Zmień rozmiar tekstu  

Zegary

Wszystko na temat Richard Burns Rally

Re: Zegary

Postprzez CHOMA Krzysztof » Pn, 5 wrz 2011, 15:05

Jeśli chodzi o mod to być może RSBR ale nie dam ręki sobie uciąć.

Natomiast jeśli chodzi o pilota wejdź na stronę główną i tam masz WRSMP CO-Driver.
A jeśli chcesz zainstalować ten swój, to najpierw audio.dat przenosisz na dattool'a. Potem wrzucasz co trzeba do utworzonego folderu audio. I następnie zmieniasz nazwę starego audio.dat na byle co (taki backup) i przenosisz folder audio na dattool'a. Koniec
Avatar użytkownika
CHOMA Krzysztof
 
Posty: 1010
Dołączył(a): 17 sierpnia 2009
Lokalizacja: Rzeszów
Wiek: 21

Re: Zegary

Postprzez mbodniak » Pn, 5 wrz 2011, 19:06

CHOMA Krzysztof napisał(a):Jeśli chodzi o mod to być może RSBR ale nie dam ręki sobie uciąć.

RSRBR to cały mod z paroma tylko dodatkami - dzień i noc to ok, zgodzę się. W tych dodatkach nie ma możliwości zmiany zegarów, trzeba je jeszcze dociągać. Tutaj są, można poszukać... http://forum.rallyesim.fr/viewforum.php ... 0fe211a3f2
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki...?!"
Avatar użytkownika
mbodniak
 
Posty: 85
Dołączył(a): 07 maja 2011
Lokalizacja: Podkarpacie / Brzozów / Humniska
Wiek: 26

Re: Zegary

Postprzez mbodniak » Cz, 15 wrz 2011, 19:19

Ok, co kto chce mieć wyświetlane i jak rozłożone? Ogarnąłem to trochę :)
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki...?!"
Avatar użytkownika
mbodniak
 
Posty: 85
Dołączył(a): 07 maja 2011
Lokalizacja: Podkarpacie / Brzozów / Humniska
Wiek: 26

Re: Zegary

Postprzez KUROWSKI arko » So, 17 wrz 2011, 13:13

Hmm chciałbym, ale co to sam do końca nie wiem, może zrób ze 3 kombinacje "uwydatnij" i wrzuć na serwer. Nie wiem jak jest zakres twoich możliwości co tych zmian, więc nie powiem co konkretnie chciałbym mieć.
Obrazek
Avatar użytkownika
KUROWSKI arko
 
Posty: 158
Dołączył(a): 16 marca 2011
Lokalizacja: Sycow
Wiek: 20

Re: Zegary

Postprzez G25 » So, 5 lis 2011, 00:00

witam ma ktoś może takie zegary???
http://www.youtube.com/watch?v=5jhbr9KZdvQ
G25+RBR=FULL PROFESKA :D
Avatar użytkownika
G25
 
Posty: 9
Dołączył(a): 15 maja 2011
Wiek: 12

Re: Zegary

Postprzez PIEDA Dariusz » Pn, 14 lis 2011, 19:34

Znalazłem zegary do RBR (dokładnie 65) z różnych aut (nawet 126p!):
http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php ... teurs#p994
A tu film który je prezentuje:
http://www.youtube.com/watch?v=dO513oVU ... r_embedded
Moze komuś się przyda :D
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Zegary

Postprzez KUBICKI Patryk » Pn, 14 lis 2011, 19:40

Korzystałem, całkiem sympatycznie sie jezdzi, kazdy cos dla siebie znajdzie :) I mozna przelaczac je podczas grania :)
Obrazek
Avatar użytkownika
KUBICKI Patryk
 
Posty: 1289
Dołączył(a): 19 października 2009
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 28

Re: Zegary

Postprzez PUCEK Arkadiusz » Wt, 15 lis 2011, 14:40

a jest możliwość by razem z tymi zegarami wyświetlało się na którym biegu jesteśmy? :)
Obrazek
Avatar użytkownika
PUCEK Arkadiusz
 
Posty: 159
Dołączył(a): 28 lutego 2011
Lokalizacja: Tychy
Wiek: 20

Re: Zegary

Postprzez KUBICKI Patryk » Wt, 15 lis 2011, 16:55

Ktoś gdzieś chyba pisał, że można tak zmodyfikować wyświetlacz ryśkowy (ten standardowy), że masz w nim co chcesz, czyli np. właśnie tylko wyświetlacz.
Obrazek
Avatar użytkownika
KUBICKI Patryk
 
Posty: 1289
Dołączył(a): 19 października 2009
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 28

Re: Zegary

Postprzez KABALA Lukasz » Wt, 15 lis 2011, 17:18

A dlaczego gdy zainstaluje zegary gra nie chce się włączyć, odinstaluje i gra uruchamia się bez problemu. O co chodzi ???
Obrazek
Avatar użytkownika
KABALA Lukasz
 
Posty: 370
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011
Wiek: 23

Re: Zegary

Postprzez KUROWSKI arko » Wt, 15 lis 2011, 18:01

Witam jeśli ktoś coś ma żeby były np. same biegi lub jakoś uwydatnione i najlepiej na środku ekranu to zchęcia przygarne.
Obrazek
Avatar użytkownika
KUROWSKI arko
 
Posty: 158
Dołączył(a): 16 marca 2011
Lokalizacja: Sycow
Wiek: 20

Re: Zegary

Postprzez STEBLEJ Marcin » Cz, 17 lis 2011, 19:59

Jest w tym modzie na rbr czech http://rbr.onlineracing.cz/index.php?ac ... rt&dlid=16 najprawdopodobniej w grafice a mod chyba Miko
STEBLEJ Marcin
 
Posty: 6
Dołączył(a): 29 marca 2009
Wiek: 0

Re: Zegary

Postprzez Weychert Wojciech » Cz, 16 lut 2012, 14:10

PIEDA Dariusz napisał(a):Znalazłem zegary do RBR (dokładnie 65) z różnych aut (nawet 126p!):
http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php ... teurs#p994
A tu film który je prezentuje:
http://www.youtube.com/watch?v=dO513oVU ... r_embedded
Moze komuś się przyda :D

A jak to usunąć? albo wyłączyć by w grze się nie pokazywało.gdy wywalę z gry folder Gauges rysiek sie nie odpala :(
Jest jakieś wyjście na usunięcie tego ?
Ewentualnie jaki plik podmnienić,może na oryginalny?Siedzę już 3 godziny i nic.Nie mogę wyłączyc/usunąć tego moda z tymi cholernymi zegarami !!
pomocy ;(
P.S.
Udało się ..
Lecz szukam jeszcze tych zegarów.
http://www.youtube.com/watch?v=5jhbr9KZdvQ
Ktoś podrzuci?
Avatar użytkownika
Weychert Wojciech
 
Posty: 1290
Dołączył(a): 25 października 2005
Lokalizacja: Nysa
Wiek: 33

Re: Zegary

Postprzez ŁUCZAK Pawel » Cz, 16 lut 2012, 15:19

Za tego moda odpowiada plik dll w głównym katalogu gry, dx8draw.dll czy coś takiego.. Nie pamiętam dokładnie którym plikiem się bawili. Jak zmienisz jego nazwę, to moda nie będzie.

Te drugie zegary to Gauger, znajdziesz je tutaj: http://www.geocities.jp/v317mt/

Numer konta na przelew za brak chęci użycia szukajki podam Ci na PW :P.
"Biednemu wiatr w oczy i panewki w dupę...."
Paweł 'topdrive' Łuczak
Avatar użytkownika
ŁUCZAK Pawel
E-R Team
 
Posty: 433
Dołączył(a): 28 marca 2008
Lokalizacja: Kraków/Dobczyce
Wiek: 27

Re: Zegary

Postprzez PUZIO Adrian » Pn, 26 mar 2012, 21:32

Panowie mam prośbę. Podzieli się ktoś oryginalnym (niemodyfikowanym) folderem "Generic" z Ryśka. Nie zrobiłem kopii pewnych plików i teraz mam masło maślane ;) Będę wdzięczny za pomoc. Folder dużo nie waży, skompresowany ca. 10 MB.

EDIT:

To może inaczej. Potrzebuję konkretnie jednego pliku (tekstury):

pc_1280_04.dds
WolnyKanał na YouTube - gry niezależne i nie tylko. Zapraszam.
Obrazek
Avatar użytkownika
PUZIO Adrian
 
Posty: 385
Dołączył(a): 21 marca 2009
Lokalizacja: Kętrzyn (Mazury)
Wiek: 31

Re: Zegary

Postprzez PIEDA Dariusz » Śr, 28 mar 2012, 00:27

Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Zegary

Postprzez PUZIO Adrian » Śr, 28 mar 2012, 14:36

Dziękuję Ci dobry człowieku ;)
WolnyKanał na YouTube - gry niezależne i nie tylko. Zapraszam.
Obrazek
Avatar użytkownika
PUZIO Adrian
 
Posty: 385
Dołączył(a): 21 marca 2009
Lokalizacja: Kętrzyn (Mazury)
Wiek: 31

Re: Zegary

Postprzez PORADZISZ Andrzej » Wt, 17 kwi 2012, 22:14

Mam pytanko - jak przerobić to :
http://www.sendspace.pl/file/7a158896f1 ... 8e11c/misc
do rozdzielczości 1366x768? edytowanie nic nie daje. Chyba że ktoś ma już na tą rozdziałkę.
Jest to minidash by Marcin Pyszny (strone wcześniej link) , na środku bieg + 2 kreski od odcięcia. (można usunąć)
Avatar użytkownika
PORADZISZ Andrzej
 
Posty: 313
Dołączył(a): 04 września 2008
Lokalizacja: Myslenice
Wiek: 21

Re: Zegary

Postprzez PIEDA Dariusz » Cz, 19 kwi 2012, 14:50

Obrazek
Obrazek
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Zegary

Postprzez KUBICKI Patryk » So, 28 kwi 2012, 21:35

A powie ktos jak, czym to edytowac? Potrzebuje do wiekszej rozdzialki. I generalnie pozmienialbym sobie kolorki o ile sie da.
Obrazek
Avatar użytkownika
KUBICKI Patryk
 
Posty: 1289
Dołączył(a): 19 października 2009
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 28

Re: Zegary

Postprzez PIEDA Dariusz » N, 29 kwi 2012, 09:29

notatnikiem Patryk. rozpakowujesz plik misc.rbz i zmieniasz jego nazwę (np. misc1.rbz) potem sprawdzasz czy w katalogu rbr masz katalog misc i w nim pliki (a nie kolejny katalog misc!). Szukasz tam plików ini digidash____.ini -dla pełnego hud-a albo minidash____.ini (dla okrojonej wersji), gdzie _ wybierasz rozdzielczość 800 1024 i 1280. Rozdzielczość musisz dobrać do swojej ustawionej w Ryśku. Najlepiej sprawdź przez ustawienie parametrów pozycji (pozycja wyświetlacza na ekranie)gdzie x to szerokość ekranu a y to wysokość ekranu. Tak jak w układzie współrzędnych tylko wartości 0 dla x i y zaczynają się w górnym lewym rogu ekranu. Dla wyśrodkowania HUD-a zmień tylko wartość x (ja zmieniałem w rozdzielczości 1024 początkowa wartość x była ponad 500 zmieniłem na około 300). Mam nadzieję, że pomogłem.
Jak kolory zmieniać to niewiem.
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Zegary

Postprzez KUBICKI Patryk » N, 29 kwi 2012, 09:47

Pokombinuje, dzieki Darek :) Kolory by mi sie przydaly bo ten mleczny biały ginie gdy gram w 3D (a tak ostatnio smigam) :)
Obrazek
Avatar użytkownika
KUBICKI Patryk
 
Posty: 1289
Dołączył(a): 19 października 2009
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 28

Re: Zegary

Postprzez PIEDA Dariusz » N, 29 kwi 2012, 10:01

nie zapomnij sobie zrobic kopi zapasowej tych plików- tak na wszelki wypadek :)
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Zegary

Postprzez KUBICKI Patryk » N, 29 kwi 2012, 14:09

Albo nie zczaiłem, albo nie wiem. Rozpakowalem dany plik, zmienilem nazwe jak mowisz i w katalogu rbr'a mam tylko ten, ktory wlasnie rozpakowalem. Zmienilem w nim w notatniku w mojej rozdzialce wartosc x ale bez zmian.
Obrazek
Avatar użytkownika
KUBICKI Patryk
 
Posty: 1289
Dołączył(a): 19 października 2009
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 28

Re: Zegary

Postprzez PIEDA Dariusz » N, 29 kwi 2012, 17:10

To zależy na jakiej rozdziałce jeździsz. Bo RBR te pliki z rozdzielczościami zegarów ma jako graniczne. które trzeba rozumieć tak:
rozdzielczości
poniżej 640x480 plik digidash.ini (obojętnie którą wartość rozdzielczości zmniejszymy)
od 640x480 do 799x599 - digidash_640.ini
od 800x600 do 1023x767 - digidash_800.ini
od 1024x768 do 1279x1023 - digidash_1024.ini
od 1280x1024 do 1599x1199 - digidash_1280.ini
od 1600x1200 do max jaką chcesz ustawić i RBR zadziała _digidash_1600.ini
I jeśli ja na przykład mam ustawioną w RichardBurnsrally.ini ustawiona rozdzielczość 1280x950 to nie korzysta z pliku x_1280.ini tylko z pliku x_1024.ini ponieważ rozdzielczośc ekranu y (wysokość) mam niższą niż standardowa.
Mam nadzieję, że zrozumiesz. Albo napisz jakiej rozdziałki używasz.
Zmień:

; Hud position
335
532

Wpisy w pliku digidash_1024.ini w mojej wersji hud-a gdyby ktoś chciał wystarczy wkleić do tego pliku:
; Hud position
335
532
;
; Hud Size ( if width=0, then a default value will be used)
200
200
;
; Gear X positions
286 ; R
286 ; N
326 ; 1
286 ; 2
292 ; 3
285 ; 4
286 ; 5
286 ; 6
286 ; Backlight
;
; Gear Y positions
101 ; R
106 ; N
106 ; 1
101 ; 2
101 ; 3
101 ; 4
101 ; 5
101 ; 6
101 ; Backlight
;
; Revmeter positions ( interleaved X / Y ) last firs
239 42
230 42
221 42

212 42
203 42
194 42
185 42
176 42

167 42
158 42
149 42
140 42
131 42

122 42
111 42
101 43
88 45
71 48

54 54
40 65
33 80
30 93
29 107

29 121
29 133
29 148
29 170
29 192
;
; Turbometer X
86
95
114
133
152
171
190
209 ;offscreen
228 ;offscreen
;
; Turbometer Y
106
91
88
85
83
82
81
80
80
;
; Speedometer X Y
186 162
;
; Distance 1 xy
497 125
;
; Distance 2 xy
186 125
;
; Engine temp
110 162
;
; Warning positions interleaved xy
97 173 ;temp
168 176 ;brake
255 120 ;oil
255 145 ;batery
97 204 ;check
200 202
; Speed label X Y
234 172
; Turbo label X Y
101 383
; Temperature label X Y
247 305
; Distance labels X Y
97 350
155 135
150 350
; RPM label X Y
242 52
; RPM Numbers xy must be 8 of them
16 185 ; 1
14 162 ; 2
14 118 ; 3
38 52 ; 4
104 26 ; 5
147 26 ; 6
176 26 ; 7
224 26 ; 8
; Gear change indicators x y two of them
79 308
159 308
;
; Alpha color, first is background alpha
; second is for unlit elements, third lit
0.2
0.25
0.45
;
; X1000 Label X Y
196 26
; Not ending in $ will make computer sad
$

koniec pliku - kopiować do znaku dolara!!!
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Zegary

Postprzez KUBICKI Patryk » N, 29 kwi 2012, 19:40

Uzywam 1600 x 900, a zmienilem w digi 1600 wlasnie i nic :D
Obrazek
Avatar użytkownika
KUBICKI Patryk
 
Posty: 1289
Dołączył(a): 19 października 2009
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 28

Re: Zegary

Postprzez PIEDA Dariusz » N, 29 kwi 2012, 22:25

moim zdaniem musisz zmienic w 1280
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Zegary

Postprzez PUZIO Adrian » Pn, 7 maja 2012, 13:40

Darek dla rozdzielczości wyższych od 1600*1200 (chyba) edytujemy plik "digidash.ini ". Ja ostatnio się tym mocno bawiłem i mam rozdzielczość 1920*1080 i musiałem grzebać w tym właśnie pliku. Fajnie jest to wytłumaczone w pliku "Readme" do zegarów "Microdash Wide". Podałbym link tylko strona ToceEdit nie działa, a tylko tam można te zegary pobrać. Wieczorem jak będę w domu wrzucę tu info o tych rozdzielczościach.

-- 07 maja 2012 18:29 --

Tak to wygląda z tymi rozdzielczościami:

Rbr uses the resolution settings to choose which files to work with.

width x height:

width between 800 and 1024 uses 1024 textures
width over 1280, uses 1280 textures.

Height under 768 uses digidash_1024.ini
heigh under 1024 uses digidash_1280.ini
Height over 1024 uses digidash.ini




Resolutions:

1280x1024:
Copy digidash_1280.ini to digidash_1280.ini

1360x768:
Copy digidash_1360.ini to digidash_1280.ini

1280x720:
1280x768:
1280x800:
Not supported by RBR

1440x900:
Copy digidash_1440.ini to digidash_1280.ini

1680x1050:
1920x1200:
1920x1080:
Copy digidash.ini to digidash.ini


Made by oleroc
omr@prolek.no
WolnyKanał na YouTube - gry niezależne i nie tylko. Zapraszam.
Obrazek
Avatar użytkownika
PUZIO Adrian
 
Posty: 385
Dołączył(a): 21 marca 2009
Lokalizacja: Kętrzyn (Mazury)
Wiek: 31

Re: Zegary

Postprzez PIEDA Dariusz » N, 13 maja 2012, 23:13

Zrobiłem coś takiego:
http://youtu.be/_sjdTqpBdZM
Sziftlajt mały, ale to dlatego, że kosztem obrotomierza. Mam to ustawione w pliku 1024. Minus taki, że dla różnych aut (klas) trzeba albo zmieniac pliki albo wpisy w nich. Zielona kropka w N4/WRC to sobie zostawiłem "kontrolkę niskich obrotów" :)
Oczekuj nieoczekiwanego
Avatar użytkownika
PIEDA Dariusz
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 05 sierpnia 2007
Lokalizacja: Gorzyce
Wiek: 34

Re: Zegary

Postprzez Michal CZERNICKI » Wt, 15 maja 2012, 19:50

Darek, rewelacja!
Mógłbyś dać coś takiego, ale pod S1600?
Byłbym mega wdzięczny!
Avatar użytkownika
Michal CZERNICKI
 
Posty: 791
Dołączył(a): 30 kwietnia 2007
Lokalizacja: Świdnica
Wiek: 25

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Richard Burns Rally

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron