Zmień rozmiar tekstu  

Richard Burns Rally-Dual monitor

Wszystko na temat Richard Burns Rally

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez DOMANUS Mariusz » N, 6 kwi 2014, 12:10

Mam dwa monitory.Jeden główny 24 cale ma rozdzielczość 192x1080 a drugi 19 cali 1366x768.I teraz jak to prawidłowo poustawiać,jakie dokładnie wartości należy wpisać w tym pliku żeby to działało? Prosiłbym bardzo o pomoc :) Bo próbowałem według poradnika MarkGre ale jakoś mi to nie wychodzi za dobrze :P
Avatar użytkownika
DOMANUS Mariusz
 
Posty: 282
Dołączył(a): 25 grudnia 2010
Lokalizacja: okolice Krakowa
Wiek: 34

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez PIEDA Dariusz » N, 6 kwi 2014, 12:41

Dla systemu XP wersja 1.09, dla 7,8 2.08b - tylko pobierz wersję 32 bit chociaż system masz 64bit - bo to jest ilość bitów nie dla systemu a dla programu który się uruchamia.
Jak chcesz uzywać softth do RBR i z kompensacją ramek (obraz za ramką monitora jest zasłaniany i o szerokość tej ramki jest poszerzana całkowita rozdzielczość), musisz uruchamiać RBR na pełnym ekranie, bo jak uruchomisz w oknie obraz przez ramkę jest tylko przestawiony i toszkę dziwnie to wygląda.
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez DOMANUS Mariusz » N, 6 kwi 2014, 13:46

Tak,ale bardziej m ichodzi jakie prawidłowe wartości wpisać w tym pliku,rozumiem ze rozdzielczość całkowita to trzeba wpisać 4652 x 1080? Bo dwa monitory plus trzeci nieistniejący z rozdzielczością tego prawego więc dwa razy po 1366 plus 1920 wychodzi właśnie 4652.A ta druga rozdzielczość to właśnie nie wiem czy monitora większego czy mniejszego wpisać :P A i czy w sterownikach karty graficznej trzeba jakieś opcje poprzestawiać?No i monitora nie może mi drugiego zidentyfikować :(
Avatar użytkownika
DOMANUS Mariusz
 
Posty: 282
Dołączył(a): 25 grudnia 2010
Lokalizacja: okolice Krakowa
Wiek: 34

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez Kamill » Śr, 5 lis 2014, 10:29

Panowie tutaj jest godny filmik na którym pokazują konfigurację Ipada (pod zegary z kokpitu) z 3 minitorami oraz jak wygląda sam przejazd w RBR

http://www.youtube.com/watch?v=1SZJfI_WxT0
Avatar użytkownika
Kamill
 
Posty: 3
Dołączył(a): 05 listopada 2014
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 25

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez Weychert Wojciech » Wt, 3 mar 2015, 23:46

Hej Panowie.Potrzebuje pomocy.
Próbuję odpalić ryśka na 3 monitorach.
Mam główny monitor 29 cali o rozdz. 2560x1080 i po bokach 22cale 1920x1080 w iR mi to dziala za pomocą programu SoftH
https://www.youtube.com/watch?v=Mera4BU ... CHXHQKi-jw
W RBR jak wrzucam plik .dll z softh jak i ten plik config to mi nie dziala.Rozdz. calkowita to 6400x1080.Jak zmienie w pliki rbr.ini na taką to wywala błąd i ****.
Pomożecie?
Avatar użytkownika
Weychert Wojciech
 
Posty: 1290
Dołączył(a): 25 października 2005
Lokalizacja: Nysa
Wiek: 33

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez KORraN » Pt, 22 kwi 2016, 21:04

Odgrzebię trochę temat... Od kilku dni mam drugi monitor i próbuję ustawić ryśka tak, jak pierwszym poście ( https://www.youtube.com/watch?v=LYsrB80LI9U ). Niestety, widok jest dokładnie odwrotny, czyli widzę lewą szybę na lewym monitorze, a kierownica jest na prawym... Może w angliku by to nie był problem, ale w mojej Fieście R2 trochę to przeszkadza ;)

Mój rbr.ini: http://pastebin.com/bXMuiJpg
config.SoftTHconfig: http://pastebin.com/M8Aa132h
KORraN
 
Posty: 18
Dołączył(a): 11 marca 2010
Wiek: 23

Poprzednia strona

Powrót do Richard Burns Rally

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron