Zmień rozmiar tekstu  

Wszystko na temat plików .ini

Wszystko na temat Richard Burns Rally

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez SECZEK Andrzej » So, 17 lis 2012, 22:11

Zapisz swoj set w grze, wejdz do:
\RBR\SavedGames\
tam masz plik od seta XslotX_nazwa.lsp
edytuj notatnikiem i tam sobie poszukaj. Ja nie bawie sie tym wiec tylko podpowiadam.

Jak chcesz zeby szybciej zbijało biegi to ustaw krotka skrzynie biegow w secie :D. To chyba najszybsze rozwiazanie, ale pogorszy to Vmax.

Pozdro.
Obrazek
Avatar użytkownika
SECZEK Andrzej
 
Posty: 1587
Dołączył(a): 22 października 2008
Lokalizacja: Zasrana Polska
Wiek: 33

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez czykwins » So, 17 lis 2012, 22:30

Dzięki już sprawdzam jak to śmiga, mam już skrzynię krótką bo pierwsze dwie trasy we francji nie wymagają raczej długiej skrzyni. Mam nadzieję że się uda. Dzięki.

Aaa, teraz sprawdziłem - znam te pliki właśnie od nich zacząłem szukać. Niestety albo nie potrafię albo nie ma :/ Dla tego rozpocząłem pytanie od plików ini. W tym lsp znajduję tylko to co się ustawia w menu np mapę dyferencjału. Na temat obrotów przy których zmienia bieg niestety nic nie ma.

Grzebiąc dalej znalazłem podobne opcje w physics ale to nie to. Znalazłem fajny artykuł po czesku i tam jest to co mnie interesuje: http://vyshi.ic.cz/rbr/fyziky.pdf

Gear0Upshift 0
Gear0Downshift 0
Gear1Upshift 0
Gear1Downshift 0
Gear2Upshift 5000
Gear2Downshift 0
Gear3Upshift 5000
Gear3Downshift 3000
Gear4Upshift 5000
Gear4Downshift 3200
Gear5Upshift 5000
Gear5Downshift 3300
Gear6Upshift 5000
Gear6Downshift 3400
Gear7Upshift 0
Gear7Downshift 3400

Niestety nie mogę tego znaleźć w lsp ryśka.

Szukam dalej może się uda.


Ok, sprawa rozwiązana - jest to plik physics.lsp w archiwum Physics.rbz

Dzięki za pomoc.
czykwins
 
Posty: 3
Dołączył(a): 17 listopada 2012
Wiek: 28

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez RUDZINSKI Pawel » So, 24 lis 2012, 23:06

Panowie... w jakich linijkach w .ini samochodu trzeba wpisać FALSE, żeby światła z tyłu i z przodu były wyłączone? kompletnie zapomniałem jak to się robiło, a i na forum nie mogę znaleźć :niepewnosc:

ewentualnie jak ktoś ma takowe .ini do Puga 306 Maxi to chętnie przyjmę...

edit:
dobra... z przodem sobie poradziłem, ale działając tak samo, tyłu nie udało mi się wyłączyć... pomysły?

edit 2:
dobra... dałem sobie radę :lol:
Obrazek
Avatar użytkownika
RUDZINSKI Pawel
Moderator, ZSS
 
Posty: 3043
Dołączył(a): 09 sierpnia 2007
Lokalizacja: Warszawa/Kraków
Wiek: 26

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez Pawel Lizakowski » N, 25 lis 2012, 00:11

To napisz jak, żeby wszyscy wiedzieli, po to jest forum ;)
Avatar użytkownika
Pawel Lizakowski
 
Posty: 4414
Dołączył(a): 26 maja 2006
Lokalizacja: Dzierżoniów
Wiek: 1

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez RUDZINSKI Pawel » N, 25 lis 2012, 16:00

5zł :lol: sam chcesz wiedzieć pewnie :lol:

w Pugu 306 nie ma gotowych plikow .ini z wyłączonymi światłami. ja wyłączyłem je w następujący sposób:
1. w pliku p306maxi_settings.ini, znajdującym się w Cars -> p306maxi, w Front Lights, oraz Rear Permanent Lights w każdym wierszu na początku należy dodać średnik ( ; ) - tak wyłączyłem przednie światła
2. z tylnymi światłami działałem w PhotoShopie. w pliku p306maxi_external_dynamic znajdującym się w Cars -> p306maxi -> textures, należy zaznaczyć - najlepiej lassem - wyłączone światła, skopiować i wkleić na włączone lampy - tak wyłączyłem lampy tylne. tylko równo wkleić~! ;)

na zdrowie :spoko:
Obrazek
Avatar użytkownika
RUDZINSKI Pawel
Moderator, ZSS
 
Posty: 3043
Dołączył(a): 09 sierpnia 2007
Lokalizacja: Warszawa/Kraków
Wiek: 26

Re: Modele

Postprzez KABALA Lukasz » Pn, 17 gru 2012, 14:43

Czy ktoś podpowie jak zgasić światła w EVO VI N4 TME ???
Obrazek
Avatar użytkownika
KABALA Lukasz
 
Posty: 370
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011
Wiek: 23

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez LACH Bartek » Pn, 17 gru 2012, 23:23

Avatar użytkownika
LACH Bartek
 
Posty: 438
Dołączył(a): 10 grudnia 2009
Lokalizacja: Kraków
Wiek: 25

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez KABALA Lukasz » Wt, 18 gru 2012, 09:17

Dzięki :spoko:
Obrazek
Avatar użytkownika
KABALA Lukasz
 
Posty: 370
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011
Wiek: 23

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez ZABOLSKI Marcin » Wt, 29 sty 2013, 20:26

Koledzy, ponieważ zbliża się Karowa, do której szczęśliwie zostałem dopuszczony, potrzebuję zrobić odwrotną operację, czyli włączyć światła. Chodzi o samochód Skoda Octavia WRC. Pomożecie? Dobrze mi się wydaje, że ten samochód nie ma tekstury DDS włączonych świateł?
Avatar użytkownika
ZABOLSKI Marcin
 
Posty: 3439
Dołączył(a): 02 października 2004
Lokalizacja: Łódź
Wiek: 0

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez PYSZNY Marcin » Wt, 25 cze 2013, 12:09

Panowie, gdzie w ryśku jest zapisane jaki samochód pokazuje się w menu?
Avatar użytkownika
PYSZNY Marcin
 
Posty: 1241
Dołączył(a): 21 października 2007
Lokalizacja: Wodzisław Śląski/Katowice
Wiek: 25

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez Michael KOWALCZYK sr » Wt, 25 cze 2013, 16:25

ten na piątym slocie; jesli ten slot jest pusty, to rychu nie ruszy
Obrazek
Avatar użytkownika
Michael KOWALCZYK sr
 
Posty: 594
Dołączył(a): 22 lipca 2009
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 63

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez PYSZNY Marcin » Wt, 25 cze 2013, 16:27

Zgadza się, ale instalowałem kiedyś jakiegoś moda i on zmienił mi, że pokazuję się samochód ze slotu 0 więc jakoś to się da zrobić.
Avatar użytkownika
PYSZNY Marcin
 
Posty: 1241
Dołączył(a): 21 października 2007
Lokalizacja: Wodzisław Śląski/Katowice
Wiek: 25

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez Michael KOWALCZYK sr » Wt, 25 cze 2013, 18:54

Tego to ja już nie wiem. Ale chętnie też się dowiem, bo zawsze intrygowała mnie ta "wyższość" slotu 5 :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Michael KOWALCZYK sr
 
Posty: 594
Dołączył(a): 22 lipca 2009
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 63

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez SITEK Maksymilian » Wt, 25 cze 2013, 19:47

Normalnie w RBRze jest to Impreza 2003 Burnsa, więc powinien to być slot 5. Nawet na pewno, bo na slocie 5 osobiście mam swoją Fiestę S1600 i to wlasnie obok niej stoją Burns z Reidem ;)
Avatar użytkownika
SITEK Maksymilian
 
Posty: 559
Dołączył(a): 07 kwietnia 2012
Wiek: 20

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez KABALA Lukasz » Pn, 2 wrz 2013, 20:13

Ktoś mi powie jak to możliwe, że mój rbr nie widzi pliku richardburnsrally.ini ?
Tzn. wprowadzam tam różne zmiany np. zmieniam rozdzielczość, ustawiam tryb okienkowy, jakość grafiki itp. i nic się nie zmienia w grze.Nawet kiedy wyrzucam go z folderu gra normalnie się uruchamia.
Jedynie mogę ustawić grafikę w pliku Startup.exe.
Dodam że to jest świeża instalacja na nowym kompie, zainstalowałem tylko: grę, oficjalne patche do gry, plugin, lamer packa oraz fix up wersję 1.9.
System operacyjny Windows 8.
Obrazek
Avatar użytkownika
KABALA Lukasz
 
Posty: 370
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011
Wiek: 23

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez RZEMIENIEWSKI Bartosz » Pn, 2 wrz 2013, 21:07

Wydaję mi się że plugin fix up blokuje ustawienia, bo on ustawia takie rzeczy jak rozdzielczość automatycznie, i on działa jak richardburnsrally.ini więc nawet bez niego Rychu działa
Obrazek
http://tiny.pl/q17w7 Mój kanał YT
Avatar użytkownika
RZEMIENIEWSKI Bartosz
 
Posty: 739
Dołączył(a): 20 stycznia 2011
Lokalizacja: Biskupiec/ Olsztyn
Wiek: 19

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez KABALA Lukasz » Pn, 2 wrz 2013, 21:12

Nie miałem fixa i było to samo :przebij mur:
Obrazek
Avatar użytkownika
KABALA Lukasz
 
Posty: 370
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011
Wiek: 23

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez SKROBAN Adrian » Śr, 4 wrz 2013, 14:38

Jaki wpis eliminuje problem z uszczelka pod glowica ? Nie do konca go pamietam bo jedynie co mi swita to Bug i gasket ;)
all or nothing...
Avatar użytkownika
SKROBAN Adrian
 
Posty: 2695
Dołączył(a): 25 lipca 2005
Lokalizacja: UK
Wiek: 1

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez PYSZNY Marcin » Śr, 4 wrz 2013, 14:49

Adrian zainstaluj sobię fixupa, on m.in. rozwiązuje ten problem.
Avatar użytkownika
PYSZNY Marcin
 
Posty: 1241
Dołączył(a): 21 października 2007
Lokalizacja: Wodzisław Śląski/Katowice
Wiek: 25

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez SWIEZY Dawid » Pt, 6 wrz 2013, 17:44

Łukasz mam ten sam problem. Nie czyta mi pliku richardburnsrally.ini. Dodam że ten plik skopiowałem z mojego ryśka, na inny komputer z zainstalowaną grą. Może dlatego nie da rady... Jest tam też plugin fixup, ale po usunięciu dalej to samo. Ma ktoś haka na to ustrojstwo? :)
"If in the doubt ... Flat out !!!" - Colin Mcrae
Avatar użytkownika
SWIEZY Dawid
 
Posty: 92
Dołączył(a): 12 maja 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Wiek: 25

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez FRAJDA Daniel » Pt, 6 wrz 2013, 18:06

Dawid, upewnij się że w zarządzaniu komputerem w zakładce użytkownicy masz odblokowany profil administrator i że do systemu logujesz się jako admin a nie na jakieś założone przy instalacji systemu konto.
Przeinstaluj RBR'a do innego katalogu niż program files, musi działać !!!

A nie zmienia Ci się nic po ingerencji w pliku richardburnsrally.ini bo zapewne masz drugi tam sam plik w tej lokalizacji:
C:\Users\Administrator\AppData\ tu powinien być katalog richard burs rally lub sci games

Sprawdź i daj znać czy pomogło.
Obrazek
Avatar użytkownika
FRAJDA Daniel
 
Posty: 1308
Dołączył(a): 12 listopada 2006
Lokalizacja: Olsztynek
Wiek: 0

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez SWIEZY Dawid » So, 7 wrz 2013, 15:01

Osobiście nie sprawdziłem tego, bo problem jest na kompie od znajomego, ale on sprawdził, i nie znalazł tego folderu. Wpadłem na pomysł by stworzyć plik konfiguracyjny z nazwą richardburnsrally, i wkleić zawartość z poprzedniego .Zauważyłem też że gdy usunę ten plik z katalogu głównego, potem odpalę grę, to tworzy się nowy plik. Tak więc może to pomoże.
"If in the doubt ... Flat out !!!" - Colin Mcrae
Avatar użytkownika
SWIEZY Dawid
 
Posty: 92
Dołączył(a): 12 maja 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Wiek: 25

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez FRAJDA Daniel » So, 7 wrz 2013, 15:23

Zainstalujcie rycha do innego katalogu niż program files !
A kolega widzi w ogóle katalog appdata ? Jest to katalog ukryty i trzeba włączyć w opcjach folderów żeby pokazywał pliki i foldery ukryte.
Obrazek
Avatar użytkownika
FRAJDA Daniel
 
Posty: 1308
Dołączył(a): 12 listopada 2006
Lokalizacja: Olsztynek
Wiek: 0

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez Weychert Wojciech » Pn, 27 sty 2014, 15:58

Przypomnijcie mi koledzy jak i gdzie się zmienia widok kierownicy?Chcę ją wyłączyć,by nie widzieć podczas jazdy Onboard.Podpowie ktoś bo zapomniałem.Chyba w pliku .ini się coś zmieniało ale nie pamiętam :(
Avatar użytkownika
Weychert Wojciech
 
Posty: 1290
Dołączył(a): 25 października 2005
Lokalizacja: Nysa
Wiek: 33

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez JASIK Kuba » Pn, 27 sty 2014, 16:05

W pliku ini z nazwą samochodu szukasz "i_steeringwheel" lub coś podobnego, i "Swich = false" zmieniasz na "Swich = true"
Avatar użytkownika
JASIK Kuba
 
Posty: 51
Dołączył(a): 24 stycznia 2013
Wiek: 1

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez Weychert Wojciech » Pn, 27 sty 2014, 16:18

Dziękuję.
Avatar użytkownika
Weychert Wojciech
 
Posty: 1290
Dołączył(a): 25 października 2005
Lokalizacja: Nysa
Wiek: 33

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez DOMANUS Mariusz » Cz, 20 lis 2014, 18:00

Takie pytanie:za co odpowiada wpis processor w pliku fixup.ini?Domyślnie jest ustawiony na 0.W grze w opcjach pluginu jest wpis main thread processor :) Co daje zmienienie wartości w pliku na 1 np ?:) Wtedy w pluginie też się zmienia na 1 :)
Avatar użytkownika
DOMANUS Mariusz
 
Posty: 282
Dołączył(a): 25 grudnia 2010
Lokalizacja: okolice Krakowa
Wiek: 34

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez PIEDA Dariusz » Śr, 10 gru 2014, 00:07

chyba to jest obsługa wielu rdzeni/wątków procesora. 0 - domyslnie (wszystkie jakie masz) a ustawienie 1,2,3 itd gra kożysta tylko z tego jednego rdzeni/wątku. Tam w opisie fixupa pisze co zalecają (0).
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez MALCZEWSKI Piotr » Cz, 11 gru 2014, 20:37

Niestety to nie jest obsługa wielu rdzeni - byłoby zbyt pięknie :) Jest to wybór rdzenia, na którym uruchomi się program. Wartość "0" oznacza, że system sam zdecyduje a wszelkie inne wartości pozwalają "ręcznie" wybrać rdzeń/wątek.
Avatar użytkownika
MALCZEWSKI Piotr
 
Posty: 471
Dołączył(a): 17 lipca 2008
Lokalizacja: Lutomia - Żarów
Wiek: 36

Re: Wszystko na temat plików .ini

Postprzez banzai » Śr, 7 sty 2015, 21:27

Panowie jak usunąć smuge po wycieraczce ????który plik trzeba dac na true
Avatar użytkownika
banzai
 
Posty: 28
Dołączył(a): 30 lipca 2011
Lokalizacja: Piaseczno
Wiek: 37

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Richard Burns Rally

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości