Zmień rozmiar tekstu  

DIY - Do It Yourself

Wolność wypowiedzi, dowolny temat, bez wulgaryzmów. Użycie wulgarnego słowa grozi użyciem sił wyższych ;).

DIY - Do It Yourself

Postprzez Pawel Mazur » Wt, 11 paź 2005, 22:08

zrobiles cos nietypowego ? pracujesz nad jakims projektem, a moze posiadasz ciekawy material o czyms co ma zwiazek z SIMRACING ? chcesz cos zmodyfikowac/przerobic ? podziel sie z nami ;)
Avatar użytkownika
Pawel Mazur
 
Posty: 2451
Dołączył(a): 29 września 2004
Lokalizacja: pruszków
Wiek: 0

Postprzez Pawel Mazur » Pn, 17 paź 2005, 02:08

byly sobie pedaly momo...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
material z internetu...
Avatar użytkownika
Pawel Mazur
 
Posty: 2451
Dołączył(a): 29 września 2004
Lokalizacja: pruszków
Wiek: 0

Postprzez Trzcinski Maciek » Pn, 17 paź 2005, 09:33

ja moge napisać jak usunąłem luzy z mojego momosa :ph34r: ale to dopiero po południu jak wróce ze szkoły.
Ostatnio edytowano Pn, 17 paź 2005, 09:34 przez Trzcinski Maciek, łącznie edytowano 2 razy
Avatar użytkownika
Trzcinski Maciek
 
Posty: 783
Dołączył(a): 17 października 2004
Lokalizacja: lbn
Wiek: 0

Postprzez Rafal Dworak » Pn, 17 paź 2005, 09:34

Ciekawe sprzęt z kiera i fajnie :), ten kiera jest mocniejszy sprzęt niż plastik :rolleyes:
RBR + G25 + TV47"
Avatar użytkownika
Rafal Dworak
 
Posty: 3651
Dołączył(a): 21 listopada 2004
Lokalizacja: Nowe Miasto Lub.
Wiek: 22

Postprzez Pawel Mazur » Wt, 18 paź 2005, 15:50

Avatar użytkownika
Pawel Mazur
 
Posty: 2451
Dołączył(a): 29 września 2004
Lokalizacja: pruszków
Wiek: 0

Postprzez Banan » Wt, 18 paź 2005, 15:57

White_16 napisał(a):ja moge napisać jak usunąłem luzy z mojego momosa :ph34r: ale to dopiero po południu jak wróce ze szkoły.


No piszesz czy nie ? :)
Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Avatar użytkownika
Banan
 
Posty: 4102
Dołączył(a): 03 maja 2004
Lokalizacja: Bielawa
Wiek: 22

Postprzez Trzcinski Maciek » Wt, 18 paź 2005, 16:36

o sorry zapomniałem :D

http://web.axelero.hu/mozso/momo_e3.html tutaj mamy jak rozkręcic kierownice. tylko ja zamisat zastosowanych gumek obkleiłem rdzeń momo taśmą którą miał mój tata. Jest to taśma podobno papierowa nie ta taka popularna zółta tylko biała i bardzo śliska od strony wierzchniej. dokładne obklejenie tego elementu pojedyńczą warstwą wystarczy jeżeli nie chcemy całkowicie pozbyć sie luzów gdyż zostaną na jakieś 0.5 mm. Jeżeli jednak chcemy całkowicie je usunąć musimy użyć do tego gumkę recepturkę. Mianowicie gumki zakładamu pomiędzy blaszkę tak jak na rysunku:
Obrazek.
u mnie to wystarczyło jeździ się super. brak luzów i minimalne straty na FF.


UWAGA!! pamiętajcie o dokladnym wyczysczeniu części ze smaru pzed obklejeniem taśmą !!! i ponownym nasmarowaniu po naklejeniu taśmy! jednakże tu druga uwaga. należy użyć barodz niewielkiej ilości smaru na tąśme gdyż w większej ilości powoduje większy opór i ciężej kręci się kółkiem!

ps. musicie sami popróbować. mysle że nie ma co obawiać sie o zniszcenie kierownicy bo jest ona bardzo prosta w budowie :)
Avatar użytkownika
Trzcinski Maciek
 
Posty: 783
Dołączył(a): 17 października 2004
Lokalizacja: lbn
Wiek: 0

Postprzez Banan » Wt, 18 paź 2005, 17:18

White_16 napisał(a):mysle że nie ma co obawiać sie o zniszcenie kierownicy bo jest ona bardzo prosta w budowie :)


:wub: MOMO :wub: jest niezniszczalne.
Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Avatar użytkownika
Banan
 
Posty: 4102
Dołączył(a): 03 maja 2004
Lokalizacja: Bielawa
Wiek: 22

Postprzez Rafal Dworak » Wt, 18 paź 2005, 17:57

Banan, co kochasz tylko kiera Momo, a nie inne ?, sprzedałeś twoje kiera do allegro ? :>

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68297672
RBR + G25 + TV47"
Avatar użytkownika
Rafal Dworak
 
Posty: 3651
Dołączył(a): 21 listopada 2004
Lokalizacja: Nowe Miasto Lub.
Wiek: 22

Postprzez Pawel Mazur » So, 22 paź 2005, 18:52

naba do DFP
po drobnej modyfikacji :P montujesz kolo jakie chcesz ;)
Avatar użytkownika
Pawel Mazur
 
Posty: 2451
Dołączył(a): 29 września 2004
Lokalizacja: pruszków
Wiek: 0

Postprzez Trzcinski Maciek » So, 22 paź 2005, 19:09

niezły koleszka :D odważyć się na taką modyfikacje :)
Jednak to świetna sprawa
Avatar użytkownika
Trzcinski Maciek
 
Posty: 783
Dołączył(a): 17 października 2004
Lokalizacja: lbn
Wiek: 0

Postprzez kranked » Wt, 1 lis 2005, 18:42

To mój kumpel zrobił :hahaha:

http://img263.imageshack.us/my.php?image=dsc0150iw.jpg

Powiedział, że to podłączy i będzie mu pykać :haha?:
Avatar użytkownika
kranked
 
Posty: 2362
Dołączył(a): 29 września 2003
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 0

Postprzez Rafal Dworak » Wt, 1 lis 2005, 18:55



To 1000 roku był kierownica w drewno :lol:
RBR + G25 + TV47"
Avatar użytkownika
Rafal Dworak
 
Posty: 3651
Dołączył(a): 21 listopada 2004
Lokalizacja: Nowe Miasto Lub.
Wiek: 22

Postprzez Skowron » Wt, 1 lis 2005, 18:58

tesh se mushe zrobic gałke :D najprawdopodobniej zrobie ja z pada :P
Jedż gdzie chcesz! Byle szybko
Avatar użytkownika
Skowron
 
Posty: 74
Dołączył(a): 31 października 2005
Lokalizacja: olsztyn
Wiek: 0

Postprzez mx.art » Wt, 1 lis 2005, 19:21

kranked napisał(a):To mój kumpel zrobił :hahaha:

http://img263.imageshack.us/my.php?image=dsc0150iw.jpg


made in Spółdzielnia Inwalidów "Precyzja" :haha?:
Avatar użytkownika
mx.art
 
Posty: 718
Dołączył(a): 11 lipca 2004
Lokalizacja: Tychy
Wiek: 0

Postprzez FRYDRYCH Jarek » Wt, 1 lis 2005, 19:33

Hmm supper, drewno, no poprostu Mecrc i Maybah w jednym :haha?:
Avatar użytkownika
FRYDRYCH Jarek
 
Posty: 1986
Dołączył(a): 26 września 2005
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 0

Postprzez Hex » Wt, 1 lis 2005, 19:50

Jak na razie to 100% wireless :)
Niech podłączy, nagraj wtedy filmik :lol:
Mewa Kwiaty Focus Grzyb
Avatar użytkownika
Hex
 
Posty: 1591
Dołączył(a): 28 sierpnia 2003
Lokalizacja: Gdańsk
Wiek: 0

Postprzez FRYDRYCH Jarek » Wt, 1 lis 2005, 19:59

Wlasnie, my chcemy filmik!!!!
Avatar użytkownika
FRYDRYCH Jarek
 
Posty: 1986
Dołączył(a): 26 września 2005
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 0

Postprzez RallyMAN » Wt, 1 lis 2005, 20:12

Spoko, spoko... jak to podlaczy wszystko to zalatwi sie filmik.. :) ale koles ma talent i zaloze sie ze bedzie mu to niezle chodzić :D
[ RallyMAN.centomania.pl ]<= Nowe oklejenie...
Avatar użytkownika
RallyMAN
 
Posty: 752
Dołączył(a): 28 stycznia 2004
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 0

Postprzez kranked » Wt, 1 lis 2005, 20:57

A ja wątpie że będzie to spełniać dobrze swoje zadanie :)
Avatar użytkownika
kranked
 
Posty: 2362
Dołączył(a): 29 września 2003
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 0

Postprzez RallyMAN » Wt, 1 lis 2005, 22:18

Sprzęcik świeżo po podłączeniu... ponoc super sie jezdzi na tym... filmik bedzie jutro chyba... :P

Obrazek
[ RallyMAN.centomania.pl ]<= Nowe oklejenie...
Avatar użytkownika
RallyMAN
 
Posty: 752
Dołączył(a): 28 stycznia 2004
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 0

Postprzez Pawel Mazur » Wt, 1 lis 2005, 22:39

kranked napisał(a):To mój kumpel zrobił :hahaha:

http://img263.imageshack.us/my.php?image=dsc0150iw.jpg

Powiedział, że to podłączy i będzie mu pykać :haha?:

gratki dla pana, ktory to wyrzezbil przede wszystkim za checi :) :spoko: czekam na film
jesli shifter nie zda egzaminu mozna sie pokusic o przerobienie dzoja, najlepiej z FF :)
Obrazek Obrazek
pytanie:
w jaki sposob RBR obsluguje kilka kontrolerow na raz ? np. kiere i dzoja...nie ma z tym problemu ?
Avatar użytkownika
Pawel Mazur
 
Posty: 2451
Dołączył(a): 29 września 2004
Lokalizacja: pruszków
Wiek: 0

Postprzez Paweł Kaluscha » Śr, 2 lis 2005, 00:01

Piekna robota!
Egzystuję dzięki RBR. Cieszyć się czy płakać?(...)
Avatar użytkownika
Paweł Kaluscha
 
Posty: 3980
Dołączył(a): 16 maja 2004
Lokalizacja: z WRCławia
Wiek: 0

Postprzez Marcin Tomaszewski » Śr, 2 lis 2005, 09:40

mazee napisał(a):
kranked napisał(a):To mój kumpel zrobił :hahaha:

http://img263.imageshack.us/my.php?image=dsc0150iw.jpg

Powiedział, że to podłączy i będzie mu pykać :haha?:

gratki dla pana, ktory to wyrzezbil przede wszystkim za checi :) :spoko: czekam na film
jesli shifter nie zda egzaminu mozna sie pokusic o przerobienie dzoja, najlepiej z FF :)
[url=http://img33.imageshack.us/img33/9726/joystickshifter19np.th.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://img171.imageshack.us/img171/3910/joystickshifter25vn.th.jpg]Obrazek[/URL]
pytanie:
w jaki sposob RBR obsluguje kilka kontrolerow na raz ? np. kiere i dzoja...nie ma z tym problemu ?



Jak ja podłączałem moj handbrake ;d to musiałem w pliku input.ini zmienic "handbrakeaxis' z false na true i joya wykrywalo jako dodatkowe 2 osie :] wszystko działało pięknie :)
PS. niedługo robie nabe do swojego weterana (czyt. Thrustmaster ) i zmieniam koło kierownicy + nowe pedały :)
O tym już niebawem...
Avatar użytkownika
Marcin Tomaszewski
 
Posty: 1547
Dołączył(a): 13 stycznia 2005
Lokalizacja: z kościoła
Wiek: 100

Postprzez Michal Ostapiuk » Śr, 2 lis 2005, 16:06

mazee napisał(a):w jaki sposob RBR obsluguje kilka kontrolerow na raz ? np. kiere i dzoja...nie ma z tym problemu ?

Ja nie mam problemu, jako ręczny używam guzik w dżoju bo z osiami to nie da rady niestety, bo hmm.... no oś jest cały czas po środku i z tego wynika że ręczny jest zaciągnięty, może wiecie jak temu zaradzić? Nie interesuje mnie wyrywanie sprężyn z kontrolera :lol:
Każda minuta poza samochodem to czas stracony! :D
Avatar użytkownika
Michal Ostapiuk
 
Posty: 1022
Dołączył(a): 21 sierpnia 2004
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 0

Postprzez FRYDRYCH Jarek » Śr, 2 lis 2005, 16:36

moze pobaw sie w filtrach i zrob duzo martwej strefy?? ;)
Avatar użytkownika
FRYDRYCH Jarek
 
Posty: 1986
Dołączył(a): 26 września 2005
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 0

Postprzez Marcin Tomaszewski » Śr, 2 lis 2005, 17:15

Ozdap napisał(a):
mazee napisał(a):w jaki sposob RBR obsluguje kilka kontrolerow na raz ? np. kiere i dzoja...nie ma z tym problemu ?

Ja nie mam problemu, jako ręczny używam guzik w dżoju bo z osiami to nie da rady niestety, bo hmm.... no oś jest cały czas po środku i z tego wynika że ręczny jest zaciągnięty, może wiecie jak temu zaradzić? Nie interesuje mnie wyrywanie sprężyn z kontrolera :lol:


Musisz przekalibrować joy'a tak żeby będąc w pozycji '0' w grze wyglądało jakby był pochylony maksymalnie w przód wtedy edytujesz plik 'input.ini' i w polu handbrake axis z false dajesz na true i śmiga (bynajmniej u mnie:))
Avatar użytkownika
Marcin Tomaszewski
 
Posty: 1547
Dołączył(a): 13 stycznia 2005
Lokalizacja: z kościoła
Wiek: 100

Postprzez Michal Ostapiuk » Śr, 2 lis 2005, 21:52

To nie wypali niestety, bo mam logitecha i sterowniki które automatycznie się kalibrują, ale może uda się coś znaleść w filtrach RBR bo typowej martwej strefy tam nie ma, popróbuje i napisze co z tego wyszło... :D
Każda minuta poza samochodem to czas stracony! :D
Avatar użytkownika
Michal Ostapiuk
 
Posty: 1022
Dołączył(a): 21 sierpnia 2004
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 0

Postprzez Skowron » Cz, 3 lis 2005, 18:59

Jedż gdzie chcesz! Byle szybko
Avatar użytkownika
Skowron
 
Posty: 74
Dołączył(a): 31 października 2005
Lokalizacja: olsztyn
Wiek: 0

Postprzez Trzcinski Maciek » Cz, 3 lis 2005, 19:15

:hahaha: talenciak :D ale i to rozwiązanie jest dobre :)
Avatar użytkownika
Trzcinski Maciek
 
Posty: 783
Dołączył(a): 17 października 2004
Lokalizacja: lbn
Wiek: 0

Następna strona

Powrót do Na każdy temat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron