Zmień rozmiar tekstu  

Audio Mod 2.3

Wszystko na temat Richard Burns Rally

Audio Mod 2.3

Postprzez AMG.Kshyhoo » Śr, 26 sty 2005, 16:51

Wczoraj został przeze mnie ściągnięty, zainstalowany i przetestowany najnowszy audio mod do RBR RBR audio mod 2.3

Dźwięki to oczywiście kwestia gustu, ale dla mnie ten mod to jest bomba, na asfaltach dźwięk pisku opon jest wg. mnie dużo lepszy. Zmieniony jest też dźwięk samego silnika też wg. mnie na plus. Nie pozostaje nic innego niz wypróbować. Ja gorąco polecam!
RBR Pro Rank - 2265.11 i szybko spada!
Avatar użytkownika
AMG.Kshyhoo
 
Posty: 177
Dołączył(a): 10 stycznia 2005
Lokalizacja: ze znowu...
Wiek: 0

Re: Audio Mod 2.3

Postprzez Henry » Śr, 26 sty 2005, 17:06

A jak można go odinstalować? Gram używając karty dźwiękowej "onboard", czyli AC Realtek Audio i dźwięk jest kiepski (domyślam się, że na Audigy to pięknie hula). Po zainstalowaniu AudioMod2.3 jest według mnie przesadzony.

Rafał
Henry
 
Posty: 19
Dołączył(a): 02 stycznia 2005
Lokalizacja: Józefów
Wiek: 0

Postprzez AMG.Kshyhoo » Śr, 26 sty 2005, 18:06

Errrm... nie chciało się readme.txt przeczytać? Trzeba było zrobić backup pliku audio.dat

Ja mam kartę zintegrowaną z chipsetem nForce2 która pod pewnymi względami bije na głowę Audigy i może się równać z audigy2 (mimo ograniczonej obsługi EAX) i ja mam dźwięki miodzio!. Tobie polecałbym KONIECZNIE wyłączyć w rbrstartup.exe EAX jeżeli masz włączony. Patche obydwa masz zainstalowane? Poprawiają one dosyć dużo jakość dzwięków na niższych układach dźwiękowych.
RBR Pro Rank - 2265.11 i szybko spada!
Avatar użytkownika
AMG.Kshyhoo
 
Posty: 177
Dołączył(a): 10 stycznia 2005
Lokalizacja: ze znowu...
Wiek: 0

Postprzez Henry » Cz, 27 sty 2005, 00:23

Patche oba mam.Zastosuje się do tego. Akurat mam do przeinstalowania Windows i RBR-a. Dzieki.

Rafał
Henry
 
Posty: 19
Dołączył(a): 02 stycznia 2005
Lokalizacja: Józefów
Wiek: 0

Postprzez Hex » Cz, 27 sty 2005, 00:56

Kurde fajne 'to to' pisk opon na asfalcie chyba troche przesadzony ale lepsze to niz cos co było wczesniej :) i te dzwieki w menu :-)
Mewa Kwiaty Focus Grzyb
Avatar użytkownika
Hex
 
Posty: 1591
Dołączył(a): 28 sierpnia 2003
Lokalizacja: Gdańsk
Wiek: 0

Postprzez AMG.Kshyhoo » Cz, 27 sty 2005, 02:05

BOV w Xsarze wymiata!!!! :D
RBR Pro Rank - 2265.11 i szybko spada!
Avatar użytkownika
AMG.Kshyhoo
 
Posty: 177
Dołączył(a): 10 stycznia 2005
Lokalizacja: ze znowu...
Wiek: 0

Postprzez JoannaXP » Cz, 27 sty 2005, 15:30

hmmm,zainstalowalam w wybranym przez siebie folderze i...wlaczylam gre i nie dzialaja te nowe dzwieki -_- chcialam odinstalowac i nie da sie...
(sorki ze takie glupie pytania zadaje,ale mam nadzieje ze ktos mi pomoze)
JoannaXP
 
Posty: 2700
Dołączył(a): 23 sierpnia 2004
Lokalizacja: Białystok
Wiek: 0

Postprzez AMG.Kshyhoo » Cz, 27 sty 2005, 15:59

Możesz powiedzieć co znaczy "nie działąją"? Jest cisza, czy coś słychać ale nie to o co chodzi?
Odinstalowac się nie da, trzeba było zrobić backup pliku audio.dat (patrz parę postów wyżej)

W jakim folderze zainstalowałaś moda? Powinna być wskazana ścieżka głównego katalogu gry.
RBR Pro Rank - 2265.11 i szybko spada!
Avatar użytkownika
AMG.Kshyhoo
 
Posty: 177
Dołączył(a): 10 stycznia 2005
Lokalizacja: ze znowu...
Wiek: 0

Postprzez JoannaXP » Cz, 27 sty 2005, 16:04

nie dzialaja tzn. slychac dzwieki te co zawsze a nie nowe.
a z tym instalowaniem to bylo tak...Utworzylam sobie folder MODY w katalogu w ktorym mam RBR ,a potem w tym katalogu ody jeszcze jeden folder z tym Audio mod i w tym zainstalowalam.
a co to znaczy backup pliku audio.dat?
JoannaXP
 
Posty: 2700
Dołączył(a): 23 sierpnia 2004
Lokalizacja: Białystok
Wiek: 0

Postprzez AMG.Kshyhoo » Cz, 27 sty 2005, 16:15

Aha, to już śpieszę z instrukcjami. :)

Skopiuj oryginalny plik z folderu głównego gry gdzie na inne miejsce na dysku.

Podczas instalacji AudioModa w momencie kiedy pyta on o ścieżke podaj ścieżke do głównego katalogu gry (u mnie to np. "D:\Gry\RBR"). Powinno wszystko pójść ok.
RBR Pro Rank - 2265.11 i szybko spada!
Avatar użytkownika
AMG.Kshyhoo
 
Posty: 177
Dołączył(a): 10 stycznia 2005
Lokalizacja: ze znowu...
Wiek: 0

Postprzez JoannaXP » Cz, 27 sty 2005, 16:43

dzieki :) :) :) dziala :)
a zeby powrocily te wczesniejsze dzwieki to wystarczy zamienic audio.dat plik czy cos jeszcze??
p.s jak zaczelam to instalowac, to na gle zaczelo ubywac z dysku miejsca,chyba z 300 w sumie ,ale na szczescie po chwili spowrotem wrocilo do normy tyle co wczesniej bylo :o przez to musialam usunac pare rzeczy bo miejsca tak szybko zaczelo nagle ubywac ,ze jeszcze troche a ani 1MB nie byloby wolnego :blink:
JoannaXP
 
Posty: 2700
Dołączył(a): 23 sierpnia 2004
Lokalizacja: Białystok
Wiek: 0

Postprzez AMG.Kshyhoo » Cz, 27 sty 2005, 16:47

Tak, aby powrócić do poprzednich podmieniasz plik audio.dat
RBR Pro Rank - 2265.11 i szybko spada!
Avatar użytkownika
AMG.Kshyhoo
 
Posty: 177
Dołączył(a): 10 stycznia 2005
Lokalizacja: ze znowu...
Wiek: 0

Postprzez JoannaXP » Cz, 27 sty 2005, 17:05

dzieki jeszcze raz i narazie :)
JoannaXP
 
Posty: 2700
Dołączył(a): 23 sierpnia 2004
Lokalizacja: Białystok
Wiek: 0

Postprzez AMG.Marcin » Cz, 27 sty 2005, 17:25

audio.ini tez ulega zmianie. W dodaj usuń programy po zainstalowaniu tego moda pojawia się program dezinstalacyjny to tego moda i wystarczy go użyć żeby przywrócić poprzednie ustawienia dźwięku, bo ten mod w trakcie instalacji robi samodzielnie backup plików audio z gry.
AMG.Marcin
 
Posty: 1838
Dołączył(a): 06 kwietnia 2004
Lokalizacja: Gdynia/Elbląg
Wiek: 0

Postprzez JoannaXP » Cz, 27 sty 2005, 17:56

w dodaj usun programy jest takie cos uninstall v.2.3 ,ale oobok pisze ze to ma 2 995,00 MB :rolleyes: a wyzej jest RBR 2 636,00 MB :rolleyes: jak odisntaluje to v.2.3 to cos czuje ze cala gra sie odinstaluje :mellow:
JoannaXP
 
Posty: 2700
Dołączył(a): 23 sierpnia 2004
Lokalizacja: Białystok
Wiek: 0

Postprzez AMG.Kshyhoo » Cz, 27 sty 2005, 18:00

AMG.Marcin napisał(a):audio.ini tez ulega zmianie. W dodaj usuń programy po zainstalowaniu tego moda pojawia się program dezinstalacyjny to tego moda i wystarczy go użyć żeby przywrócić poprzednie ustawienia dźwięku, bo ten mod w trakcie instalacji robi samodzielnie backup plików audio z gry.


U mnie nie pojawiłó się nic takiego.... :blink: Ale widzę że Speedy też to ma.... dziwne...
RBR Pro Rank - 2265.11 i szybko spada!
Avatar użytkownika
AMG.Kshyhoo
 
Posty: 177
Dołączył(a): 10 stycznia 2005
Lokalizacja: ze znowu...
Wiek: 0

Postprzez moonmaker05 » So, 29 sty 2005, 19:57

a czy są audio i twarze millsa i solberga??????????????
moonmaker05
 
Posty: 69
Dołączył(a): 26 stycznia 2005
Lokalizacja: warszawa
Wiek: 0

Postprzez AMG.Kshyhoo » So, 29 sty 2005, 20:18

Nie, nie ma.
RBR Pro Rank - 2265.11 i szybko spada!
Avatar użytkownika
AMG.Kshyhoo
 
Posty: 177
Dołączył(a): 10 stycznia 2005
Lokalizacja: ze znowu...
Wiek: 0

Postprzez darkorally » Pn, 21 lut 2005, 14:49

Mod moim zdaniem naprawdę poprawia dzwięk. Teraz jest o wiele lepszy niz w oryginale :P
Avatar użytkownika
darkorally
 
Posty: 9
Dołączył(a): 21 lutego 2005
Lokalizacja: Olsztyn
Wiek: 0

Postprzez toper » Wt, 22 lut 2005, 17:33

polecam jeszcze w pliku audio.ini ustawic NumberChannels=0

a mod dziala naprawde dobrze. do tego mam jeszcze dorzucone RealReidVoice2.1 i teraz pilocik dyktuje jakby przez koma. dla mnie bomba
=p
Avatar użytkownika
toper
 
Posty: 506
Dołączył(a): 19 stycznia 2005
Lokalizacja: Vammala/Kiikka
Wiek: 0

Postprzez JoannaXP » Śr, 23 lut 2005, 01:22

toper napisał(a):do tego mam jeszcze dorzucone RealReidVoice2.1 i teraz pilocik dyktuje jakby przez koma. dla mnie bomba

moglbys podrzucic link do tego moda? :)
JoannaXP
 
Posty: 2700
Dołączył(a): 23 sierpnia 2004
Lokalizacja: Białystok
Wiek: 0

Postprzez warchlaq » Śr, 23 lut 2005, 02:32

speedy napisał(a):
toper napisał(a):do tego mam jeszcze dorzucone RealReidVoice2.1 i teraz pilocik dyktuje jakby przez koma. dla mnie bomba

moglbys podrzucic link do tego moda? :)


A proszę Cię bardzo, oto link.

Pozdrówka.
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili
Pokaż że się mylili
Nie czekaj ani chwili dłużej
Życie to nie zawsze droga na niej róże
Avatar użytkownika
warchlaq
 
Posty: 63
Dołączył(a): 25 września 2004
Lokalizacja: z lasu
Wiek: 0

Postprzez Antipop » Cz, 24 lut 2005, 11:17

A propo pilota w RBR w v pl Czy macie takie wrazenie ze jak sie ustawi na eng pilota to to nie jest głos Reida tylko Richarda :> ?Ja tak to słysze bo znam (jak sadze nie tylko ja ;) ) głos Reida chocby z prawdziwych onboardow .
R.I.P Richard :(
Avatar użytkownika
Antipop
 
Posty: 739
Dołączył(a): 31 sierpnia 2004
Lokalizacja: Tychy
Wiek: 0

Postprzez Paweł Kaluscha » Cz, 24 lut 2005, 13:30

Akcent pilota w BRB ', to moim zdaniem, zdecydowanie nie prawdziwy akcent i głos Reida, a wielka szkoda. Oczywiście są poprawki, jest o niebo lepiej. Sciągnij bo warto.
Egzystuję dzięki RBR. Cieszyć się czy płakać?(...)
Avatar użytkownika
Paweł Kaluscha
 
Posty: 3980
Dołączył(a): 16 maja 2004
Lokalizacja: z WRCławia
Wiek: 0

Postprzez psychol » Cz, 24 lut 2005, 15:52

Jak zainstalowac to RealReidVoice2.1?
Jak wciskam instal.bat
to pyta sie cz instalowac czy nie wciskam "SI"
a tu wyskakuje:
"ATTENCTION, file ..\audio.dat or directory ..\audio not found"
przegralem tam ten plik audio.dat i w katalogo tesh go robilem a tu nic :(
psychol
 
Posty: 11
Dołączył(a): 24 lutego 2005
Wiek: 0

Postprzez psychol » Cz, 24 lut 2005, 16:06

SORRY
Jush zrobilem :)
psychol
 
Posty: 11
Dołączył(a): 24 lutego 2005
Wiek: 0

Postprzez Kuba1987 » Cz, 24 lut 2005, 21:37

Jak dlamnie fajny modzik tylko jest tylko jeden mankament ... turbina , ten dzwiek mnie irytuje , oczywiscie to kwestia gustu ale jak dlamnie autor mogl zastosowac inny niz wyciagnac go zywca z rally championship :P dlatego zamienilem sobie z wersji 2.0 ktory ladniej brzmi a najpiekniej sie komponuje jak sie jedzie impreza 2000 :D

Pozdrowienia dla Speedy ;)
Avatar użytkownika
Kuba1987
 
Posty: 22
Dołączył(a): 14 września 2004
Wiek: 0

Postprzez Antipop » So, 26 lut 2005, 12:03

zdecydowanie nie prawdziwy akcent i głos Reida


No to w takim razie jesli to 100% prawda(bo i ja tak sadze i wg mnie to 100% głos Richarda ) to jaka scieme nam zafundowali co :angry:
Poszli w slady colina2005 PL :lol:
R.I.P Richard :(
Avatar użytkownika
Antipop
 
Posty: 739
Dołączył(a): 31 sierpnia 2004
Lokalizacja: Tychy
Wiek: 0

Postprzez Wojtek_wrc » Cz, 31 mar 2005, 12:22

Witam, jak dla mnie mod jest super czyli bardzo realistycznie:), ale pojawł się nowy filmik promujący nowy mod dźwięków jeszcze bardziej realistycznych, oto link http://www.bhmotorsports.com/movie/481, filmik wymiata!!! polecam wszystkim i z niecierpliwością czekam na ten mod :D
Avatar użytkownika
Wojtek_wrc
 
Posty: 268
Dołączył(a): 31 marca 2005
Lokalizacja: Tychy
Wiek: 0

Postprzez Hex » Cz, 31 mar 2005, 13:03

To ja chyba nie ten filmik sciagnełem zadnego dzwieku silnika tam nie słysze tylko jakas muzyka i przejazd tego partacza texturowego UrQuattro Obrazek
Mewa Kwiaty Focus Grzyb
Avatar użytkownika
Hex
 
Posty: 1591
Dołączył(a): 28 sierpnia 2003
Lokalizacja: Gdańsk
Wiek: 0

Następna strona

Powrót do Richard Burns Rally

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości