Zmień rozmiar tekstu  

DIY - Do It Yourself

Wolność wypowiedzi, dowolny temat, bez wulgaryzmów. Użycie wulgarnego słowa grozi użyciem sił wyższych ;).

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez Racer D » Pn, 14 lut 2011, 06:20

Ciężko przewidzieć co się stanie - przecież to prototyp prawda :)? Próbuj! Na pewno jedna rzecz o której musisz pamiętać w budowie sprzęgła to to żeby twój potencjometr nie przenosił żadnych obciążeń, oprócz normalnego poruszania nim, oraz zabezpiecz jego skrajne położenia żeby go nie zniszczyć, tzn żeby jak wciśniesz nogą sprzęgło do podłogi żeby potencjometr był w max. wychyleniu ale nie dalej bo się połamie.
Ręczny to nic trudnego masz powyżej zdjęcia mojego wynalazku - działa już 2 lata bez problemów.
The proud memeber of:
R-EVOLUTION RALLY TEAM
Avatar użytkownika
Racer D
Moderator, ZSS
 
Posty: 2049
Dołączył(a): 11 lipca 2007
Lokalizacja: Wrocław/Boca Raton USA
Wiek: 33

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez PIEDA Dariusz » Pn, 14 lut 2011, 12:35

Prototyp to wielkie słowo - ja bym to nazwał wynalazkiem :D . Gdzieś na innym forum widziałem komplet pedałów zrobiony z kontowników metalowych - i tak też mam zamiar zrobić moje. a potencjometr będzie "napędzany" poprzez cięgno. Jak to zmontuje to zademonstruje. Ale to potrwa - na WRSMP 2011 musze zdążyć :tup tup:
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez Michal Podsiadlo » Pn, 14 lut 2011, 12:51

A może lepiej kupic joystick i jakąś starą kierę? 1 potencjometr z Joysticka wyjąć i włożyc w pedały jakiejs zepsutej keiry (masz całą obudowę, sprężyny itd), a drugi wykorzystać do zrobienia łapy z joysticka? Z tego co widzę, koszt marnej kiery to ok 30zł.
Avatar użytkownika
Michal Podsiadlo
 
Posty: 3131
Dołączył(a): 09 kwietnia 2005
Wiek: 0

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez KUDŁA Mateusz » Pn, 14 lut 2011, 18:59

http://allegro.pl/idealna-logitech-form ... 82744.html

Koszt trochę większy, ale zawsze to Logitech. U mnie działa jako sprzęgło od początku sezonu i zabawa jest świetna ;) Ręcznego jeszcze nie zrobiłem, bo w DF GT biegi mam na łopatkach a ręczny w gałce.

http://allegro.pl/logitech-formula-vibr ... 09147.html Można spytać sprzedającego jaka cena go interesuje ;)
Mistrzów prostej pozdrawia pierwszy zakręt.
Avatar użytkownika
KUDŁA Mateusz
Moderator, ZSS
 
Posty: 4693
Dołączył(a): 01 września 2007
Lokalizacja: Wyżne k/Rzeszowa
Wiek: 0

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez CICHOŃ Sebastian » Wt, 1 mar 2011, 18:16

Czy ktos może mi podać oriętacyjną cene zrobienia hamulca ręcznego, h-shiftera ewentualnie sekwęcji i sprzęgła?
Avatar użytkownika
CICHOŃ Sebastian
 
Posty: 76
Dołączył(a): 28 marca 2010
Lokalizacja: Łódź
Wiek: 21

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez BRODA Patryk » So, 2 kwi 2011, 16:28

Pytanie do tych, ktorzy juz ogarneli hamulec reczny z pada... otoz przerobilem sobie pada na hamulec reczny, ale gryzie sie z kierownica, tzn albo kierownica dziala w rysiu albo pad, zarowno z oryginalnymi sterownikami do pada, jak i bez. Zna ktos rozwiazanie mojego problemu? Z gory dziekuje :)
BRODA Patryk
 
Posty: 126
Dołączył(a): 16 grudnia 2010
Lokalizacja: Ustroń
Wiek: 18

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez Racer D » So, 2 kwi 2011, 16:50

Ja mam podlaczonego i pada i G25 i nic mi sie nie tnie w zadnej grze. Co dokladnie sie dzieje?
The proud memeber of:
R-EVOLUTION RALLY TEAM
Avatar użytkownika
Racer D
Moderator, ZSS
 
Posty: 2049
Dołączył(a): 11 lipca 2007
Lokalizacja: Wrocław/Boca Raton USA
Wiek: 33

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez BRODA Patryk » So, 2 kwi 2011, 16:56

tzn. Albo dziala DFP albo pad, jak podlacze tylko kierownice to w grze dziala, ale jak w tym czasie podlacze pada i dam wykryj ponownie urzadzenia to kierownica sie blokuje, tak jak przy wylaczonej grze, a jesli wlacze gre z podlaczonym i padem i DFP to dziala tylko pad. ;/
BRODA Patryk
 
Posty: 126
Dołączył(a): 16 grudnia 2010
Lokalizacja: Ustroń
Wiek: 18

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez PIEDA Dariusz » So, 2 kwi 2011, 16:58

a w logitech profilerze masz do kierownicy zaznaczoną opcję coś kontroler as ID 0? To powoduje, że kiera jest pierwszym urządzeniem - zawsze a inne są wykrywane i ustawiane na kolejnym miejscach. Coś jak master i slave w dyskach :).

P.S. Też sobie coś wystrugałem z pada -tylko troszkę więcej. (FIA/FBI czekam na odpowiedź w tej kwestii).
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez BRODA Patryk » So, 2 kwi 2011, 17:03

DFP mam na ID 1, ale pada mam z APOLLO wiec nie widzi go w profilerze

-- So, 2 kwi 2011, 23:31 --

Ponawiam pytanie, bo już nie mogę sie doczekac wypróbowania nowego ręcznego :D

-- N, 3 kwi 2011, 20:51 --

Moze chociaz ktos, kto ma taką recznie robiona wajche, moglby wkleic zawartosc swojego pliku input.ini, zebym mogl zobaczyc co jak ustawic. Z gory dzieki :)
BRODA Patryk
 
Posty: 126
Dołączył(a): 16 grudnia 2010
Lokalizacja: Ustroń
Wiek: 18

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez BRODA Patryk » Śr, 6 kwi 2011, 19:59

Odswiezam , podrzuci ktos ten pliK? :)
BRODA Patryk
 
Posty: 126
Dołączył(a): 16 grudnia 2010
Lokalizacja: Ustroń
Wiek: 18

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez BRODA Patryk » N, 17 kwi 2011, 21:14

Panowie, pomocy , wiele prob juz bylo, za kazdym razem dziala albo kiera albo pad, ale najdziwniejesze jest to, ze pedaly i przyciski dzialaja, tylko nie chce odblokowac kola jak jest pad, a znowu jak podlacze kierownice po padzie, to dziala kierownica, a pad nie, juz mi sie skonczyly pomysly :(

-- Pn, 18 kwi 2011, 22:14 --

Dostalem input od Daniela, ale niestety nie pomoglo , chyba nic nie zrobie z tym ;/
BRODA Patryk
 
Posty: 126
Dołączył(a): 16 grudnia 2010
Lokalizacja: Ustroń
Wiek: 18

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez FIA » Cz, 19 maja 2011, 14:51

Dobrze pamiętam, że miałem tutaj umieścić fotki swojego zestawu peryferyjnego do RBR (Gi Max, SPI-D, REV Burner + dodatki) ale niestety obudowa wciąż nie jest dokończona i zostawiłem sobie te "zabawki" na wakacje.

W międzyczasie udało mi się spełnić jedno z młodzieńczych marzeń i oto prezentuję mój nowy mebel który po długim przymierzaniu się i poszukiwaniu wreszcie zakupiłem i za którego renowację już się zabrałem. Na razie wszystko jest gotowe od strony technicznej, pełny przegląd, smarowanie, lutowanie, wymiana części mechaniki oraz drobne przeróbki elektroniki, nowe żarówki i te sprawy...

Czy będę odnawiał obudowę jeszcze nie wiem, bo ta która jest ma klimat i ten niepowtarzalny "salonowy" zapach którego nie chciałbym stracić. Na pewno zmienię logo za górną szybą a nad resztą jeszcze pomyślę.

Klasyczny automat Arcade jest wyposażony w złącze JAMMA, jednak udało mi się już wykonać przejściówki na system NEO-GEO oraz Konami. I to właśnie na ten ostatni system przede wszystkim poszukuję płyt głównych z grami Konami. Zamieszczę wkrótce ogłoszenie w giełdzie, może ktoś ma jakiegoś znajomego któremu gdzieś takie płyty jeszcze leżą.

Poszukuję przede wszystkim hitów Bomb Jack, Moon Patrol, Phoenix, Ghost'N'Goblins, Traverse USA, Mikie, Frogger, Elevator Action, Road Fighter i paru innych - pełna lista będzie w ogłoszeniu.

Na chwilę obecną wrzutnik jest na monety 2 złotowe, ale już zamówiłem nowy ustawiony na stare 20 złotych z Marcelim Nowotko jakby ktoś nie wiedział. Ma być pełny oldschool i będzie. Oczywiście przeróbka na MAME wykluczona.

FIA Do It Your Self Presents: Classic 80's Arcade Machine System.

Zapraszam na granie, jeszcze jest w garażu, ale jak się z nim uporam do końca znajdzie miejsce u mnie w biurze :-)

Zakręciłem się i filmik nagrałem aparatem przekręconym na bok, za co przepraszam :lol:

Co powiecie?
Uprzedzam pytanie "co na to Twoja żona" - jeszcze nie widziała, ale już mnie zna więc zapewne rozłoży ręce, popuka się w czoło i będzie po sprawie ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Film Video: http://www.youtube.com/watch?v=MZwaMvnex70

:spoko:
R-EVOLUTION Team

Obrazek
Avatar użytkownika
FIA
Administrator, ZSS
 
Posty: 8535
Dołączył(a): 13 maja 2006
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Wiek: 39

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez Michał JAROS » Cz, 19 maja 2011, 15:05

No FIA szacun za spelnianie marzeń ! :spoko:
Bo w życiu są rzeczy ważne, w ch*j ważne i rajdy samochodowe.
Avatar użytkownika
Michał JAROS
 
Posty: 938
Dołączył(a): 24 września 2010
Lokalizacja: Jelenia Góra
Wiek: 21

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez FIA » Cz, 19 maja 2011, 17:20

No wiesz, marzenia trzeba mieć i starać się je spełniać, nawet jeśli dotyczą takich bzdetów jak automat do gry haha ;-)
R-EVOLUTION Team

Obrazek
Avatar użytkownika
FIA
Administrator, ZSS
 
Posty: 8535
Dołączył(a): 13 maja 2006
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Wiek: 39

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez Michał JAROS » Cz, 19 maja 2011, 18:17

FIA napisał(a):No wiesz, marzenia trzeba mieć i starać się je spełniać, nawet jeśli dotyczą takich bzdetów jak automat do gry haha ;-)

Dla jednych coś jest śmieciem, bzdetem itd a dla innych skarbem i spełnieniem marzeń :)
Bo w życiu są rzeczy ważne, w ch*j ważne i rajdy samochodowe.
Avatar użytkownika
Michał JAROS
 
Posty: 938
Dołączył(a): 24 września 2010
Lokalizacja: Jelenia Góra
Wiek: 21

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez GORALIK Lukasz » Cz, 19 maja 2011, 19:31

No super, super nie przypuszczałem że aż z Ciebie taki "wariat" ;) Może kiedyś uda się zakotwiczyć do Ciebie to poupalamy :lol:

Ps: ALe slickami to się nie musiałeś chwalić :P
Obrazek
GORALIK Lukasz
 
Posty: 1825
Dołączył(a): 01 listopada 2006
Lokalizacja: Myślenice
Wiek: 28

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez KUDŁA Mateusz » Cz, 19 maja 2011, 20:31

Yyyyy :D Automat fajny ale te opony mnie zaintrygowały :D Do Audi takie zakładasz ?? :D
Mistrzów prostej pozdrawia pierwszy zakręt.
Avatar użytkownika
KUDŁA Mateusz
Moderator, ZSS
 
Posty: 4693
Dołączył(a): 01 września 2007
Lokalizacja: Wyżne k/Rzeszowa
Wiek: 0

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez FIA » Cz, 19 maja 2011, 20:42

Tak, to moje zimówki do Audi :D

Nie no bez jaj, to stare padaki które zajechałem jak miałem Civica, a stały tam wcześniej niż automat :-)
Ta na samym dole to N20 z kompletu który własnoręcznie docinałem. Myślę że jeszcze 1 czy 2 razy Tychy by objechały, ale wygląda na to że chyba jednak się zestarzeją :lol:
R-EVOLUTION Team

Obrazek
Avatar użytkownika
FIA
Administrator, ZSS
 
Posty: 8535
Dołączył(a): 13 maja 2006
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Wiek: 39

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez Kamil Knap » Cz, 19 maja 2011, 20:50

Na chwilę obecną wrzutnik jest na monety 2 złotowe, ale już zamówiłem nowy ustawiony na stare 20 złotych z Marcelim Nowotko jakby ktoś nie wiedział

Ja bym zostawił na 2 złotówki i zabrał na meeting.Zarobisz na drugi :lol: :lol: Zobaczysz jaka będzie kolejka-większa niż do symulatora VReal'a
Sam bym pyknął sobie z chęcią na takim fundując sentymentalną podróż w czasy młodzieńcze. :)
RWD Rajdy.wóda,d..y :p
Avatar użytkownika
Kamil Knap
 
Posty: 1126
Dołączył(a): 15 listopada 2008
Lokalizacja: Olsztyn
Wiek: 32

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez Paweł Kaluscha » Pt, 20 maja 2011, 00:30

No faktycznie Kamil Ty stary chłop :-P

Bania niezła :D ale w tym przypadku to popieram Twoję żonę :-]
No ale każdy ma swoje wariactwa i chwała Ci za to, że się do nich przyznajesz.
Do takich rzeczy trzeba mieć charakter.

Pompowego grania!
Egzystuję dzięki RBR. Cieszyć się czy płakać?(...)
Avatar użytkownika
Paweł Kaluscha
 
Posty: 3980
Dołączył(a): 16 maja 2004
Lokalizacja: z WRCławia
Wiek: 0

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez Michal Podsiadlo » Pt, 20 maja 2011, 11:24

Da się RBR zainstalować i G25 podłączyć? Nie? Lipa.

;)
Avatar użytkownika
Michal Podsiadlo
 
Posty: 3131
Dołączył(a): 09 kwietnia 2005
Wiek: 0

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez PIEDA Dariusz » Pn, 23 maja 2011, 22:03

A to moje "dzieło".
Wygląda strasznie, ale działa bez problemu, jest stabilne - dodatkowo drgania i szarpanie kierownicy czuję w nogach :)
wersja próbna - wczesna wersja bet 0.1 :P :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dea ... fc01a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8f7 ... 0501d.html

A taki efekt końcowy - "rozwój zatrzymał się na wersji demo :rolleyes:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3ad ... dc895.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ad1 ... 68dac.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/27d ... fd09a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d40 ... 0298e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d3a ... 1e60f.html
dołożyłem półke na klawiature i zamocowałem do niej pada - z niego mam dodatkowe przyciski i dwie osie zaadoptowane na potrzeby sprzęgła i ręcznego.
Ale mam sprzęgło i ręczny osobno a drążek na kierze i łopatki zmiksowałem ze sobą - używam przemiennie/jednocześnie.

Tylko się nie śmiejcie -_-

Sory, że nie dałem miniatur, ale jakieś problemy na stronie fotosika
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez RUDZINSKI Pawel » Pn, 23 maja 2011, 23:26

uoo... grubo! MacGyver się chowa :)

jakbym miał więcej miejsca w pokoju też bym się pobawił w tworzenie jakiegoś "porządnego" stanowiska do grania... :P
Obrazek
Avatar użytkownika
RUDZINSKI Pawel
Moderator, ZSS
 
Posty: 3043
Dołączył(a): 09 sierpnia 2007
Lokalizacja: Warszawa/Kraków
Wiek: 26

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez PIEDA Dariusz » Pn, 23 maja 2011, 23:55

Właśnie z braku miejsca - tak pod skosem do biurka siedze. Nawet mam patent żeby mi stołek nie odjeżdżał :) Czasami jak mi pożądnie zatrzęsie to jakbym w aucie siedział. No oglądałem kiedyś MacGyver'a że ketchupu nie miałem ... Jakieś 8 godzin roboty sam stolik + 8h ten pedał i ręczny - analogowe.
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez Paweł Kaluscha » Wt, 24 maja 2011, 00:01

Z czego tu się smiać?
Ja do takiej roboty zagrabuję się od dwóch lat ale jeszcze nie wieczór :D

Jeśli jest stabilne to gratulacje, na wyglądzie się nie jeździ bo trzeba przyznać, że trochę mu brakuje do igły.
Ale to jest sprawa drugorzędna.
Ognia!
Egzystuję dzięki RBR. Cieszyć się czy płakać?(...)
Avatar użytkownika
Paweł Kaluscha
 
Posty: 3980
Dołączył(a): 16 maja 2004
Lokalizacja: z WRCławia
Wiek: 0

Re: DIY - Do It Yourself

Postprzez PIEDA Dariusz » Wt, 24 maja 2011, 07:58

FIA - Ty to masz marzenia i pomysły. Gratuluje - aż sie czasy dworca autobusowego mi przypomniały i te ucieknięte autobusy...
Moja żona już na moje pomysły machnie ręką, pokiwa głową i tak się kończy - w najgorszym wypadku śmieje się z mojego zakręcenia.

A konstrukcja. Jest stabilna - bo dociskam ten "stolik" nogami, przez podstawkę na pedały, która jest przykręcoa do konstrokcji dwoma szpilkami 8mm. Pozatym zrobiłem to z rurek z takiej altany z marketu którą mi wiatr połamał i rurki leżały. Dodatkowo w miejscach skręcań wypełniłem rurki drewnianym klockiem, żeby się nie spłaszczyły, a przez to się nie luzowały i konstrukcja nie traci stabilności. Pad mnie kosztował 39 złociszy, taka altana to koło 100 złoty kosztowała (2 lata temu). do tego tylko z 50 złoty na te blaszki i kątowniki na pedał sprzęgła i ręczny - sama rączka też z takiej rurki. Plus śruby, nakrętki, podkładki, dwa kawałki deski ze starych mebli i płyta hdf taka cieńka - pod pedały. Jeszcze dwa potencjometry (15zł), żeby przelutować te z pada, jakieś 2,5 metra przewodu - ze starej instalacji z maluch użyłem.
Planowałem to zrobić jak tylko kupiłem DFGT - a mam ją już 2 lata :blink: ( jak ten czas za...bardzo pędzi) i dopiero na lotosie miałem gotowe - ale trwały intensywne testy - teraz już mam to tak mniej/więcej :D dopracowane. Ręcznym można lekko tylko auto podcinać, sprzęgło mi jeszcze trudno wyczuć ale lepiej się rusz (s2000) na asfalcie czy zawraca bez gaszenia silnika. Teraz do bajeru ruszam tak jak to robią w ośkach ręczny - sprzęgło - 1, napinam sprzęgłem auto, przy starcie tylko ręczny puszczam - Efektu czasowego niema - robie to tak dla siebie :kamikaze:
Teraz mi się tak jeździ, że niechce mi się tego jakoś fajnie opakować :P. Ale, może jak znowy chwilkę znajde...
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Symulatory Jazdy - co sądzicie ???

Postprzez wrc88 » Cz, 26 maja 2011, 16:00

Witam wszystkich.
Natknąłem się ostatnio w necie na coś takiego: http://www.symulatoryjazdy.pl/fotel-pla ... n-p-2.html.
Co o tym sądzicie??. Powiem szczerze że jestem nowym użytkownikiem, który dopiero będzie rozpoczynał przygodę z Ryśkiem, ale chciałem się przymierzyć do tego dość profesjonalnie. Ten fotel mi zdecydowanie na taki wygląda. Chciałem to połączyć z G27. Czy ktoś użytkuje taki fotelik?? Co możecie o tym powiedzieć?? Dzięki z góry za info
wrc88
 
Posty: 1
Dołączył(a): 26 maja 2011
Wiek: 23

Re: Symulatory Jazdy - co sądzicie ???

Postprzez JARZĘBOWSKI Paweł » Pn, 6 cze 2011, 14:36

Witam. Ja też jak zaczynam czymś się zajmować ( interesować), kupuję rzeczy trochę droższe, żeby później nie żałować, że kupiłem coś, co nie do końca mi pasuje, a nie dołożyłem trochę kasy i kupiłem czegoś lepszego. Tak było w przypadku kierownicy. Oczywiście wybór padł na G27, z której jestem bardzo zadowolony. W przypadku takiego fotela również się zastanawiałem, jednak po kupnie kiery już nie uśmiechało mi się wydawać znów tyle kasy. Postawiłem na tańsze rozwiązanie i sam zrobiłem sobie taki symulator. Dostęp do spawarki miałem, także wystarczyło kupić kilka metrów rur i poświęcić odrobinę czasu. Także podsumowując moją wypowiedź, można zrobić coś takiego o ponad połowę tańszym kosztem. Jednak jeżeli nie szkoda ci kasy i zastanawiasz się nad tym, to raczej powinieneś być zadowolony. Mi o wiele wygodniej gra się na takim symulatorze, porównując go z pozycją za kierownicą przymocowaną do biurka i pedałami położonymi na płasko na ziemi. A jeżeli podchodzisz do sprawy profesjonalnie, to zerknij sobie na tą stronkę http://www.frex.com/gp/ , tylko tam ceny również są profesjonalne :D
JARZĘBOWSKI Paweł
 
Posty: 135
Dołączył(a): 06 grudnia 2010
Wiek: 27

Re: Symulatory Jazdy - co sądzicie ???

Postprzez PUZIO Adrian » Pn, 6 cze 2011, 16:16

Ja planuję coś takiego sobie sklecić tylko nie mogę znaleźć żadnych schematów konstrukcji, a tym bardziej jakiś wymiarów. Paweł masz jakieś zdjęcia jak to masz zrobione ? Może jakiś schemacik z okresu montażu ? ;) Chcę to zrobić w miarę ergonomicznie i prosto konstrukcyjnie.
WolnyKanał na YouTube - gry niezależne i nie tylko. Zapraszam.
Obrazek
Avatar użytkownika
PUZIO Adrian
 
Posty: 385
Dołączył(a): 21 marca 2009
Lokalizacja: Kętrzyn (Mazury)
Wiek: 31

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Na każdy temat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości