Zmień rozmiar tekstu  

Rozdzielczość

Wszystko na temat Richard Burns Rally

Rozdzielczość

Postprzez aglion » Pn, 5 lis 2007, 00:43

Witam. Czy jest jakiś mod zwiększający rozdzielczość w grze? U mnie max to 1024x768 a przydałoby sie 1440x900...

Z gory dzieki
pozdr
aglion
 
Posty: 7
Dołączył(a): 05 listopada 2007
Wiek: 0

Postprzez Mateusz-Pryk » Pn, 5 lis 2007, 00:57

ja mogę u siebie w ustawieniach zrobić 1600 na 1400 więc nie wiem :)
Mateusz-Pryk
 
Posty: 705
Dołączył(a): 11 sierpnia 2007
Lokalizacja: Kraków
Wiek: 0

Postprzez Przemek Wrobel » Pn, 5 lis 2007, 15:59

W pliku RichardBurnsRally.ini możesz zmienic, ale nie próbowałem
Pzdr.
Polub nas na Facebooku: https://www.facebook.com/CFRallyTeam
Przemek Wrobel
 
Posty: 2204
Dołączył(a): 10 stycznia 2007
Lokalizacja: Z Warszawy
Wiek: 0

Postprzez Mateusz-Pryk » Pn, 5 lis 2007, 18:23

Niestety ale ponoć ten sposób niedziała. Ewentualnie jak chcesz mieć gładkie krawędzie to polecam antianalizing
Mateusz-Pryk
 
Posty: 705
Dołączył(a): 11 sierpnia 2007
Lokalizacja: Kraków
Wiek: 0

Postprzez smoG » Pn, 5 lis 2007, 18:31

Tak tylko na czym to polega, że Ty masz 1600x1400, a u mnie na panoramie monitorku, GF'ie 7300GT 1280x1024 to max?
smoG
 
Posty: 17
Dołączył(a): 17 grudnia 2006
Wiek: 0

Postprzez Mateusz-Pryk » Pn, 5 lis 2007, 18:38

Może musisz mieć lepszą kartę graficzną, ja mam 8600 GE overcloked i mogę tyle najwięcej ustawić
Mateusz-Pryk
 
Posty: 705
Dołączył(a): 11 sierpnia 2007
Lokalizacja: Kraków
Wiek: 0

Postprzez smoG » Pn, 5 lis 2007, 18:39

No nie wiem - inne gry chodzą na 1600x1200. RBR na pełnych detalach też śmiga konkretnie.
smoG
 
Posty: 17
Dołączył(a): 17 grudnia 2006
Wiek: 0

Postprzez Przemek Wrobel » Pn, 5 lis 2007, 18:41

Ja tez mogę najwięcej 1280x1024 i to chyba zależy od grafiki, bo ja mam Radeona X800xt..
Polub nas na Facebooku: https://www.facebook.com/CFRallyTeam
Przemek Wrobel
 
Posty: 2204
Dołączył(a): 10 stycznia 2007
Lokalizacja: Z Warszawy
Wiek: 0

Postprzez aglion » Pn, 5 lis 2007, 20:18

Przemek Wrobel napisał(a):W pliku RichardBurnsRally.ini możesz zmienic, ale nie próbowałem
Pzdr.


Dzięki Przemek twój sposób mi pomógł...

Dużo zależy od karty graf i sterów... Mnie właśnie to trochę zdziwiło bo na mój monitek jest dedykowana rozdzielczość 1440x900 i na takiej pracuje i gram a tu lipa bo max 1024x768 no i mam najnowsze stery do mojego radka... Ale z radkami są różne takie anomalia :)

Pzdr
aglion
 
Posty: 7
Dołączył(a): 05 listopada 2007
Wiek: 0

Postprzez smoG » Pn, 5 lis 2007, 20:55

U mnie po ustawieniu 1440x900 (dedykowana) HUD zjeżdża pod ekran i w ogóle rozjeżdza się wszystko.
smoG
 
Posty: 17
Dołączył(a): 17 grudnia 2006
Wiek: 0

Postprzez Matiatwork » Pn, 5 lis 2007, 22:09

Jam mam 1280 x 1024 x 32 i antianalizing gra chodzi jak wściekła :)
Avatar użytkownika
Matiatwork
 
Posty: 60
Dołączył(a): 04 stycznia 2007
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 0

Postprzez aglion » Pn, 5 lis 2007, 22:33

smoG napisał(a):U mnie po ustawieniu 1440x900 (dedykowana) HUD zjeżdża pod ekran i w ogóle rozjeżdza się wszystko.


U mnie tez się troszeczke rozjezdza i nie widac kawalka huda z uszkodzeniami ale gram na realistic wiec jka przyloze to i tak dalej nie jade :P
aglion
 
Posty: 7
Dołączył(a): 05 listopada 2007
Wiek: 0

Postprzez Lukasz Kucharski » Pn, 5 lis 2007, 22:40

Panowie o czym wy tu gadacie :blink:
ja tam gram na 800x600 i jest git :D :hahaha:
WRC K-Sport Rally Team
Avatar użytkownika
Lukasz Kucharski
 
Posty: 512
Dołączył(a): 18 lipca 2006
Lokalizacja: Wrocław/Kluczbork
Wiek: 20

Postprzez SZLEZAK Lukasz » Wt, 6 lis 2007, 00:03

ja na 640 :hahaha: i jeszcze wsio wylaczam procz kurzu i syfu :hahaha:
Avatar użytkownika
SZLEZAK Lukasz
 
Posty: 1088
Dołączył(a): 27 marca 2007

Postprzez JURASIK Dawid » Wt, 6 lis 2007, 00:06

U mnie przy 1280x1024x32 i detale na max mam srednio 60-70 fps :):)
Obrazek
Avatar użytkownika
JURASIK Dawid
 
Posty: 598
Dołączył(a): 03 kwietnia 2007
Lokalizacja: Świdnica
Wiek: 25

Postprzez smoG » Wt, 6 lis 2007, 00:16

Czy, aby troszkę nie zjeżdżacie z tematu? :huh:

Spróbuję coś z tą rozdzielczością pokombinować, jeśli rezultaty będą pozytywne dam znać.
Pozdrawiam
smoG
 
Posty: 17
Dołączył(a): 17 grudnia 2006
Wiek: 0

Postprzez ZABOLSKI Marcin » Wt, 6 lis 2007, 01:38

Z tą rozdziałką rzeczywiście jest coś dziwnego, bo kiedyś pamiętam, że jak w ustawieniach karty graficznej ustawiało się ją bardziej pod wydajność (mam Radeona X1650 Pro) to wówczas mogłem wybrać 1600x1200. Natomiast kiedy brałem antialiasing i inne szmery bajery, to max mogłem ustawić 1280x1024 (co jest w ogóle dziwną sprawą, bo to jest zachwianie proporcji - powinno być 1280x960).
Avatar użytkownika
ZABOLSKI Marcin
 
Posty: 3439
Dołączył(a): 02 października 2004
Lokalizacja: Łódź
Wiek: 0

Postprzez aglion » Wt, 6 lis 2007, 09:45

Ja tu tylko pytałem co zrobić, żeby mieć większą rozdzielczość a tu większość wpisuje na jakiej gra :D :P

Pozdr
aglion
 
Posty: 7
Dołączył(a): 05 listopada 2007
Wiek: 0

Postprzez Piotor » Wt, 6 lis 2007, 09:57

aglion napisał(a):Ja tu tylko pytałem co zrobić, żeby mieć większą rozdzielczość a tu większość wpisuje na jakiej gra :D :P

To normalne :). Tutaj są same chwalipięty i dziwne, że jeszcze Ci nie podali jakie robią czasy (i czym) na odcinkach... oczywiście przy różnych rozdzielczościach ;)
Piotor
 
Posty: 3707
Dołączył(a): 10 lipca 2003
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 0

Postprzez SZLEZAK Lukasz » Wt, 6 lis 2007, 16:03

a jesli trzeba naprawde komus pomoc nigdy nie pomagaja....np ja mam problem i nikt mi nie pomogl (procz mateusza pryka) a ten problem kiedys byl omawiany ale ten temat zostal usuniety...
Avatar użytkownika
SZLEZAK Lukasz
 
Posty: 1088
Dołączył(a): 27 marca 2007

Postprzez Dzemus » So, 10 lis 2007, 13:51

Ja zmieniłem rozdzielczość na 1280x800. Wygląda świetnie, chodzi płynnie, tylko w menu wszystkie napisy znikneły.
Dzemus
 
Posty: 3
Dołączył(a): 03 listopada 2007
Wiek: 0

Postprzez qwert... » So, 10 lis 2007, 14:55

u mnie jest to samo ze jak zmienilem rozdzielczosc na 1280*800 wszystkie napisy w menu zniknely ,nie da sie wogole tsk grac!!!! jest na to jakas rada????
qwert...
 
Posty: 20
Dołączył(a): 14 października 2007
Wiek: 0

Re: Rozdzielczość

Postprzez ZYZAK Damian » Wt, 18 sty 2011, 17:36

panowie. ja na lapku mam 1366x768 i ucielo mi caly digital. powiedzcie mi gdzie wy ustawiacie antianalizing?? bo nigdy czegos takiego nie widzialem w ustawieniach richarda
Avatar użytkownika
ZYZAK Damian
 
Posty: 379
Dołączył(a): 16 kwietnia 2008
Lokalizacja: Nowa Ruda / Bristol
Wiek: 26

Re: Rozdzielczość

Postprzez PYSZNY Marcin » Wt, 18 sty 2011, 20:02

ZYZAK Damian napisał(a):panowie. ja na lapku mam 1366x768 i ucielo mi caly digital. powiedzcie mi gdzie wy ustawiacie antianalizing?? bo nigdy czegos takiego nie widzialem w ustawieniach richarda


Nie ma w ryśku antianalazingu. Ewentualnei w zewnętrznych aplikacjach ATI czy Nvidia
Avatar użytkownika
PYSZNY Marcin
 
Posty: 1242
Dołączył(a): 21 października 2007
Lokalizacja: Wodzisław Śląski/Katowice
Wiek: 25

Re: Rozdzielczość

Postprzez Racer D » Pn, 19 mar 2012, 04:14

Panowie, pisze bo wiem ze ktos mial taki problem i nie bylo na niego odpowiedzi. Chodzi o rozdzialke 1280x768 ktora mam ustawiona na swoim monitorze - jest ona "native" dla monitora (TV) takze kazda inna slabo wyglada. Otoz ta rozdzialka po ustawieniu jej w richardburnsrally.ini powodowala znikanie tekstu w menu gry. Teoretycznie dla gry mozna ustawic sprawdzona 1600x..lub wyzej itd ale np moja silna karta graficzna evga250gts 256mbit przerywa na 1680x1050 rozdzialce :biala flaga: co mnie zaskakuje w sumie bo PC kilkuletnie ale raczej w miare silne: plyta Asus m2n-sli deluxe procek Athlon 64 X2 4600+ Windsor 2.4GHz i 2G ramu. Ale do rzeczy...dzisiaj znalazlem rozwiazanie na jednej ze stronek w necie. Wystarczy zmienic na 1281x769 i hula az milo. Moze komus to pomoze - szczerze ja tak jezdzilem od lat... :blue screen: :biala flaga: . Wstyd sie przyznac ale juz jest piekniej od dzisiaj... :tup tup:
The proud memeber of:
R-EVOLUTION RALLY TEAM
Avatar użytkownika
Racer D
Moderator, ZSS
 
Posty: 2049
Dołączył(a): 11 lipca 2007
Lokalizacja: Wrocław/Boca Raton USA
Wiek: 33

Re: Rozdzielczość

Postprzez KUDŁA Mateusz » Pn, 19 mar 2012, 08:31

Ja mam problem taki że przy 1280x768 na moim monitorze 23' nie mam napisów w menu. Żeby dało się grać muszę ją zmienić na jakąś odpowiednią dla 16x9. Dlatego jeżdżę na 1600x900. Jednak powoduje to że na bardziej wymagających odcinkach spadają mi FPSy, bo brakuje RAMu w grafice. Mam 256 mb 128 bit. Przydało by się minimum 512, ale myślałem o czymś ok 1 gb i najmniej 192 bity. Jednak takiej karty nie wykorzystam przez trochę archaiczny procesor Pentium D. A na wymianę i jednego i drugiego za sumę ok 600 zł mnie nie stać :D Więc mam patową sytuację z tą dziwną rozdzielczością ;)
Mistrzów prostej pozdrawia pierwszy zakręt.
Avatar użytkownika
KUDŁA Mateusz
Moderator, ZSS
 
Posty: 4693
Dołączył(a): 01 września 2007
Lokalizacja: Wyżne k/Rzeszowa
Wiek: 0

Re: Rozdzielczość

Postprzez SNAJ Per » Pn, 19 mar 2012, 10:06

Przeczytaj post przed swoim. :P
if in doubt, flat out!
Avatar użytkownika
SNAJ Per
E-R Team, ZSS
 
Posty: 5185
Dołączył(a): 08 grudnia 2010
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 37

Re: Rozdzielczość

Postprzez PIEDA Dariusz » Pn, 19 mar 2012, 20:54

Dokładnie wystarczy zmienić rozdzielczość ręcznie w pliku richardburnsrally.ini .
Ja na przykład gram na starym monitorze CRT i powinno być 1280x1024 a mam 1280x950 poniweaż korzystam z trybu okiennego i górny pasek okna i dolny oasek windowsa spłaszczał mi obraz i musiałem ręcznei dopasować sobie rozdzielczość :D
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Rozdzielczość

Postprzez damian1400 » Pt, 15 cze 2012, 21:06

Siema, mam problem, otóż mam Windowsa 7 64bit (oryginalny) i gdy odpalam RBR i te reklamy wszystkie już miną, robi się czarny ekran i po chwili wyskakuje komunikat "Poza zakresem pracy", ustawiałem rozdzielczość jak sie dało, tak samo ze zgodnością, uruchamiałem grę "jako administrator" i nic nie dało :(
Dodam jeszcze że mam zainstalowanego patcha 1.02.
Czy ktoś miał podobny problem kiedyś? Jeśli tak, i zna rozwiązanie to bardzo proszę o pomoc.
damian1400
 
Posty: 6
Dołączył(a): 15 czerwca 2012
Wiek: 18

Re: Rozdzielczość

Postprzez NASUCINSKI Marek » N, 17 cze 2012, 22:31

Mam tego samego windowsa i u mnie wszystko hula, z tym, że nie mam trybu zgodności włączonego dla RBR i nie musze go uruchamiać jako administrator bo mam wyłączony UAC. Trudno mi określić co może być przyczyną.. Przeinstalowanie ryśka tez nic nie daje?
Avatar użytkownika
NASUCINSKI Marek
 
Posty: 81
Dołączył(a): 02 grudnia 2010
Lokalizacja: Marki
Wiek: 18

Następna strona

Powrót do Richard Burns Rally

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości