Zmień rozmiar tekstu  

Thrustmaster T500RS

Tu możecie zadawać pytania i dyskutować na tematy związane z kontrolerami używanymi w grach samochodowych.

Thrustmaster T500RS

Postprzez Kapica Dawid » So, 20 kwi 2013, 17:25

Witam może ktoś mi porównać Thrustmaster T500RS do g27?? Czy ktoś używał ich obu i czym się różnią?? Dzieki za odpowiedzi :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Kapica Dawid
 
Posty: 263
Dołączył(a): 09 lipca 2011
Lokalizacja: SYCÓW
Wiek: 23

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez KUDŁA Mateusz » So, 20 kwi 2013, 19:41

Radzę zajrzeć na simracing.pl ;) Tam jest jedno takie obszerne porównanie, lektura tak na pół godziny.
Mistrzów prostej pozdrawia pierwszy zakręt.
Avatar użytkownika
KUDŁA Mateusz
Moderator, ZSS
 
Posty: 4693
Dołączył(a): 01 września 2007
Lokalizacja: Wyżne k/Rzeszowa
Wiek: 0

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez BERNATOWICZ Dawid » N, 21 kwi 2013, 21:10

Avatar użytkownika
BERNATOWICZ Dawid
 
Posty: 375
Dołączył(a): 25 maja 2011
Lokalizacja: Świdnica
Wiek: 17

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez KUDŁA Mateusz » N, 21 kwi 2013, 21:32

I do tego 11 stron tematu, warto przejrzeć.
Mistrzów prostej pozdrawia pierwszy zakręt.
Avatar użytkownika
KUDŁA Mateusz
Moderator, ZSS
 
Posty: 4693
Dołączył(a): 01 września 2007
Lokalizacja: Wyżne k/Rzeszowa
Wiek: 0

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez BERNATOWICZ Dawid » N, 21 kwi 2013, 21:52

Ta kierownica to lepsza wersja DFGT. Najgorszym minusem jest to, że nie ma skrzyni w układzie H czy nawet sekwencji...
Avatar użytkownika
BERNATOWICZ Dawid
 
Posty: 375
Dołączył(a): 25 maja 2011
Lokalizacja: Świdnica
Wiek: 17

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez SITEK Maksymilian » N, 21 kwi 2013, 22:22

DFGT? No chyba żartujesz. ;o Popatrz co gość o niej pisze. Zresztą - ona ma konkurować z G25 i G27 a nie z DFGT, które jest półkę niżej.
Avatar użytkownika
SITEK Maksymilian
 
Posty: 559
Dołączył(a): 07 kwietnia 2012
Wiek: 20

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez KABALA Lukasz » N, 21 kwi 2013, 23:09

BERNATOWICZ Dawid napisał(a):Ta kierownica to lepsza wersja DFGT. Najgorszym minusem jest to, że nie ma skrzyni w układzie H czy nawet sekwencji...


Bzdura totalna, przy tej kierownicy G27 to jest zabawka ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
KABALA Lukasz
 
Posty: 370
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011
Wiek: 23

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez SECZEK Andrzej » Pn, 22 kwi 2013, 04:54

Minusem sa nieruchome łopaty, reszta jest super i PROF ;).
Obrazek
Avatar użytkownika
SECZEK Andrzej
 
Posty: 1594
Dołączył(a): 22 października 2008
Lokalizacja: UE
Wiek: 36

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez Kapica Dawid » Pn, 22 kwi 2013, 22:18

Kierownica stoi na warsztacie :p Zrobione już łopatki ruchome i teraz kombinuje z ręcznym :) Jutro powinienem na niej już latać :) Co do G27 to na prawdę przypomina zabawkę przy T500 ;) Gabarytowo jest też większa, jak pierwszy raz podłączyłem ją wczoraj to mi ręce ff zerwał a nawet minimetra luzu nie ma :) Relacje zdam po bliższym poznaniu :wub:

Gdyby ktoś chciał kiedyś pobawić się z łopatami ruchomymi to polecam to : http://racingk.com/gear_news/236760
Obrazek
Avatar użytkownika
Kapica Dawid
 
Posty: 263
Dołączył(a): 09 lipca 2011
Lokalizacja: SYCÓW
Wiek: 23

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez Kapica Dawid » Śr, 31 lip 2013, 13:32

Witam ;) Trochę czasu już minęło ale w końcu się zebrałem żeby napisać coś o T500RS ;)

Jeżeli chodzi o kierownice jest na prawdę dużo lepsza od rodziny G Logitecha. Nie ma żadnych luzów, ma mega mocny ff do tego pancerna konstrukcja. Minus oryginalnej kierownicy jest taki, że ma nie ruchome łopatki zmiany biegów co u siebie zmieniłem na ruchome i jeździ się tak o niebo lepiej ale wiem, że dla nie których łopatki nie ruchome to plus ;) Ważne jest to, że można spokojnie zaadoptować większe koło kierownicy i nie czuć żeby kierownica się z nią w jakiś sposób męczyła. W całym zestawie zawiodły mnie strasznie pedały nie wiem czemu ale nie potrafię jeździć na nich, może po prostu nie mogę się przestawić z tych z g27 dlatego mój zestaw wygląda tak : Kierownica T500RS , Pedały G27 oraz sekwencja z G27(ręczny). Co do samej jazdy to potrwało to ok tyg zanim przestawiłem się na T500RS oraz ustawiłem ją pod siebie co było mega wyzwaniem ale czasy się zmieniły na lepsze oczywiście :kamikaze: :D Kierownice jak najbardziej polecam do RBR, ja obecnie nie wyobrażam sobie innej. Pod spodem załączam foto zestawu oraz ustawienia kierownicy bo bardzo ciężko coś samemu tu pogrzebać tak żeby to fajnie chodziło może komuś się jeszcze to przyda ;) pozdrawiam

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Kapica Dawid
 
Posty: 263
Dołączył(a): 09 lipca 2011
Lokalizacja: SYCÓW
Wiek: 23

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez benekdp » Wt, 6 sie 2013, 11:59

Witam, od dwóch dni jestem posiadaczek T500 + shifter H, wcześniej G27 ze zmienionym kołem kierownicy na 35 cm ! Faktycznie to co koledzy piszą wyżej G27 to jak zabawka...... to tak jak przesiadałem się z kierownicy bez FF za 180 zł na G27 to samo poczułem jak przesiadałem się z G27 na T500 :-) Trudno uwierzyć, ale jednak.... Jakość wykonania, gabaryty całości robią wrażenie. Zero luzów, dużo cichsza, nawet bardzo cichsza od G27, ale jednak tutaj jest wentylator, który troszkę hałasuje, ale jak się gra to w ogóle go nie słychać. Całkiem inna kultura pracy - lepsza, każdy narzeka na łopatki :-) mi to w ogóle nie przeszkadza po pierwsze są duże i dostęp jest do nich naprawdę dobry, a druga sprawa np. w LFS jak się driftuje przy 900' to koło lata na maxa od lewej do prawej i w G27 można było się pomylić z łopatką jak trzeba było zmienić bieg, a tutaj łopatka od zwiększania biegu jest zawsze na swoim miejscu :) ale to małe szczegóły, szczególnie, że w LFS są max ze dwa auta do driftingu, które nie obsługują układu H :) a do ryśka rzecz jasna mam sekwencję wykonaną w garażu :-) Co do łopatek w F1 gra się troszkę ciężka tym bardziej, że dostęp do guzików na kierze jest ciupkę gorszy niż w G27, ale jest ich za to więcej, ale co do F1 to na pewno zainwestuje w T500RS no i kolejny plus :) można sobie zmienić koło kierownicy na rodem z F1, no kosztuje troszkę, ale można uzbierać! Podsumowując jest dużo lepiej niż w G27, w ryśka na g27 mi nie szło - było źle, za małe koło, szybkie kontry - ręce się plątały, w moim przypadku musiałem to zmienić, w T500 gra się bardzo dobrze, koła raczej nie będę zmieniał jest na prawdę dobrze. To tyle gorzkich żalów :-) pozdrawiam

PS. Shifter - miodzio :) można nim gwoździe wbijać jak ktoś nie ma młotka :) solidny, długa dźwignia, miejsca na 7+1 bieg, można w 3 sekundy zrobić sekwencję dzięki fabrycznie dołączonej "nakładce".

PS2. minus, który mi przyszedł do głowy to pedał sprzęgła chodzi za lekko i to bardzo, ale 10 minut roboty dodatkowa sprężyna i miodzio, całość jest bardzo rozbieralna i modowalna bardziej niż w G27.
Avatar użytkownika
benekdp
 
Posty: 43
Dołączył(a): 20 października 2012
Wiek: 28

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez Todei » So, 9 maja 2015, 14:21

Witam. Mam pewien problem z moją 500rs i bardzo proszę o pomoc. Gram na ps3 i ps4 i darzało się, że kiera wyłączała się przy mocniejszym skręcie, a teraz całkowicie przestała oporować(ale już się nie wyłącza) Nie mam już gwarancji, bo kupiłem ją na allegro prawie rok temu więc zostałem na lodzie. Co mam zrobić? Gdzie mogę ją oddać do naprawy? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

-- N, 10 maja 2015, 14:26 --

Witam ponownie. Dziś znowu sprawdzałem czy kierownica działa i przez pierwsze pół godziny było wszystko ok po czym znowu zaczęła się wyłączać:/
Todei
 
Posty: 3
Dołączył(a): 09 maja 2015
Wiek: 32

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez Kapica Dawid » Pn, 11 maja 2015, 09:46

Na poczatku spróbuj wyeliminować zasilacz. Jeżeli masz jak to zmierz napięcia i porównaj z tym co na zasilaczu.
Obrazek
Avatar użytkownika
Kapica Dawid
 
Posty: 263
Dołączył(a): 09 lipca 2011
Lokalizacja: SYCÓW
Wiek: 23

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez Todei » Pn, 11 maja 2015, 15:59

Ok. Dziękuję. Postaram się to jakoś sprawdzić i dam znac.
Todei
 
Posty: 3
Dołączył(a): 09 maja 2015
Wiek: 32

Re: Thrustmaster T500RS

Postprzez Todei » Pt, 15 maja 2015, 16:35

Napięcie zmierzone i jest wszystko dobrze ale było mierzone" na zimno" a nie po pewnym czasie grania. Dzwoniłem do zwykłego serwisu konsol i gościu powiedział, że to niekoniecznie musi byc zasilacz ale jakiś opornik ,czy coś takiego, który znajduje się w kierownicy i nie jest w stanie pomóc bo nie ma takiej części...:(
Todei
 
Posty: 3
Dołączył(a): 09 maja 2015
Wiek: 32

thrustmaster t500 rs need to help

Postprzez ralistas123 » Wt, 25 sie 2015, 01:02

I would like to know how will make settings for thrustmaster T500 rs wheel,filter settings.Because in the asfalt is sensitive wheel!Can help somebody?
ralistas123
 
Posty: 1
Dołączył(a): 26 lipca 2015
Wiek: 34


Powrót do Kierownice i inne kontrolery

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron