Zmień rozmiar tekstu  

Richard Burns Rally-Dual monitor

Wszystko na temat Richard Burns Rally

Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez MarkGre » Pt, 26 sie 2011, 22:02

Witam
Wyglada to tak;
http://www.youtube.com/watch?v=LYsrB80LI9U
Aby uzyskać taki efekt trzeba ściagnąć softTH ze strony;
http://www.kegetys.net/SoftTH/
Postępujemy zgodnie z "readme"
Widok dopasowujemy camhackiem
Jakby co proszę pytać
MarkGre
 
Posty: 15
Dołączył(a): 06 kwietnia 2011
Wiek: 35

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez cerasus » Śr, 12 paź 2011, 16:50

Nawet założyłem taki temat a widze ,że to TY. viewtopic.php?f=39&t=5937.Tak jak tam wspomniałem nie mogę tego ustawic tak jak jest u Ciebie na filmie.Ściągnąlem tez tego softa i nic.U mnie cały czas ekran podziełony jest na pół.Cam hackiem tez próbowałem i nic mi nie wyszło.Opisz moze doladnie jak to zrobić.Zmieniasz coś w FOV samochodu- bo juz sam nie wiem.Mój system to windows 7 64 ultimate(tak na wszelki wypadek) :help:
cerasus
 
Posty: 9
Dołączył(a): 06 maja 2011
Wiek: 20

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez MarkGre » Pn, 17 paź 2011, 16:56

Witam
Musisz oszukać softth i w pliku który tworzy w folderze z grą dodać trzeci monitor którego faktycznie nie ma wtedy obraz drogi będziesz miał na jednym monitorze a nie na środku dwóch,też się męczyłem z tym i gdzieś na francuskiej stronie dopiero znalazłem rozwiązanie.Najlepiej wyśli mi plik który tworzy softTH na skrzynkę a ja go odpowiednio zmodifikuje i odeślę.Email śle na PW
Pzdr
MarkGre
 
Posty: 15
Dołączył(a): 06 kwietnia 2011
Wiek: 35

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez wisiu » Pn, 24 paź 2011, 13:56

Witam

Wszystko fajnie tylko menu w grze tez sie rozciaga na 3 monitory, problem w tym ze ja mam tylko dwa i nie widze opcji w menu bo sie znajduja po lewej stronie. Da sie jakos to menu przeniesc na srodek zeby bylo go widac?
wisiu
 
Posty: 10
Dołączył(a): 22 lutego 2006
Wiek: 0

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez MarkGre » Śr, 9 lis 2011, 17:44

No niestety po omacku trzeba wybierać,menu jest dość proste, ja nie mam z tym problemu. Pzdr
MarkGre
 
Posty: 15
Dołączył(a): 06 kwietnia 2011
Wiek: 35

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez add_ryan » N, 18 gru 2011, 00:40

Hej. Mógłbym Cię prosić o treść zmodyfikowanego pliku z 3cim "wyimaginowanym " monitorem? Dzięki ;)
add_ryan
 
Posty: 1
Dołączył(a): 18 grudnia 2011
Wiek: 37

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez MarkGre » N, 18 gru 2011, 17:43

Witam
Wrzucam swój plik config. według niego możecie zmodyfikować swój plik;
gdzie;

renderresolution=cała rozdzielczość waszych 3 monitoów
head pimary=środkowy monitor
head1=prawy monitor
head-2=lewy monitor (którego nie ma ale dajemy rozdziałkę prawego)
W head1 macie też wartość 82 tą wartość zmieniacie u siebie żeby obraz szedł równo na dwóch monitorach
Powodzenia :)

[main]

renderResolution=4880x1050
nonlocalFormat=RGB16D
keepComposition=0
smoothing=1
debugD3D=0
zClear=1
vsync=1
tripleBuffer=1
screenshotFormat=jpg
dllPathD3D9=auto
dllPathDXGI=auto
dllPathD3D11=auto

[overrides]
forceResolution=0
antialiasing=0
processAffinity=0
FOVForceHorizontal=1
FOVForceVertical=0

[head_primary]
sourceRect=1600,0,1680,1050
screenMode=1680x1050

[head_1]
; Autodetected as \\.\DISPLAY2 at AMD Radeon HD 6500M/5600/5700 Series
devID=1
sourceRect=3280,82,1600,900
transportResolution=1600x900
transportMethod=auto
noSync=0
fpsLimit=0

[head_-2]
; Autodetected as \\.\DISPLAY3 at AMD Radeon HD 6500M/5600/5700 Series
devID=2
sourceRect=0,0,1600,900
transportResolution=1600x900
transportMethod=auto
noSync=0
fpsLimit=0
MarkGre
 
Posty: 15
Dołączył(a): 06 kwietnia 2011
Wiek: 35

Eyefiniti Problem

Postprzez KaRally » N, 20 maja 2012, 04:23

Czy ktoś śmiga w RBR na 3 monitorach ?
Walczę z tym cały dzień i lipa. Zmieniłem rozdzielczość zainstalowałem CamHack Gra odpala ale obraz jest strasznie rozciągnięty i wszystkie ustawienia w camhack dają marny efekt. Walczę teraz z SoftTH ale z tym jest najwiekszy problem bo to wyglada jk by w ogóle u mnie nie działało nie zmienia sie nic ! Zdajsie że przy odpaleniu gry powinny się pokazywać jakieś napisy SoftTH a tu nic. Zmieniam konfiguracje w pliku CFG ale nie widać żadnej różnicy ! Ktoś ma jakieś doswiadczenia z tym ? Głownie chodzi mi o ten SoftTH jak to sie odpala ustawia ? Rozdzielczość na puplicie mam 5992x1080 3x27" i chcialbym ustawic tak samo w rbr. Winda 7 64 .
Avatar użytkownika
KaRally
 
Posty: 53
Dołączył(a): 26 listopada 2005
Lokalizacja: Chicago Rzeszow
Wiek: 1

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez MarkGre » Cz, 24 maja 2012, 14:29

Masz najnowszą wersję?
http://www.kegetys.fi/forum/index.php?topic=2123.0
2.08 już jest pierwsza od góry i nie x64 bo gra nie odpali.
Jaką masz karte graficzną?
MarkGre
 
Posty: 15
Dołączył(a): 06 kwietnia 2011
Wiek: 35

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez KaRally » N, 27 maja 2012, 20:02

MarkGre napisał(a):Masz najnowszą wersję?
http://www.kegetys.fi/forum/index.php?topic=2123.0
2.08 już jest pierwsza od góry i nie x64 bo gra nie odpali.
Jaką masz karte graficzną?


hd6950 ale juz sobie poradzilem, byl problem z identyfikacja monitorow w pliku cfg. Teraz Rysiek jest boski jak nigdy dotąd :wub:
Avatar użytkownika
KaRally
 
Posty: 53
Dołączył(a): 26 listopada 2005
Lokalizacja: Chicago Rzeszow
Wiek: 1

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez MarkGre » N, 27 maja 2012, 22:57

Jeżeli ta karta obsługuje ATI Eyefinity to nie musisz używać softh przy trzech monitorach.Funkcja ta właśnie jest do obsługi wiekszej ilości ekranów i dlatego przy trzech nie potrzebny jest softth ale przy dwóch tak.
MarkGre
 
Posty: 15
Dołączył(a): 06 kwietnia 2011
Wiek: 35

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez PIEDA Dariusz » Wt, 20 lis 2012, 17:02

Troszkę odkopię temat.
Dostałem monitor 17" a, że już jedną 17 mam - postanowiłem zrobić dual view w RBR. Tylko problem mam z FPS+ami. Z jakichś ~200 spadło do 15-20 i ni jak tego nie umiem poprawić. Już mam grę w rozdziałcze 2048x800 (normalnie miałem 1280x1024 zmienione na 1280x950 bo gram w oknie). Jak jest na jednym ekranie mam 60 FPS-ów a gdy rozciągnę na drugi spada drastycznie. Poza tym wyłączyłem w ustawieniach karty vsync a w RBR tak jakby ciągle vsync był włączony. Ktoś pomoże?
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez FIA » Wt, 20 lis 2012, 17:52

Musisz ustawić w sterowniku GPU tryb wysokowydajny dla WIELU monitorów. Teraz masz ustawiony tryb dla monitora pojedynczego zapewne, stąd te klocki.
R-EVOLUTION Team

Obrazek
Avatar użytkownika
FIA
Administrator, ZSS
 
Posty: 8535
Dołączył(a): 13 maja 2006
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Wiek: 39

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez PIEDA Dariusz » Cz, 22 lis 2012, 18:54

Znalazłem w sieci, że takie są objawy SoftTH - spadki fpsów do poziomu 10% w porównaniu z normalnym graniem. Poradziłem sobie inaczej - stare dobre hydravision ATI pozwolił rozciągnąć puplit na 2 monitory i uruchamia mi się rysiek na dwóch monitorach (narazie :rolleyes: ) i mam znowu 60FPS (z vsync). Wrażenia bezcenne B)
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez SNAJ Per » Cz, 22 lis 2012, 22:11

Ale jak na dwóch? Masz "listwę" przez środek szyby, jak w Roburach? :rolleyes:
if in doubt, flat out!
Avatar użytkownika
SNAJ Per
E-R Team, ZSS
 
Posty: 5185
Dołączył(a): 08 grudnia 2010
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 37

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez ZUBRZYCKI Maciej » Cz, 22 lis 2012, 23:53

zobacz tutaj
http://www.youtube.com/watch?v=LYsrB80LI9U
- jak dla mnie bomba
Obrazek
Avatar użytkownika
ZUBRZYCKI Maciej
 
Posty: 389
Dołączył(a): 07 września 2008
Wiek: 0

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez SNAJ Per » Pt, 23 lis 2012, 00:37

:spoko:
if in doubt, flat out!
Avatar użytkownika
SNAJ Per
E-R Team, ZSS
 
Posty: 5185
Dołączył(a): 08 grudnia 2010
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 37

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez PIEDA Dariusz » Pt, 23 lis 2012, 18:38

No mniej więcej coś takiego Maćku :) Tylko moje monitorki mniejsze bo 17" 4:3. Ale już trzeci znalazłem za grosze na jakiejś aukcji . Tylko czy mój wiekowy sprzęt da radę...
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez kwiatek4357 » N, 25 lis 2012, 12:50

Witam. Od wczoraj próbuje odpalić Ryska na dwóch monitorach. Z tego co wiem to na win XP softTH działa tylko w wersjach do 1.09b. Inne simy jak rfactor, GSC smigają u mnie bez problemu natomiast w RBR nic się nie dzieje :??:
Jeśli ktoś z Was korzysta w RBR z softTH na win XP i działa mu to jak trzeba to proszę o pomoc.

Grafika HD6870
monitory 22 i 17 cali

Z góry dziękuję za pomoc
kwiatek4357
 
Posty: 1
Dołączył(a): 25 listopada 2012
Wiek: 35

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez PIEDA Dariusz » N, 25 lis 2012, 19:33

PIEDA Dariusz napisał(a): Tylko czy mój wiekowy sprzęt da radę...

Nie wytrzymał :( Baaaaaaardzo stara karta grafiki i namieszałem ze sterownikami. BSOD, zawiechy, restarty. A miało być tak pięknie. Muszą zostać tylko dwa monitory. Tylko najpierw system musi odzyskać stabilność...
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez PIEDA Dariusz » So, 8 gru 2012, 12:01

Po długich bojach. tak to mniej więcej wygląda : :D
http://www.youtube.com/watch?v=POLG3nLgPGQ

Mała podpowiedź dla używających 2 lub 3 monitory. Ustawcie w pluginie fixup (mam wersję 1.7) centermenu=1 to menu nie będzie rozciągnięte na dwa/trzy monitory. Tylko wtedy może zniknąć HUD w grze, bo wtedy nie jest brana całkowita rozdzielczość na 2 lub trzech ekranach tylko 1/3 rozdzielczości poziomej, z której potem RBR korzysta czyli używa innego pliki digidash_____.ini . Dla przykładu u mnie Rozdziałka z RBR.ini to 3072x768, a plik wyświetlacza to digidash_1024.ini (3072/3=1024). Z centermenu=0 RBR korzystał z digidash.ini i był mooocno rozciągnięty. Teraz widać gdzie się skręca - szczególnie nawroty.
:D

Wybaczcie, że tak kaleczę jazdę.
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez SECZEK Andrzej » So, 8 gru 2012, 18:46

Jazda to nic, ale czym to nagrywales i czemu w nocy :shock: :shock: . Jakosc mniej niż 0 :rotlf: .
Obrazek
Avatar użytkownika
SECZEK Andrzej
 
Posty: 1594
Dołączył(a): 22 października 2008
Lokalizacja: UE
Wiek: 36

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez PIEDA Dariusz » So, 8 gru 2012, 19:51

Bo w nocy miałem czas przejechać odcinek i powtórkę nagrać. Jakość kiepska bo nagrane starym telefonem (vga rozdzielczość). Muszę poszukać kamerę (gdzieś leży, ale jakiej jakości filmy nagrywa to też nie wiem).
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez benekdp » So, 30 mar 2013, 13:01

Witam, odgrzewam kotleta :)
Chciałbym pograć na trzech monitorach 27", - w grę chodzi oczywiście inwestycja, ale większym problemem jest dla mnie ustawienie tego, mam kartę Geforce Gigabyte GTX580 SOC na radkach widziałem rozciągnięty pulpit na trzy monitory czy w geforce'ie też da radę tak zrobić ? Jak później to ustawić w ryśku ?

No i jeszcze pytanko co do wydajności czy komp to pociągnie ? Ogólnie chciałbym pograć tak w ryśka i w LFS'a, komp sprzed roku, półtora, ale w miarę wydajny. Proszę o wasze opinie na ten temat.


Asus Sabertooth 990FX, AMD Phenom(tm) II X6 1100T, Gigabyte Geforce GTX 580 SOC, Geil 16Gb 1600MHz, Dysk KINGSTON SVP200S3240G
Avatar użytkownika
benekdp
 
Posty: 43
Dołączył(a): 20 października 2012
Wiek: 28

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez PIEDA Dariusz » Wt, 2 kwi 2013, 10:04

Powinien dać radę. Mój sprzęt jest słabszy a daje radę z trzema monitorami. Tylko ja mam dwie karty graficzne ATI i softTH. Po pierwszym udanym uruchomieniu ryśka (długo trwało zanim odpalił z softem), miałem z 15 fps-ów. Długo ustawiałem, zmieniałem i w końcu mam max 90 (odcinki oryginalne, odwrócone i osli), min 50 (na semetinach czy sumburku).
Minus SoftTH taki, że RBR musisz odpalić na pełnym ekranie (w oknie masz 15fps), bez vsync i u mnie z niższą rozdziałką (3x 17" 3152x768 75Hz)
Dodatkowo w fixup plugin ustawiasz center menu i masz menu gry na środkowym ekranie.
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez mac100 » So, 29 cze 2013, 12:36

Proszę o pomoc w uruchomieniu RBR na dwóch monitorach.

Ściągnąłem soft th, wgrałem do gry.
odpalam rbr startup, z początku pokazywało, że nie wykrył 3 monitora, ale później się coś zrąbało i gra nie mogła znaleźć jakiegoś d3dx10.dll, więc ściągnąłem jakiegoś z neta.
Od tamtej pory jak wchodzę do rbr startup nic nie mówi, pojawia się tylko sterownik doftth, jak naciskam graj to nic się nie dzieje.

Pozdrawiam
Mac

Proszę o zachowanie zasad poprawnej polszczyzny, bo nie da się czytać i nie wiadomo o co chodzi - Moderator
mac100
 
Posty: 1
Dołączył(a): 29 czerwca 2013
Wiek: 32

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez MI3SZK0 » Pt, 6 wrz 2013, 19:04

Witam prosiłbym o pomoc jestem tu nowy jakby co , prosze o wyrozumialość
Chciałbym pograć sb na 2 monitorach ale mam problem sciagnolem softTH przy wlaczaniu gry wyskoczylo to okienko ustawilo rozdzielczosc na 3280x1080 ale gra i tak uruchamia sie na 1 monitorze tzn nie moge wybrac tej rozdizelczosci mam tylko max 1280x768 dodam ze glowny monitor ma 1920x1080 a ten drógi ma 1366x768
MI3SZK0
 
Posty: 1
Dołączył(a): 06 września 2013
Wiek: 17

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez MarkGre » Wt, 3 gru 2013, 14:33

Oczywiście trzeba pamiętać o zmianie rozdzielczości w pliku .ini
pzdr
MarkGre
 
Posty: 15
Dołączył(a): 06 kwietnia 2011
Wiek: 35

2 monitory

Postprzez SLOWINSKI Sebastian » Śr, 22 sty 2014, 14:00

Siemka mam mały problem, na codzień uzywam 2 monitorów, są one różnej wielkości więc rozciąganie obrazu na 2 jest chyba bez sensu. Więc jak chce grać, to po prostu wyłączam 1 monitor i gram na głównym - ten sposób nie działa jednak w RBR. Żeby go uruchomić, muszę wypinać 2 monitor z karty bo inaczej w rbr nie mam obrazu, pojawia sie intro ale potem gdy powinno byc okienko wyboru profilu obraz jest ciemny, slychac tylko muzyczke. Czy da sie temu w jakiś sposób zaradzić? To troche denerwujące że za każdym razem jak chce pograć musze sie schylać za komputer i szukać kabla po omacku. Z góry dzięki.
SLOWINSKI Sebastian
 
Posty: 3
Dołączył(a): 12 stycznia 2014
Wiek: 43

Re: Richard Burns Rally-Dual monitor

Postprzez PIEDA Dariusz » Cz, 3 kwi 2014, 10:54

Nie napisałeś jaki system i jaka karta grafiki. Spróbuj w ustawieniach ekranów w Window zmienić monitor ten na którym chcesz jeździć w RBR, na główny (podstawowy) i użyj opcji rozciągnij pulpit na ten monitor przy drugim monitorze.
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Następna strona

Powrót do Richard Burns Rally

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości