Zmień rozmiar tekstu  

RSRBR

Rozgrywki i inne aspekty związane z grą On-Line

mod rsrbr

Postprzez tommits » Wt, 30 gru 2008, 21:24

Witam mam trzy problemy
1.Ściągnąłem mod rsrbr 2009 mego mod i nie chce się zainstalować posiadam oryginalną grę jest ona z cda
wyskakuje mi błąd "Rbr nie został zainstalowany .Nie możesz zainstalować RSRBR"
Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie

2.Ściągnąłem moda który umożliwia mi zastosowanie w grze skrzyni w układzie H ale gdy wybieram wszystko ustawiam to i włączam grę zachowuje się jak skrzynia sekwencyjna tzn że tam gdzie jest 1 schodzi z biegów do ręcznego.Pisze tam że muszę mieć pacha 1.02 to takowego posiadam

3.Moim kolejnym mankamentem jest to iż podczas oglądania powtórek gra się zacina i wywala do Windowsa a teraz w ogóle ich nie ma (powtórek)

Bardzo proszę o pomoc (korzystałem z opcji szukaj używając słów takich jak H SHIFTER shifter problem z skrzynią i nic nie znalazłem

Edit: poprawiłem błąd ort
Ostatnio edytowano Wt, 30 gru 2008, 22:10 przez tommits, łącznie edytowano 2 razy
tommits
 
Posty: 9
Dołączył(a): 28 marca 2008
Wiek: 0

Re: mod rsrbr 2009

Postprzez BOGDANOWICZ Jurek » Wt, 30 gru 2008, 21:36

tommits napisał(a):3.Moim kolejnym mankamentem jest to iż podczas ich oglądania gra się zacina i wywala do Windowsa a teraz w ogóle ich nie ma


:| :niepewnosc:
BOGDANOWICZ Jurek
 
Posty: 2646
Dołączył(a): 25 stycznia 2008
Lokalizacja: Vienna
Wiek: 17

Re: mod rsrbr 2009

Postprzez NIEMIEC Dawid » Wt, 30 gru 2008, 22:52

tommits napisał(a):Witam mam trzy problemy
1.Ściągnąłem mod rsrbr 2009 mego mod i nie chce się zainstalować posiadam oryginalną grę jest ona z cda
wyskakuje mi błąd "Rbr nie został zainstalowany .Nie możesz zainstalować RSRBR"
Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie


wskazałeś miejsce instalatorowi gdzie znajduje sie gra ?

tommits napisał(a):Witam mam trzy problemy
3.Moim kolejnym mankamentem jest to iż podczas oglądania powtórek gra się zacina i wywala do Windowsa a teraz w ogóle ich nie ma (powtórek)


jaki masz komputer ?
Avatar użytkownika
NIEMIEC Dawid
 
Posty: 104
Dołączył(a): 28 listopada 2008
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Wiek: 0

Re: mod rsrbr 2009

Postprzez tommits » Śr, 31 gru 2008, 00:45

Nie wskazałem bo nie mogę ,klikam na plik instalujący wybieram język i wyskakuje błąd.
A co do komputera :4rdzenie 512 karta 4gb ramu system XP.Problem ten występował również na poprzednim komputerze , po odpaleniu powtórki po jakimś czasie wywala do windy.

link do komunikatu podczas instalacji http://www.wrzuta.pl/obraz/dxZP03Otfh/blad
tommits
 
Posty: 9
Dołączył(a): 28 marca 2008
Wiek: 0

Re: mod rsrbr 2009

Postprzez PANASIUK Tomasz » Pn, 5 sty 2009, 14:25

podłaczę sę pod temat ;)
ja instaluje wszystko moda 2 dodatki
po kliknięciu na rs center nie dzieje się nic poza tymz e wykorzystanie proska skacze do 98% :/
gra czysta + pache 1 i 2
Avatar użytkownika
PANASIUK Tomasz
 
Posty: 1070
Dołączył(a): 25 listopada 2006
Lokalizacja: Szczecin
Wiek: 0

Re: mod rsrbr 2009

Postprzez BOGDANOWICZ Jurek » Pn, 5 sty 2009, 15:41

moze brakowac service packa, nie jestem pewien ale ja mam sp2 i hula :)
BOGDANOWICZ Jurek
 
Posty: 2646
Dołączył(a): 25 stycznia 2008
Lokalizacja: Vienna
Wiek: 17

Re: mod rsrbr 2009

Postprzez PANASIUK Tomasz » Pn, 5 sty 2009, 17:07

tez mam ;)
Avatar użytkownika
PANASIUK Tomasz
 
Posty: 1070
Dołączył(a): 25 listopada 2006
Lokalizacja: Szczecin
Wiek: 0

RSRBR

Postprzez KOWALEWSKI Pawel » So, 11 gru 2010, 19:00

Gram już od jakiś 2 lat na rbr czech ale coraz bardziej zaczynało mnie to nudzić, gdyż często powtarzają się trasy inni którzy siedzą 24/h jeżdzą na pamięć, ktoś kto gra sporadycznie jak np. ja nie ma najmniejszych szans zbliżenia się do jakiej kolwiek czołówki. Coraz bardziej zainterował mnie francuzki rsrbr tyle że kiedyś próbowałem i coś było nie tak więc sobie odpuściłem, jak widziałem wiele osób ma te same problemy. Tym razem jednak trochę nad tym posiedziałem i udało się to wkońcu ogarnąć aby wszystko hulało. Ogólnie wrażenia jak najbardziej pozytywne, można powiedzieć że mamy praktycznie nową grę mam wrażenie że nawet fizyka aut jest dużo lepsza niż na czeskim pluginie, mamy za jednym razem wszystkie auta od WRC przez nki aż po b grupe. Mnóstwo tras łącznie z modami zmieniającymi nawierzchnie tras tak np. możemy wkońcu przejechać sie po szutrowej finlandii. System rozgrywek również jest bardzo ciekawy, pomiędzy każdym odcinkiem mam odliczany czas do naszego startu oczywiście możemy wystartować wcześniej, rajdy są bardzo zróżnicowane, praktycznie nigdy nie spotkamy zwykłego odcinka z gry, są różne warunki nawierchnie a nawet noc i nie tylko co prawda w rbr czech też to się zdarza ale bardzo żadko tu niekiedy zaczynamy w południe rajd a ostatnie odcinki jedzemy już całkowicie po ciemku. Dodatko są tez takie atrakcje jak hillclimb czy trasa do driftu. Jedyny minus to to że bardzo mało polaków gra dlatego wkońcu postanowiłem stworzyć poradnik jak to wszystko ruszyć aby was zachęcić do gry.

1.Instalujemy RBR

2.Pobieramy i instalujemy bazę gry z tąd http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=349&t=3022

3.Następnie pobieramy i instalujemy patche poniżej linki

http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=351&t=4295
http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=351&t=4970
http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=351&t=5793
http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=351&t=5433
http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=351&t=6026
http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=351&t=6362

4.Tutaj możemy ściągnąć paczkę tylko z interesującymi nas klasami aut ale podaje linka do paczki ze wszystkimi autami

http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=371&t=2967

5.Podkoniec ściągamy i instalujemy dodatkowe trasy

http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=442&t=2133
http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=442&t=2383
http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=442&t=4296
http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=442&t=4297
http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=442&t=5432

6.Odpalamy grę przez ikonę RSCenter2010

7.Kilkamy na Registration RSRBRLIVE2010

8.Wypełniamy formularz przy czym na początku wybieramy jeden z możliwym numerów i zapisujemy go!

9.Po skończonej rejestracji powinniśmy dostać maila z potwierdzeniem rejestracji, ja czekałem 1 dzień polecane poczty najlepiej jakiś gmail albo coś takiego popularnego raczej wp itp. odpadają. Po potwierdzeniu rejestracji w rscenter2010 wybieramy rsrbrlive2010 profile i logujemy się a następnie wybieramy sobie auta na poszczególne mistrzostwa. Uwaga w ciągu sezonu można zmieniać auto tylko 2 razy a każdy profil jest przypisywany do komputera także nie możemy zrobić kilku kont.

10.Znowu odpalamy RSCenter2010 w lewym górnym rogu wpisujemy swoje dane i możemy grać :)

Mamy 3 dostępne opcje Play alone tu możemy potrenować sobie sami, public sessions poprostu rajdy sieciowe które obecnie się odbywają i uwaga ogólnie rajdy są bardzo ograniczone czasowo najlepiej stawiać się o danych godzinach kalendarz rajdów i wszelkie inne informacje możemy znaleźć tutaj http://x.rallyesim.com/public_accueil.asp
Myślę że już powinno być wszystko jasne i powinniście dalej dać radę w razie jakich kolwiek problemów piszcie.
KOWALEWSKI Pawel
 
Posty: 16
Dołączył(a): 12 września 2009
Wiek: 0

Re: RSRBR

Postprzez Patryk Marcinowski » So, 11 gru 2010, 21:43

Przez pewien okres czasu jeździłem na francuskim i czeskim pluginie jednocześnie. Tej opcji nie polecam, bo później po każdym powrocie z RSRBR na Wally'ego, trzeba ponownie zainstalować wszystkie trasy, a także samochody. Jednak teraz, gdy wiele mistrzostw na czeskim pluginie ma przerwę, można pokusić się na przetestowanie tej opcji :)
Patryk Marcinowski
 
Posty: 2
Dołączył(a): 19 lipca 2009
Wiek: 0

Re: RSRBR

Postprzez KOWALEWSKI Pawel » So, 11 gru 2010, 21:57

Dokładnie nie polecam robienia dwóch pluginów na jednej grze, jak już to dwie gry osobne jednz wallym druga rsrbr. Tylko ostrzegam gra z rsrbr zajmuje około 18 gb. Jak wspominałem największą chyba zaletą jest całkowicie nowe odczucia jazdy i zróżnicowane odcinki dzięki czemu nawet ktoś kto gra sporadycznie jeśli jedzie w miarę czysto może jakieś czasy konkurencyjne kręcić gdyż ciężko tutaj jechać z pamięci a na dodatek często są trudne warunki.
KOWALEWSKI Pawel
 
Posty: 16
Dołączył(a): 12 września 2009
Wiek: 0

Re: RSRBR

Postprzez CHOMA Krzysztof » So, 11 gru 2010, 23:03

Gdybym miał drugi komputer to bardzo chętnie :D
Co nie zmienia faktu, że jest to najlepszy mod do Rbr według mnie ale niestety nie ma na nim popularnych rozgrywek.
Avatar użytkownika
CHOMA Krzysztof
 
Posty: 965
Dołączył(a): 17 sierpnia 2009
Lokalizacja: Rzeszów
Wiek: 21

Re: RSRBR

Postprzez KASPRZYK Jan Jr » So, 11 gru 2010, 23:06

Można mieć zawsze dwa zainstalowane ryśki,jeden pod plugin czeski a drugi pod rsrbr.
Obrazek
Avatar użytkownika
KASPRZYK Jan Jr
 
Posty: 1284
Dołączył(a): 27 marca 2009
Lokalizacja: Kraków
Wiek: 22

Re: RSRBR

Postprzez SARABURA Lukasz » N, 12 gru 2010, 00:44

Przed przejściem na plugin grałem jakiś czas na RSRBR. Moim zdaniem tam jest dużo łatwiej, fizyki zupełnie inne, samochody łatwiej się prowadzą, jazda po deszczu to jazda jak po suchym, prawie różnicy nie czuć :unsure:. Fajne jest to, że można mieć odrazu wszystkie samochody zainstalowane, nie trzeba się bawić w instalacje ich. No i samochodów jak i klas jest dużo więcej. Co do tras - są tam pribramy (czyli nasze stryckove, ale nie wszystkie) i wszystkie trasy mają różne konfiguracje - asfalt, szuter czy śnieg. Np asfaltowy Harwood Forest to męczarnia :D trzeba dobrze ustawić auto, bo strasznie wybija miejscami. Niby te same trasy, ale nawierzchnia robi sporą różnice.
Avatar użytkownika
SARABURA Lukasz
 
Posty: 278
Dołączył(a): 13 grudnia 2009
Lokalizacja: Łańcut
Wiek: 22

Re: RSRBR

Postprzez KOWALSKI Mikolaj » N, 12 gru 2010, 12:25

Zaczynałem moją karierę w RBR,właśnie na francuskim modzie-tak jak Łukasz Sarabura i tam się poznaliśmy :lol:
Mam miłe wspomnienia z RSRBR,jednak uważam że plugin Wally'ego jest zdecydowanie lepszy.
Wraz z Łukaszem przenieśliśmy się na czeski plugin,nie wiem jak Łukasz ale ja jestem z tego posunięcia bardzo zadowolony :D
Na pluginie Wally'ego są wspaniałe rozgrywki,znacznie większy realizm i lepsza atmosfera.
Jeżeli miałbym wybierać to wybieram Czechy :lol:
Never give up...
Avatar użytkownika
KOWALSKI Mikolaj
 
Posty: 104
Dołączył(a): 02 stycznia 2010
Lokalizacja: Sochaczew
Wiek: 20

Re: RSRBR

Postprzez MARCINIAK Michal » Pn, 3 sty 2011, 02:06

Od niedawna dostępny jest nowy mod RSRBR 2011, wystarczy tylko zarejestrować się na francuskim forum i linki staną się dostępne. W porównaniu z wersją 2010 wydaję się być bardziej przejrzysta instalacja jak i cały panel Live do obsługi rajdów. Dodatkowo dwa nowe auta w specyfikacji na 2011 rok DS3 i Fiesta WRC. Poza tym trasy BTB pogrupowano na 5 instalek odpowiadających poszczególnym krajom. Wypróbujcie panowie miło by było zobaczyć tam większą grupę rodaków.
BTW do osób już jeżdżących na francuskim modzie, może zorganizujemy tam jakieś mistrzostwa Polski?
Avatar użytkownika
MARCINIAK Michal
 
Posty: 38
Dołączył(a): 17 października 2010
Wiek: 29

Re: RSRBR

Postprzez gumak1985 » Cz, 6 sty 2011, 12:42

Chlopaki jak korzystacie jeszcze z rsrbr 2010 lub 2011 to powiedzcie mi czy setupy maja byc tak zapisane w pliku cars.ini jak wystepuja pod cyframi z dowolnego carpacka czy to jest bez znaczenia bo jak jestem na play alone to wyglada na to ze setup mi chodzi a jak jestem na public sesion to samochod sie dziwnie mi zachowuje **** mi skacze,musze miec tak zapisany setup jak wystepuja samochody w pliku ini moje setupy wygladaja tak 1slot0_trmc 2.lsp 1slot1_grvl2.lsp 2slot0_clio fr.lsp 2slot1_clio cz.lsp oczywiscie mam je wsadzone do carpacka A8w-11 macie jakies rozwiazanie na to zeby mi one chodzily na on line a nie tylko na play alone bo nie moge tego rozkminić amoze macie jakies swoje setupy ktore wam chodzą..... :help:
Avatar użytkownika
gumak1985
 
Posty: 159
Dołączył(a): 05 lutego 2007
Lokalizacja: Mrągowo
Wiek: 25

Re: RSRBR

Postprzez SABELEK Sebastian » Cz, 6 sty 2011, 14:01

Pierwsza dobra rada: uzywaj kropek i przecinkow..jak klawiaura Ci padla to masz tu troche i sobie skopiuj
.................. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Plik Cars.ini to plik Cars.ini i z setupem niewiele ma wspolnego. Za to odpowiada plik physisc.rbz a setupy zapisuja sie (nie uwierzysz) w folderze SavedGames. a w pliku Cars.ini masz cos takiego jak [Car00] i jakies tam auto i fizyka do tego auta znajduje sie w pliku physics.rbz w folderze o nazwie c_xsara czy jakos tak..i jesli chcesz uzywac setu to auta z tego slotu musisz zapisac sobie seta jako 0slo0_asfalt.lsp (znajdziesz go potem w folderze Saved Games)..Nie wiem jak to wyglada w RSRBR ale dam ci przyklad:
Car00 w pliku Cars.ini to Citroen C4 WRC 08..wchodzac do gry wybierasz sobie ta C4-ke ustawiasz sobie seta i go zapisujesz..potem wszystko powinno dzialac chociaz nie wiem na jakiej zasadzie to dziala w RSRBR..
byc moze jak masz w pliku Cars.ini w slocie 2 [Car02] ustawione auto z paczki a8 (czyli chyba wurce), np Focusa 06 a seta masz na Clio to sie nie dziwie ze ci cos nie dziala..pokmin troche w ta strone..kazda paczka ma swoj plik Cars .ini i physics.rbz..jak to jest z setami to nie mam pojecia..nie wiem po prostu gdzie i jak one sie zapisuja jak uzywasz innych paczek z autami..
PS Masz tu jeszcze troche innych znakow: !!!! ???? ;;;;; :::: (((( ))))
Pozdrawiam
Avatar użytkownika
SABELEK Sebastian
 
Posty: 634
Dołączył(a): 16 czerwca 2008
Lokalizacja: Junajted Kingdom
Wiek: 27

Re: RSRBR

Postprzez MARCINIAK Michal » So, 8 sty 2011, 21:08

Może wystawimy reprezentacje do udziału w Nations Cup?
Szczegóły poniżej:
http://www.rallyesim.fr/Reglements-2011/nationcup/nationcup.eng.htm

Jeśli oczywiście znajdą się na tym forum chętne osoby, które upalają również tego moda.
Avatar użytkownika
MARCINIAK Michal
 
Posty: 38
Dołączył(a): 17 października 2010
Wiek: 29

RSRBR 2011 - BŁĄD ODMOWA DOSTĘPU

Postprzez Krzysztof ZIEBA » N, 6 mar 2011, 09:55

Witam.
Mam problem z dodatkiem RSRBR 2011, chce zaistalowac go na windows7 oczywiscie jak zawsze pokazuje sie "czy chcesz zezwolic programowi na wprowadzenie zmian w komputerze" daje TAK, nastepnie pokazuje sie jezyk instalacji jaki mam do wyboru, wybieram Polski i wyskakuje błąd "odmowa dostepu"
Prosze o pomoc gdyz nie wiem co z tym zrobic :przebij mur: :??: :cry:

-- Pn, 7 mar 2011, 18:48 --

problem jest taki ze nie moge znalezc tego service packa ... :help:
Krzysztof ZIEBA
Obrazek
Avatar użytkownika
Krzysztof ZIEBA
 
Posty: 11
Dołączył(a): 06 marca 2011
Lokalizacja: Zawoja
Wiek: 16

Re: mod rsrbr

Postprzez MARCINIAK Michal » So, 9 kwi 2011, 19:56

Krzysiek o jakim service packu mówisz? Spróbuj odpalić instalkę RSRBR z prawami admina i koniecznie ścieżka instalacyjna poza katalogiem program files.
Avatar użytkownika
MARCINIAK Michal
 
Posty: 38
Dołączył(a): 17 października 2010
Wiek: 29

Re: RSRBR

Postprzez OSZCZEPALSKI Konrad » Śr, 18 maja 2011, 19:06

cześć

sorry że odkopuję kilkumiesięczny temat ale czy gra ktoś w to jeszcze? czasem widzę polskie flagi ale rzadko ;) ja gram od wczoraj, niestety na klawiaturze ale cały czas trenuję, może z czasem będzie lepiej...
OSZCZEPALSKI Konrad
 
Posty: 1
Dołączył(a): 18 maja 2011
Wiek: 20

Re: RSRBR

Postprzez mbodniak » Cz, 23 cze 2011, 21:35

Ja cały czas na RSRBR latam :) Czeski plugin moim zdaniem ma nieco ciekawsze trasy (liptakov, hradek) ale i tutaj niczego nie brakuje bo co chwilę ktoś wypuszcza nową trasę btb (nie tak dawno doszła trasa z Rajdu Polski + tor Słomczyn). Co do samych rozgrywek to jest różnie, czasami również widuję Polaków i całkiem nieźle śmigają :) Ale warto chociażby ze względu na to że masa francuzów, belgów, hiszpanów i czechów jest nieobliczalna na asfalcie, tutaj nie ma taktyki, trzeba zasuwać co sił i sporo ryzykować. Ale to tak ogólnikowo :) Podoba mi się to że rajdy oficjalne rozgrywane są w tym samym czasie co i w rzeczywistości. No i sam planuję rozpocząć w przyszłym sezonie rundę IRC i chciał bym dotrwać do końca z jakimś wynikiem.

Mam nadzieję że w RSRBR 2012 pojawi się R4 i R4 4WD, no i nowe S2000 1.6 turbo :)

A co do czasów... http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=267&t=1278 Taki jednorazowy wybryk :D
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki...?!"
Avatar użytkownika
mbodniak
 
Posty: 85
Dołączył(a): 07 maja 2011
Lokalizacja: Podkarpacie / Brzozów / Humniska
Wiek: 26

Re: mod rsrbr

Postprzez marcin7724 » Śr, 7 wrz 2011, 08:26

Witam wszystkich!
Na początku zaznaczę, że jestem "świeży" w RBR. Otóż chcę zainstalować RSRBR 2011 i wszystko ładnie pięknie zainstalowałem patche dodatek RSBR coś takiego Install_Pack_ALL_Packs i takie coś Install_Update RSRBR2011.
I tu się zaczynają schody jak wcisnę GO w menu to pojawia mi się taki komunikat: Pack choose not installed update end install the pack of car to by able to play.
Co mam jeszcze zainstalować. Proszę o pomoc.
marcin7724
 
Posty: 1
Dołączył(a): 04 września 2011
Wiek: 28

Re: mod rsrbr

Postprzez cerasus » Cz, 20 paź 2011, 10:56

marcin7724 napisał(a):Witam wszystkich!
Na początku zaznaczę, że jestem "świeży" w RBR. Otóż chcę zainstalować RSRBR 2011 i wszystko ładnie pięknie zainstalowałem patche dodatek RSBR coś takiego Install_Pack_ALL_Packs i takie coś Install_Update RSRBR2011.
I tu się zaczynają schody jak wcisnę GO w menu to pojawia mi się taki komunikat: Pack choose not installed update end install the pack of car to by able to play.
Co mam jeszcze zainstalować. Proszę o pomoc.

Tez gram na francuzie.Zainstaluj wszystkie updaty , samochody,trasy i jak wejdziesz na RSCenter na samej górze musisz wybrac swój pack (pisze tam choose pack).Wybierasz jaki Ci pasuje i grasz
cerasus
 
Posty: 8
Dołączył(a): 06 maja 2011
Wiek: 20

MOD RSRBR v2012 tylko jedna trasa ?

Postprzez Pawollo » N, 12 lut 2012, 15:52

Witam, mam taki problem, zainstalowałem wszystko zgodnie z http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php ... 97#p314197
wszystko ładnie pięknie lecz wybieram obojętnie jaką trase, obojętnie jaki samochód a zawsze wybiera mi Cote d`Arbroz we Francji w dodatku śnieg.. oraz zawsze tylko jeden samochód Citroena DS3 ;/ Czym to jest spowodowane? co zrobić ? Prosze o pomoc..
Pawollo
 
Posty: 2
Dołączył(a): 12 lutego 2012
Wiek: 19

Re: mod rsrbr

Postprzez FIA » N, 12 lut 2012, 22:51

Tutaj chyba nikt nie używa tego wynalazku. Daj sobie spokój i zainstaluj to na czym wszyscy gramy :lol:
R-EVOLUTION Team:
http://rbr.yi.org

Obrazek
Avatar użytkownika
FIA
Administrator, ZSS
 
Posty: 8003
Dołączył(a): 13 maja 2006
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Wiek: 35

Re: mod rsrbr

Postprzez KABALA Lukasz » Pn, 13 lut 2012, 08:56

FIA napisał(a):Tutaj chyba nikt nie używa tego wynalazku. Daj sobie spokój i zainstaluj to na czym wszyscy gramy :lol:

Ja od czasu do czasu używam, gdyby grało więcej polaków już dawno bym się przeniósł.
1 Odpalasz RSCenter
2 Wybierasz play alone
3 Wybierasz: klasę, samochód, trasę, ewentualnie mod i wciskasz GO ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
KABALA Lukasz
 
Posty: 366
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011
Wiek: 23

Re: mod rsrbr

Postprzez lakimakromedia » Wt, 14 lut 2012, 13:50

FIA napisał(a):Tutaj chyba nikt nie używa tego wynalazku. Daj sobie spokój i zainstaluj to na czym wszyscy gramy :lol:

Ktoś tam używa ;).
lakimakromedia
 
Posty: 973
Dołączył(a): 24 grudnia 2006
Wiek: 99

Re: RSRBR

Postprzez tgchan » So, 25 lut 2012, 01:50

Aktualnie powstala pierwsza Polska stajnia RSRBR

http://xii.rallyesim.eu/stables.asp#Pol ... lly%20Team

Nasze forum gdzie wszyscy Polacy sa mili widziani

http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php ... &start=990
Avatar użytkownika
tgchan
 
Posty: 13
Dołączył(a): 17 lutego 2012
Wiek: 26

RBR zmienia kamere do domyslnych ustawien w pliku .ini

Postprzez tgchan » N, 4 mar 2012, 00:48

Hej,

Mam pytanie do osób, które zmienialy swoj widok w kokpicie z pliku .ini

Ustawilem sobie kamere powyzej deski rozdzielczej z pliku tak zeby bylo bardziej realistycznie

Najpierw zrobiłem to z Renault Clio R3 i jest nadal wszystko ok. Zero zmian

Następnie próbowałem zmienic w A8W-09 Subaru Impreza S14, najpierw mogłem zmieniać polozenie kamery z pliku .ini ,ale później nie ważne jaka wartosc wpisywalem widok sie nie zmienial

Zmienilem wiec samochód na A8W-05 Fabia WRC, zmienilem widok bez problemu. Kiedy jednak wyl pc albo odpale jeszcze RBR(rsrbr2012 mod) to ustawienia kamery wracaja do domyślnych... Probowalem ustawic nawet plik tylko do odczytu, ale nadal zmienia wartość po wyl gry albo pc

Najśmieszniejsze jest to, że. Ini z Renault Clio R3 jest nadal dobry i moje ustawienia są zapisane. Nie mam pojęcia dlaczego i jak to samo zmienia wartości (nawet gdy plik jest ustawiony na tylko do odczytu)

Jakieś pomysły?

-- N, 4 mar 2012, 22:14 --

Znalazlem rozwiazanie, zmienialem wartosci w zlym miejscu i RSRBR zawsze przywracal je do fabrycznych z innego miejsca.
x:\Program Files\SCi Games\Richard Burns Rally\Cars

To jest miejsce w ktorym powinno sie zmieniac

x:\Program Files\SCi Games\Richard Burns Rally\RSRBR

Wypakowac pliki,edytowac i spakowac znowu, albo uzych programu ponizej


Program zeby nie szukac tych plikow itp:
http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=68&t=4302
Avatar użytkownika
tgchan
 
Posty: 13
Dołączył(a): 17 lutego 2012
Wiek: 26

Następna strona

Powrót do Pozostałe Rozgrywki On-Line

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość