Zmień rozmiar tekstu  

Zegary

Wszystko na temat Richard Burns Rally

Zegary

Postprzez Marcelus » N, 6 maja 2007, 19:26

Potrzebuje inne zegary do RBR.
Gdzieś kiedyś było ale nie moge znaleźć :(
Powered by Energizer®
Avatar użytkownika
Marcelus
 
Posty: 220
Dołączył(a): 25 sierpnia 2005
Lokalizacja: Wałbrzych
Wiek: 0

Re: Zegary

Postprzez Marcin Tomaszewski » N, 6 maja 2007, 20:58

Marcelus napisał(a):Potrzebuje inne zegary do RBR.
Gdzieś kiedyś było ale nie moge znaleźć :(



proszzzz ;)
Avatar użytkownika
Marcin Tomaszewski
 
Posty: 1547
Dołączył(a): 13 stycznia 2005
Lokalizacja: z kościoła
Wiek: 100

Postprzez Marcelus » N, 6 maja 2007, 21:30

Wielkie dzięki, dokładnie o to mi chodziło! :pijacy:
A jak wyłączyć oryginalne zegary???
Powered by Energizer®
Avatar użytkownika
Marcelus
 
Posty: 220
Dołączył(a): 25 sierpnia 2005
Lokalizacja: Wałbrzych
Wiek: 0

Postprzez Marcin Tomaszewski » N, 6 maja 2007, 22:36

Marcelus napisał(a):Wielkie dzięki, dokładnie o to mi chodziło! :pijacy:
A jak wyłączyć oryginalne zegary???


Bodajże musisz wrzucić wszystko do głównego katalogu z grą i powinno odpalić
Avatar użytkownika
Marcin Tomaszewski
 
Posty: 1547
Dołączył(a): 13 stycznia 2005
Lokalizacja: z kościoła
Wiek: 100

Postprzez Koszek1 » Pt, 7 gru 2007, 11:02

Potrzebuje moda Analog Gauges v2.0 .
Wiem,że kiedyś były dostepne na stronie tocaedit.com ,jednak strona ta nie istnieje i nie moge juz nigdzie dostac tego modu.
Wiecie gdzie można je dostać lub kto ma i może mi je przesłać.
Avatar użytkownika
Koszek1
 
Posty: 7
Dołączył(a): 07 grudnia 2007
Wiek: 0

Postprzez .insekt. » Pt, 7 gru 2007, 11:35

odnawiam prosbe o nowe zegary... widzialem kiedys na jakims ripleju ze kolo mial zegary na srodku ekranu. duze cyfry biegu obrotek i predkosciomierz ale wszystko na srodku. macie cos takiego? prosilbym o jakies wrzucenie na rapida albo cus ;d
.insekt.
 
Posty: 1
Dołączył(a): 07 maja 2007
Wiek: 0

Postprzez BIELECKI Mateusz » Pt, 7 gru 2007, 12:16

Tekstury na zamówienie!

GG 6570685
Avatar użytkownika
BIELECKI Mateusz
 
Posty: 2410
Dołączył(a): 01 września 2006
Lokalizacja: Zdzieszowice k/Opole
Wiek: 26

Postprzez Koszek1 » Pt, 7 gru 2007, 13:23

Dzieki Mateusz ale jesli chodzi o moje pytanie to nie takich szukam.
Chodzi mi o to http://pl.youtube.com/watch?v=eM7v30Q-JGo
Ma ktos moze taki mod z zegarami .
Avatar użytkownika
Koszek1
 
Posty: 7
Dołączył(a): 07 grudnia 2007
Wiek: 0

Postprzez BIELECKI Mateusz » Pt, 7 gru 2007, 13:33

Sorry nie to Ci dalem.Pomylka ;).
Tu masz to o co Ci chodzi :) ---> http://www.sendspace.com/file/atjjgh
Tekstury na zamówienie!

GG 6570685
Avatar użytkownika
BIELECKI Mateusz
 
Posty: 2410
Dołączył(a): 01 września 2006
Lokalizacja: Zdzieszowice k/Opole
Wiek: 26

Postprzez Koszek1 » Pt, 7 gru 2007, 14:03

Dzieki Mateusz właśnie o to mi chodziło.
Zegary działaja wysmienicie :D
Teraz to bedzie jazda !!!!
Avatar użytkownika
Koszek1
 
Posty: 7
Dołączył(a): 07 grudnia 2007
Wiek: 0

Postprzez BUSZKIEWICZ Damian » Pt, 7 gru 2007, 18:26

A powie ktoś jak to zainstalować??



Edit:Napisze ktoś??
BUSZKIEWICZ Damian
 
Posty: 111
Dołączył(a): 03 lipca 2007
Wiek: 0

Postprzez Grzegorz Cyrek » Pt, 7 gru 2007, 23:28

Installation:
*Extract the Gauges folder and d3d9.dll to your RBR root folder

wklej do głównego katalogu gry folder Gauges i d3d9.dll, podczas gry mozna zmienić rodzaj zegarów klawiszem delete
Avatar użytkownika
Grzegorz Cyrek
Moderator, ZSS
 
Posty: 1817
Dołączył(a): 17 listopada 2007
Wiek: 26

Postprzez WROBEL Adam » Pt, 7 gru 2007, 23:33

tylko coś nie działa bo po intro wywala z gry
Avatar użytkownika
WROBEL Adam
 
Posty: 148
Dołączył(a): 31 maja 2006
Lokalizacja: Tychy
Wiek: 0

Re: Zegary

Postprzez ZYZAK Damian » Wt, 18 sty 2011, 12:18

odnowi ktos linki do jakis zegarów?? mam na laptopie rozdzielke 1366x768 i troszke zegary mi ucielo , ale cala rteszta jest oki. a chcialbym cos innego i najlepiej na srodku

-- mniej niż minutę temu --

A propo tych zegarków to nic nie dziala. ani ten z GT ani te drugiee. non stop wywala blad ze nie mozna uruchomic programu poniewaz nie znaleziono d3dx8_26.dll. pliki wrzucilem do glownego folderu gry. proibowalem odpalac z normalnego skrotu i z tych noSSE i SSE
Avatar użytkownika
ZYZAK Damian
 
Posty: 379
Dołączył(a): 16 kwietnia 2008
Lokalizacja: Nowa Ruda / Bristol
Wiek: 26

Re: Zegary

Postprzez KUROWSKI arko » Śr, 31 sie 2011, 12:50

Witam też potrzebuje na wczoraj, jakieś lepsze zegary, ostatnio miałem tylko same biegi i dość duże były, pasek obrotów i non stop migająca kontrolka, inaczej nie umiałem opisac :D wiecie gdzie to można znaleźć? z tych linków powyżej nic mi nie działa, więc jak macie cokolwiek to zapodajcie.

z góry dzięki
Obrazek
Avatar użytkownika
KUROWSKI arko
 
Posty: 158
Dołączył(a): 16 marca 2011
Lokalizacja: Sycow
Wiek: 20

Re: Zegary

Postprzez PYSZNY Marcin » Śr, 31 sie 2011, 15:59

http://www.sendspace.pl/file/7a158896f16d678a6a8e11c

wklejasz do folderu z ryskiem(wczesniej zrob kopie orginalnego pliku) biegi na środku, tylko do roz 1024x768 :)
Avatar użytkownika
PYSZNY Marcin
 
Posty: 1241
Dołączył(a): 21 października 2007
Lokalizacja: Wodzisław Śląski/Katowice
Wiek: 25

Re: Zegary

Postprzez mbodniak » Śr, 31 sie 2011, 17:13

Ja trochę z innej beczki. Modyfikował ktoś kiedyś (albo próbował) oryginalne zegary? Chciał bym mieć wyświetlane tylko kontrolki i sam bieg (ewentualnie jeszcze temperaturę). Kiedyś manipulowałem ale to porzuciłem bo tak namieszałem że szok...
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki...?!"
Avatar użytkownika
mbodniak
 
Posty: 85
Dołączył(a): 07 maja 2011
Lokalizacja: Podkarpacie / Brzozów / Humniska
Wiek: 26

Re: Zegary

Postprzez PYSZNY Marcin » Śr, 31 sie 2011, 17:35

Patrz wyżej
Avatar użytkownika
PYSZNY Marcin
 
Posty: 1241
Dołączył(a): 21 października 2007
Lokalizacja: Wodzisław Śląski/Katowice
Wiek: 25

Re: Zegary

Postprzez mbodniak » Śr, 31 sie 2011, 17:46

mbodniak napisał(a):... tylko kontrolki i sam bieg (ewentualnie jeszcze temperaturę)...

:)

Sam bieg to mam, nawet bez shift light'a który jest mi zbędny. Najchętniej chciał bym mieć możliwość zmodyfikowania pełnych zegarów.
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki...?!"
Avatar użytkownika
mbodniak
 
Posty: 85
Dołączył(a): 07 maja 2011
Lokalizacja: Podkarpacie / Brzozów / Humniska
Wiek: 26

Re: Zegary

Postprzez PYSZNY Marcin » Śr, 31 sie 2011, 17:50

W misc.rbz są wszystkie potrzebne pliki do zmiany wyglądu zegara w grze :)
Avatar użytkownika
PYSZNY Marcin
 
Posty: 1241
Dołączył(a): 21 października 2007
Lokalizacja: Wodzisław Śląski/Katowice
Wiek: 25

Re: Zegary

Postprzez mbodniak » Śr, 31 sie 2011, 18:14

Mówisz o folderze czy o pliku?

Z tego co zdążyłem zauważyć to nikt tego dobrze nie ogarnął, będę musiał jednak sam to jakoś rozgryźć ;)

EDIT:
Skleroza nie boli, zapomniałem o zmianie rozszerzenia ;)
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki...?!"
Avatar użytkownika
mbodniak
 
Posty: 85
Dołączył(a): 07 maja 2011
Lokalizacja: Podkarpacie / Brzozów / Humniska
Wiek: 26

Re: Zegary

Postprzez ZYZAK Damian » Śr, 31 sie 2011, 19:00

ja mam bardzo fajne zegary z GT. Po lewej predkosc a po prawej stronie ekranu bieg i obrotomierz. Ladny przejzysty pasek, ktory nie zajmuje wiele miejsca
Avatar użytkownika
ZYZAK Damian
 
Posty: 379
Dołączył(a): 16 kwietnia 2008
Lokalizacja: Nowa Ruda / Bristol
Wiek: 26

Re: Zegary

Postprzez PYSZNY Marcin » Śr, 31 sie 2011, 19:03

Jak otworzysz Misc.rbz winrarem to tam masz pliki odpowiadające za wyświetlanie tego co na ekranie w czasie jazdy widać a konkretnie pliki minidash :)
Avatar użytkownika
PYSZNY Marcin
 
Posty: 1241
Dołączył(a): 21 października 2007
Lokalizacja: Wodzisław Śląski/Katowice
Wiek: 25

Re: Zegary

Postprzez mbodniak » Śr, 31 sie 2011, 19:19

ZYZAK Damian napisał(a):ja mam bardzo fajne zegary z GT. Po lewej predkosc a po prawej stronie ekranu bieg i obrotomierz. Ladny przejzysty pasek, ktory nie zajmuje wiele miejsca

Potrzebuję bez obrotomierza i prędkościomierza żeby nie przykuwał uwagi. Instalowałem już chyba wszystko, jednak nie ma nic co by mi odpowiadało, więc pozostaje zrobienie tego samemu. Ja nawet czasy mam wyłączone podczas gry, jeden rzut okiem nie tam gdzie trzeba i czasami leżę. Dlatego potrzebuję tylko najważniejszych informacji - bieg, kontrolki i temperatura ;)
PYSZNY Marcin napisał(a):Jak otworzysz Misc.rbz winrarem to tam masz pliki odpowiadające za wyświetlanie tego co na ekranie w czasie jazdy widać a konkretnie pliki minidash :)

Digidash :) Potrzebuję z pełnego usunąć zbędne informacje i resztę ładnie jakoś uporządkować ;)
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki...?!"
Avatar użytkownika
mbodniak
 
Posty: 85
Dołączył(a): 07 maja 2011
Lokalizacja: Podkarpacie / Brzozów / Humniska
Wiek: 26

Re: Zegary

Postprzez PYSZNY Marcin » Śr, 31 sie 2011, 20:28

Ja robiłem zmiany w minidash i wszystko ładnie wyszło tak jak chciałem. Jako, że nie wiedziałem jak usunąć to co mi przeszkadzało, to po prostu poprzesuwałem to poza ekran, tak że tego nie widzę i tyle :)
Avatar użytkownika
PYSZNY Marcin
 
Posty: 1241
Dołączył(a): 21 października 2007
Lokalizacja: Wodzisław Śląski/Katowice
Wiek: 25

Re: Zegary

Postprzez FIA » Śr, 31 sie 2011, 22:54

Dobry pomysł, ja mam fizyczne wskaźniki czyli Gi-Max, Rev Burner i SPI-D z Symproject i właśnie miałem się zabrać za usunięcie tych parametrów z dash-a, właściwie tylko kontrolki i halda mnie interesują, a reszta mnie denerwuje bo się dublują. Także dajcie znać jak ktoś obczai jak dokładnie modyfikować dash-a i co jest za co odpowiedzialne.
R-EVOLUTION Team

Obrazek
Avatar użytkownika
FIA
Administrator, ZSS
 
Posty: 8534
Dołączył(a): 13 maja 2006
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Wiek: 39

Re: Zegary

Postprzez ZUBRZYCKI Maciej » Śr, 31 sie 2011, 23:09

Witam

Ja tak jak FIA - używam wskaźników Symprojekt - a zegary z dash-a całkiem usunąłem z pola widzenia. Ale pozostawienie niektórych potrzebnych wskaźników, to super pomysł. Tylko gdzie je ustawić, żeby nie psuły efektu "prawdziwych" zegarów i wskaźników ?
Obrazek
Avatar użytkownika
ZUBRZYCKI Maciej
 
Posty: 389
Dołączył(a): 07 września 2008
Wiek: 0

Re: Zegary

Postprzez FIA » Śr, 31 sie 2011, 23:28

Gdziekolwiek Maciek można to upchnąć, można sobie do każdego auta dopasować inaczej tak żeby się komponowało z deską auta. Ty chyba też grasz z kabiny, także luz. Dla mnie najważniejsza jest halda, często patrzę na dystans pozostały do mety, no i temperatura cieczy to podstawa.
R-EVOLUTION Team

Obrazek
Avatar użytkownika
FIA
Administrator, ZSS
 
Posty: 8534
Dołączył(a): 13 maja 2006
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Wiek: 39

Re: Zegary

Postprzez mbodniak » Cz, 1 wrz 2011, 09:47

W weekend się będę za to zabierał, dam znać o efektach.
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki...?!"
Avatar użytkownika
mbodniak
 
Posty: 85
Dołączył(a): 07 maja 2011
Lokalizacja: Podkarpacie / Brzozów / Humniska
Wiek: 26

Fajny mod(nowe dzieki,night,zegary itp.)

Postprzez areeek » So, 3 wrz 2011, 21:20

Czesc.Mialem kiedys zainstalowanego moda w ktorym wybieralo sie jakie chce sie miec zegary ten mod modyfikowal tez dziweki samochodow mozna bylo wlaczyc lub wylaczyc noc :) i to wszytko ustawialo sie w okknie poza rbr przed wlaczeniem rbr.I problem jest taki ze nie pamietam jak sie on nazywal :)
Moze ktos z was nazwe tego albo moze nawet link :) z gory dzieki :)

P.S Zciagbolem niedawno sobie nowy opis polskiego pilota i nie berdzo wiem jak go zainstalowac wszytko robie ok i rozumiem do czasu gdy musze przemianować plik audio.dat w głównym katalogu gry(nie wiem jak przemianowac plik wogule nie wiem co to jest )moze ktos pomoze :)
areeek
 
Posty: 19
Dołączył(a): 23 kwietnia 2011
Wiek: 16

Następna strona

Powrót do Richard Burns Rally

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

cron