Zmień rozmiar tekstu  

WorkerBees RBR Plugin Support

Wszystko na temat Richard Burns Rally

WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez martinez » Pn, 24 gru 2012, 14:35

Kolega z Niemiec ostro pracuje - kolejna wersja RBR FixUp - 1.9 - naprawia (oprócz innych rzeczy) CTD (Crash To Desktop) spowodowane zderzeniami ze złymi kolizjami.
Do pobrania: https://dl.dropbox.com/u/67283710/downl ... -1.9.1.zip

W wersji 1.7 znalazła się poprawka materiałów w RBR (jak się okazało, gra używa ich nieprawidłowo), ale linku nie mam...

WorkerBee udziela się głównie na Racedepartment - więcej informacji o RBR FixUp znajdziecie tutaj:
http://www.racedepartment.com/forum/thr ... ort.49275/

Również tam - nowa wersja "The Beast" 1.2 (Pacenote Plugin):
http://www.racedepartment.com/forum/thr ... st-1328971

Nowością tutaj jest możliwość zwalniania i przyspieszania powtórek.

(bezpośredni link: https://dl.dropbox.com/u/67283710/downl ... .2.0.0.zip )
http://trackbuilding.blogspot.com - [https://www.facebook.com/MartinezTrackbuilding]
martinez
 
Posty: 355
Dołączył(a): 01 grudnia 2010
Wiek: 41

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez SECZEK Andrzej » Pn, 24 gru 2012, 15:17

Fajne jest SLowMotion :). FixUp juz zaaplikowałem :).
Obrazek
Avatar użytkownika
SECZEK Andrzej
 
Posty: 1594
Dołączył(a): 22 października 2008
Lokalizacja: UE
Wiek: 36

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez KABALA Lukasz » Pn, 24 gru 2012, 15:45

A może ktoś powiedzieć jak ten FixUp użyć ?
Obrazek
Avatar użytkownika
KABALA Lukasz
 
Posty: 370
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011
Wiek: 23

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez FIA » Pn, 24 gru 2012, 15:45

Jeśli uda się naprawić CTD związane ze złymi kolizjami to będzie super. Największy problem jest chyba na Oslim i Mlynkach w tej kwestii.
R-EVOLUTION Team

Obrazek
Avatar użytkownika
FIA
Administrator, ZSS
 
Posty: 8535
Dołączył(a): 13 maja 2006
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Wiek: 39

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez SECZEK Andrzej » Pn, 24 gru 2012, 16:10

KABALA Lukasz napisał(a):A może ktoś powiedzieć jak ten FixUp użyć ?

viewtopic.php?f=39&t=4012&p=236852&hilit=fixup+1.7#p236852

Masz tam plik readme. Wrzucasz wszystko do folderu plugins. Wlaczasz gre wchodzisz w plugins i tam masz patrzysz co jest zaaplikowane. Wychodzisz z gry, idziesz do folderu plugins edytujesz notatnikiem Fixup.ini i ustawiasz co potrzebujesz.
Ja mam tak jak wyzej. Potem znowu patrzysz w grze u mnie to wyglada tak:
http://img90.imageshack.us/img90/3940/fixup19.jpg
Obrazek
Avatar użytkownika
SECZEK Andrzej
 
Posty: 1594
Dołączył(a): 22 października 2008
Lokalizacja: UE
Wiek: 36

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez martinez » Pn, 24 gru 2012, 16:36

Tak, u mnie z włączonym V-sync miałem maksymalnie 60 fps (podobnie jak w "świeżym" RBR i pełnym ekranie).
http://trackbuilding.blogspot.com - [https://www.facebook.com/MartinezTrackbuilding]
martinez
 
Posty: 355
Dołączył(a): 01 grudnia 2010
Wiek: 41

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez SECZEK Andrzej » Pn, 24 gru 2012, 16:44

to logicznie Vsync blokuje ci ilosc klatek do odswiezania twojego monitora. W niektorych grach lepiej jest ustawic na ON, tutaj zdecydowanie nie.
Obrazek
Avatar użytkownika
SECZEK Andrzej
 
Posty: 1594
Dołączył(a): 22 października 2008
Lokalizacja: UE
Wiek: 36

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez Kajzar Sławomir » Pn, 24 gru 2012, 16:47

gdzie to Vsync wyłączyć?
Avatar użytkownika
Kajzar Sławomir
 
Posty: 244
Dołączył(a): 06 marca 2012
Lokalizacja: koniaków
Wiek: 20

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez SECZEK Andrzej » Pn, 24 gru 2012, 16:52

Sławek czytaj 2 posty wyzej :spoko: :ph34r:

To ze Vsync wylaczysz w pliku pluginu to tak samo musi byc ustawione w karcie graficznej - Vsync: Synchronizacja pionowa, tam mozesz uzyj aplikacji 3D. Tak jest w menu NVidii, a Radeony to tam bedzie podobnie :).

-- mniej niż minutę temu --

Super sprawa z tym ustawniaem kamery, wreszcie widac tam prawdziwe FOV. To bardzo wazna rzecz jak sie smiga z kokpitu i zeby czucie auta było realne a widok bardzo zblizony do realu co chodzi i odczucia predkosci czy odleglosci do zakretów.

Od razu plugin zapisuje ustawineia kamery do pliku, super sprawa. w podgladzie mamy FOV i ine parametry, ktore jeszcze nie opanowalem. DLa mnie liczy sie FOV.
Wiec tak przy mojej rozdziałce 1920*1080 FOV musi byc 59-60. Ustawilem FOV a potem bawilem sie samym przesuwaniem fotela zeby widocznosc była jak nabardziej wygodna dla mnie.

Pozdro.
Obrazek
Avatar użytkownika
SECZEK Andrzej
 
Posty: 1594
Dołączył(a): 22 października 2008
Lokalizacja: UE
Wiek: 36

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez Weychert Wojciech » Cz, 27 gru 2012, 09:28

martinez napisał(a):Kolega z Niemiec ostro pracuje - kolejna wersja RBR FixUp - 1.9 - naprawia (oprócz innych rzeczy) CTD (Crash To Desktop) spowodowane zderzeniami ze złymi kolizjami.
Do pobrania: https://dl.dropbox.com/u/67283710/downl ... -1.9.1.zip

Niestety link nie działa,ktoś ma może prawidłowy link?
Avatar użytkownika
Weychert Wojciech
 
Posty: 1290
Dołączył(a): 25 października 2005
Lokalizacja: Nysa
Wiek: 33

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez SECZEK Andrzej » Cz, 27 gru 2012, 11:09

Obrazek
Avatar użytkownika
SECZEK Andrzej
 
Posty: 1594
Dołączył(a): 22 października 2008
Lokalizacja: UE
Wiek: 36

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez ZYZAK Damian » Cz, 27 gru 2012, 18:51

U mnie gdy wyłącze V-SYNC to zaczyna ciąc miejscami :/
Avatar użytkownika
ZYZAK Damian
 
Posty: 379
Dołączył(a): 16 kwietnia 2008
Lokalizacja: Nowa Ruda / Bristol
Wiek: 26

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez Kajzar Sławomir » Pt, 28 gru 2012, 00:56

ZYZAK Damian, u mnie to samo :wacko:
Avatar użytkownika
Kajzar Sławomir
 
Posty: 244
Dołączył(a): 06 marca 2012
Lokalizacja: koniaków
Wiek: 20

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez benekdp » Pt, 28 gru 2012, 20:09

Pomóżcie.... Wszystko fajnie, pięknie, oprócz jednej rzeczy... coś mi się zmienia z grafiką - nie rozdziałka, ale chyba proporcje ekranu, auto wąskie i krótkie, lekki skręt już nie wystarcza na łuki, pomóżcie czy da się to jakoś ominąć, a dodatkowe rzeczy zostawić - sloty na setupy itp. dzięki pzdr
Avatar użytkownika
benekdp
 
Posty: 43
Dołączył(a): 20 października 2012
Wiek: 28

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez ZUBRZYCKI Maciej » Pt, 28 gru 2012, 22:06

Grając w oknie na FixUpie mam ten sam problem co Damian i Sławek - też mi tnie (niezależnie jak mam ustawiony V-SYNC i synchronizację pionową)
Na fullscreenie super działa :blink:
Obrazek
Avatar użytkownika
ZUBRZYCKI Maciej
 
Posty: 389
Dołączył(a): 07 września 2008
Wiek: 0

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez SECZEK Andrzej » Pt, 28 gru 2012, 22:11

Sprawdzalisice zmienic wersje na 1.7 ?
Obrazek
Avatar użytkownika
SECZEK Andrzej
 
Posty: 1594
Dołączył(a): 22 października 2008
Lokalizacja: UE
Wiek: 36

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez Weychert Wojciech » Pt, 28 gru 2012, 22:41

ZUBRZYCKI Maciej napisał(a):Grając w oknie na FixUpie mam ten sam problem co Damian i Sławek - też mi tnie (niezależnie jak mam ustawiony V-SYNC i synchronizację pionową)
Na fullscreenie super działa :blink:

Mam identycznie :(
Avatar użytkownika
Weychert Wojciech
 
Posty: 1290
Dołączył(a): 25 października 2005
Lokalizacja: Nysa
Wiek: 33

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez ZUBRZYCKI Maciej » So, 29 gru 2012, 00:03

Sprawdzałem już chyba wszystkie wersje i na 1.9.0 jest prawdopodobnie najlepiej - ale dużo brakuje do jakości na fullscreen
Obrazek
Avatar użytkownika
ZUBRZYCKI Maciej
 
Posty: 389
Dołączył(a): 07 września 2008
Wiek: 0

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez SECZEK Andrzej » So, 29 gru 2012, 10:27

Jezeli grasz w oknie, pobaw sie ustawieniami grafiki, nvidia lub Catalyst, w zaleznosci od hardwaeru :)
Obrazek
Avatar użytkownika
SECZEK Andrzej
 
Posty: 1594
Dołączył(a): 22 października 2008
Lokalizacja: UE
Wiek: 36

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez PORADZISZ Andrzej » So, 29 gru 2012, 17:13

A mnie ciekawi, jak zmienialiście ustawienia kamery i FOV. To dalej w fixup, czy już jakiś inny plugin?
Avatar użytkownika
PORADZISZ Andrzej
 
Posty: 313
Dołączył(a): 04 września 2008
Lokalizacja: Myslenice
Wiek: 21

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez SECZEK Andrzej » So, 29 gru 2012, 17:48

http://www.racedepartment.com/forum/thr ... st-1328971

Wrzucasz ten plugin, odpalasz odcinek (jestes juz na doliczaniu) 2x klikasz prawym mysz i masz tabelke z kamera :).
2x klikasz lewym mysz i masz tabelke notatek, tam wchodzisz w Settings - Show camera position.

Ustawiasz kamere w 1 tabelce FOV i sprawdzasz na dole bedzie FOV. FOV dla rozdzialki 1920*1080 jest 59-60.
Kolejnosc jest nastepujaca:
FOV, a potem ustawienie fotela XYZ.
Zapisujesz kamere musi wyskoczyc nastepna tabelka potwierdzajaca i juz kamere masz zapisana w pliku od danego auta :).
Obrazek
Avatar użytkownika
SECZEK Andrzej
 
Posty: 1594
Dołączył(a): 22 października 2008
Lokalizacja: UE
Wiek: 36

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez PORADZISZ Andrzej » So, 29 gru 2012, 18:00

zmyliła mnie nazwa, myślałem że to plugin od notatek :przebij mur:

Dzięki wielkie Andrzej :)
Avatar użytkownika
PORADZISZ Andrzej
 
Posty: 313
Dołączył(a): 04 września 2008
Lokalizacja: Myslenice
Wiek: 21

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez Maciek Michalczyk » Pt, 13 wrz 2013, 21:30

Witam wszystkich, założyłem konto tu jak i na rbr czech bo mnie ta gra niesamowicie wciągnęła.

Odświeżam temat,

Mam problem po instalacji fixa w najnowszej wersji, w starszych wersjach też występuje, po wrzuceniu fixa nie mogę w grze ustawić swojej nominalnej rozdzielczości monitora 1680x1050 bo obraz w tej rozdziałce zmienia proporcje tzn. zwęża się i wydłuża, wie ktoś może jak obejść ten problem ?

Druga sprawa wygląda tak że po pierwszym nawrocie na asfalcie piszczą mi cały czas opony nawet na prostej co jest bardzo irytujące a nie chce wyciszać całkowicie dźwięku opon bo pomaga mi on w czuciu auta na nawrotach i zakrętach. Instalacja FixUpa również nie eliminuje problemu z piskiem opon.

Świetna gra ale co chwile jakiś problem, trzeba się nad nią trochę nasiedzieć ;)


Ok, problem z ciągłym piskiem opon rozwiązałem, musiałem włączyć synchronizacje pionową, przy wył. pojawia się ten pisk opon na prostej.
Jednak dalej mam zniekształcone proporcje obrazu przy zainstalowanym fixupie no mojej nominalnej rozdziałce.

Pzdr.
Avatar użytkownika
Maciek Michalczyk
 
Posty: 34
Dołączył(a): 13 września 2013
Wiek: 27

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez Maciek Michalczyk » Pt, 7 lut 2014, 20:30

Podbijam, wie ktoś jak ominąć ten problem z dysproporcjami obrazu na fix-upie? Opisane jak wyżej.
Pzdr.
Avatar użytkownika
Maciek Michalczyk
 
Posty: 34
Dołączył(a): 13 września 2013
Wiek: 27

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez SNAJ Per » So, 8 lut 2014, 02:02

W fixup.ini masz fixAspectRatio=1?
if in doubt, flat out!
Avatar użytkownika
SNAJ Per
E-R Team, ZSS
 
Posty: 5185
Dołączył(a): 08 grudnia 2010
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 37

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez Marcin Marciniec » Cz, 20 lut 2014, 12:31

Panowie jest problem wrzuciłem folder RBR_PacnotePlugin do folderu Plugins w katalogu głównym ryśka i nie chuchu nie moge go włączyć, :przebij mur: a chciałem ustawić sobie Dash Board Sęczka. :biala flaga: System to Windows 7 HP 64 bit.

-- Pt, 21 lut 2014, 16:53 --

Przepraszam, że post pod postem ale nie ma funkcji edytuj :/ Poradziłem sobie tak(ale i tak to jest rozwiązanie chwilowe/zastępcze), że zmieniłem rozdzielczość w pliku rbr.ini oraz ustawiłem sobie taką rozdzielczość matrycy. ^_^ Narazie jest ok nie przeszkadza zbytnio podczas gry :)
Avatar użytkownika
Marcin Marciniec
 
Posty: 717
Dołączył(a): 12 lutego 2014
Lokalizacja: Gnojnica Wola
Wiek: 21

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez Maciek Michalczyk » Cz, 13 mar 2014, 22:23

SNAJ Per, z rozdzielczością sobie poradziłem, jednak nie używam fixupa bo na pluginie nie wczytuje mi wybranego setupu i po zmianie na wybrany setup i tak jadę na "domyślnym".
Avatar użytkownika
Maciek Michalczyk
 
Posty: 34
Dołączył(a): 13 września 2013
Wiek: 27

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez pierotez » So, 21 cze 2014, 20:36

Słuchajcie, wrzuciłem na nową instalkę fixapa 193 tego: http://ulozto.cz/xSPJKFs/rbr-fixup-1-9-3-zip
i (znowu) nie widzę pliku fixap.ini. Powinien być w katalogu Plugins? :blue screen:
Oczywiście w grze / pluginach pojawił się FIXuP i po odpaleniu ładnie informuje co jest co.
Poradzi ktoś? chciałbym przetestować swoją hd7750 na vsynch/off bo narazie widzę poprawę względem integry z g1610 (IB).
Te igpu a ponoć b. dobre ale po parunastu minutach gry cięciem doprowadzało do szału. Ten radek 7750 tylko przy najwyższych prędkościach jakby dostawał gęsiej skórki ale cięcia zero :)
pierotez
 
Posty: 17
Dołączył(a): 09 maja 2013
Lokalizacja: OTWOCK POLAND
Wiek: 40

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez DOMANUS Mariusz » Śr, 30 lip 2014, 15:57

Panowie ,czy jest jakaś rada na to że jak w fixupie ustawie opcję fixAspectRatio na 1 to wtedy nie muszę używać dodatkowo camhacka bo rozciąga mi ładnie na cały ekran grę,ale pojawia się inny problem.Znikające i pojawiające się tekstury otoczenia :) Zwłaszcza jak pokonuję samochodem zakręty to się to rzuca w oczy :P Znaki,tablice,reklamy itp,nawet tekstury drzew :) CZuy to po prostu taki urok korzystania z tej opcji w fixupie,czy da się to jakoś "naprawić"?
Avatar użytkownika
DOMANUS Mariusz
 
Posty: 282
Dołączył(a): 25 grudnia 2010
Lokalizacja: okolice Krakowa
Wiek: 34

Re: WorkerBees RBR Plugin Support

Postprzez Bartosz DELCZYK » N, 2 lis 2014, 19:20

Wiecie jak naprawić problem ze znikającymi teksturami przy włączonym fixAspectRatio ?

P.S jest nowa wersja http://www.racedepartment.com/threads/f ... ort.49275/
MotoRevo RBR Team GO !!!
eSKY.pl Rally Team GO !!!
Avatar użytkownika
Bartosz DELCZYK
 
Posty: 78
Dołączył(a): 07 sierpnia 2011
Wiek: 1

Następna strona

Powrót do Richard Burns Rally

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron