standardowym chłodzeniem bo wszystko prawie co standardowe zostanie zmodyfikowane. A 3800+ będzie rock stable ;)
Avatar użytkownika
Jarlaxe
 
Posty: 621
Dołączył(a): 10 czerwca 2004
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 0

Postprzez kranked » Wt, 1 lut 2005, 22:57

Tylko pytanie po co ? :)


Ide spac
Avatar użytkownika
kranked
 
Posty: 2362
Dołączył(a): 29 września 2003
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 0

Postprzez Fasi » Wt, 1 lut 2005, 22:58

u mnie tez na wsi taki jeden geniusz mieszka... i nawet ma kolegów w NASA ;)

Tutaj znajdziesz skromne info na temat czarnego konia z mojej stajenki :lol:
Ostatnio edytowano Wt, 1 lut 2005, 23:06 przez Fasi, łącznie edytowano 2 razy
STANIK - Za szybki dla wściekłych!
Avatar użytkownika
Fasi
 
Posty: 1192
Dołączył(a): 21 maja 2004
Lokalizacja: Olsztyn
Wiek: 0

Postprzez Jarlaxe » Wt, 1 lut 2005, 23:00

bo lubie sie w to bawić tak samo jak ktoś lubi mieć fajny rower albo fajny aparat chociaż może nie wykorzysta wszystkich jego funkcji :)

To takie hobby :) a i tak nie jestem jeszcze taki hardcorowiec bo nie wszedłem w chłodzenie freonem czy coś podobnego ;)
Avatar użytkownika
Jarlaxe
 
Posty: 621
Dołączył(a): 10 czerwca 2004
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 0

Postprzez moonmaker05 » Wt, 1 lut 2005, 23:04

ja kupuje takiego teraz kompa za wiecej niz 3 patyki zeby pograc sobie w rbr na TV i w wiele innych super gierek
moonmaker05
 
Posty: 69
Dołączył(a): 26 stycznia 2005
Lokalizacja: warszawa
Wiek: 0

Postprzez Banan » Wt, 1 lut 2005, 23:11

http://www.cmr3.pl/forum/viewtopic.php? ... +komputery :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: Jak to mowi Maku szukajka nie gryzie :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:
Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Avatar użytkownika
Banan
 
Posty: 4102
Dołączył(a): 03 maja 2004
Lokalizacja: Bielawa
Wiek: 22

Postprzez Jarlaxe » Pn, 14 lut 2005, 16:48

Hex napisał(a):I jeszcze jedno Nie dasz rady podkrecic 3000 do 3800 znaczy dasz ale nie uruchomisz na tym gry cos nie bedzie nadganiało albo grafa albo Ram i troche prockowi bedzie ciepło.


Dowodzik: :rolleyes:

link: http://members.lycos.co.uk/pawelrymsza/ ... abilne.JPG

troche mi zajęło zanim odpowiednio dkonfigurowałem wszystko w biosie ale wynik lepszy niż zakładałem - 4400+ :P
Avatar użytkownika
Jarlaxe
 
Posty: 621
Dołączył(a): 10 czerwca 2004
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 0

Postprzez kranked » Pn, 14 lut 2005, 17:04

E tam się bawicie w jakieś małe cyferki. Patrzcie na to :D

Obrazek

Ale podobno jeszcze niestabilne ^_^
Avatar użytkownika
kranked
 
Posty: 2362
Dołączył(a): 29 września 2003
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 0

Postprzez Jarlaxe » Pn, 14 lut 2005, 17:10

wiem wiem - ale stare to jest - widziałem dawno temu ^_^ tyle że to intel i proc chłodzony azotem - do tego mieli procka od intela prosto z odblokowanym mnożnikiem więc sie nie liczy :P - a stabilnie narazie jest 6GHz ;)

PS: narazie mam 4 wynik w polsce na amd :P - hobby to hobby :P
Avatar użytkownika
Jarlaxe
 
Posty: 621
Dołączył(a): 10 czerwca 2004
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 0

Postprzez kranked » Pn, 14 lut 2005, 17:15

Stare to to raczej nie jest, dzisiaj dopiero pisze o tym na necie ;)
Avatar użytkownika
kranked
 
Posty: 2362
Dołączył(a): 29 września 2003
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 0

Postprzez Jarlaxe » Pn, 14 lut 2005, 17:16

stare stare :P na stronie głównej tweaku czasami mają nie za świerze newsy bo ten gość co je wstawia to jakaś pomyłka jest :P - było już jakiś czas temu - a tak wogóle to jest z xtremesystems.org ;)
Avatar użytkownika
Jarlaxe
 
Posty: 621
Dołączył(a): 10 czerwca 2004
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 0

Postprzez kranked » Pn, 14 lut 2005, 17:21

Na tłika nawet nie wchodziłem :) Ale sam 'autor' tego kręcenia posta dał na xtremesystems.org 12.02 br. A wcześniej też 'troche krecił' :D
Avatar użytkownika
kranked
 
Posty: 2362
Dołączył(a): 29 września 2003
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 0

Postprzez Jarlaxe » Pn, 14 lut 2005, 17:24

nom - na intelach zawsze będą tego typu rekordy bo intel wchodzi w GHz a AMD w oznacznik "+" :rolleyes: ja tam jakoś nie cierpię że tyle zrobili :) szkoda tylko że na takim systemie nic sie nieda robić - ani gry nie właćzysz ani nic -_- ... a ja na swoim gram normalnie :)
Avatar użytkownika
Jarlaxe
 
Posty: 621
Dołączył(a): 10 czerwca 2004
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 0

Postprzez kranked » Pn, 14 lut 2005, 17:32

No dla mnie to też jest zbędne wyciskanie z proca ile się da i jeszcze więcej, ale jak sam pisałeś 'hobby to hobby' i widać, że koleś woli kręcić niż zbierać znaczki ^_^
Avatar użytkownika
kranked
 
Posty: 2362
Dołączył(a): 29 września 2003
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 0

Postprzez Antipop » Pn, 14 lut 2005, 20:00

To ja moze odpowiem spiewająco - nic ciekawegoo :hahaha: :hahaha:

No to serio u mnie wyglada to tak-P4 Prescott 3GHz z HT na FSB800 mobo Gigabyte GA-8IK1100Rev2.0, 2x256 MB PC400 RAM w dualu, GeForce 5900XT Prolink, HDD Samsung80GB ATA133 niestety :lol: jaki dokładnie to nie wiem :-) zasilacz Modecom 350W CDRW52x24x52-DVD16x Combo Samsung
Ale na dniach mam zamiar dokupic HDD Samsunga ale SATA 160GB i jeszcze by sie jakas Audigy2 ZS przydała ;) No i to by było na razie tyle :)
R.I.P Richard :(
Avatar użytkownika
Antipop
 
Posty: 739
Dołączył(a): 31 sierpnia 2004
Lokalizacja: Tychy
Wiek: 0

Następna strona

Powrót do Na każdy temat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron